Отпадането на роуминга няма да оскъпи други мобилни услуги

Регулацията е насочена към тези, които периодично пътуват в рамките на съюза
16 юни 2017 19:03, Екип на Bloomberg
3
Отпадането на роуминга няма да оскъпи други мобилни услуги
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Опасенията, свързани с увеличаването на таксите за други мобилни услуги в следствие на официалното отпадане на роуминга в ЕС, не са оправдани. Това коментира Любомир Малоселски, мениджър Продукти и услуги за крайни клиенти от Vivacom, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му условията с новата роуминг регулация, валидни от вчера, вече са приложими към всички действащи абонати без да се налага преподписване на договорите. 

Регулацията е насочена към потребителите, които периодично пътуват в рамките на съюза, коментира от своя страна Славена Павлова, мениджър Регулация във Vivacom.

"Всеки, който има непрекъснат престой в рамките на ЕС  от четири месеца ще бъде уведомен от неговия оператор за това, че е достигнал тези четири месеца и предупреден, че при последващо ползване на услуги в роуминг ще се прилагат допълнителни такси", посочи тя.

"Ако потребителят в рамките на двуседмичен период от получаване на уведомлението се завърне в България, такива такси няма да се прилагат", допълни Павлова.

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А колко хиляди са българите в чужбина, които всеки месец си плащат таксите, без реално да могат да ползват нито минутите , нито мб. И това години наред.
1
0
 
6
 
! Отговори
Ганьо преди 6 години
Да ама на мен от вчера ми спряха телефона и меКарат да подпиша договор .Защото съм в чужбина и досега бях с предплатена Прима карта....Гадове мръсни

Спонсорирани публикации