Хампарцумян: Финансова криза? Безпочвени твърдения!

"При кеш разплащания до 1000 лв. таксата за транзакции спада"
28 юни 2017 09:45, Елка Василева
20

Тревожната информация от Банката за международни разплащания в Базел, че ни чака нова финансова криза, е интерпретирана прекалено сериозно от медиите у нас. Техният доклад говори за възможни тенденции, които биха могли да доведат до следваща криза. Това обясни банкерът Левон Хампарцумян в студиото на "България сутрин" на Bulgaria ON AIR.

"Прогнозата за криза е локална медийна интерпретация на базата на решението, че това е много важен доклад. Това е все едно да твърдим, че НАСА скоро ще обяви съществуването на извънземни", поясни гостът.

Акцентът на разговора се премести към предложението на ГЕРБ кеш разплащанията да паднат от 10 000 лева на 1000 лева под претекст борба със сивата икономика.

"Проблемът с плащанията в кеш е, че могат да затруднят оборота на парични средства в държавата. Но тази промяна не бори ефективно сивата икономика. Мисля, че това предложение не е базирано на анализи на кешовия обмен", заяви Хампарцумян пред Bulgaria ON AIR.

Според него, ако се наложи кешовото ограничение, би трябвало да спадне таксата за банкови транзакции, тъй като ще се увеличи количеството им.

"Това е принципът на "Volume/Discount". Но това не е значим източник на средства за една банка", допълни той по повод твърдението на опозицията, че проектозаконът на ГЕРБ е банков лобизъм.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
7
 
! Отговори
nkavrakov преди 6 години
Банките надуват нов ипотечен балон с цените на имотитеНе купувайте имоти,пазара е в БАЛОН !Цените са космически,ситуацията от 2008 се повтаря,заради изкуствените лихви на алчните банкери като този.Не теглете и ипотечни кредити,защото лихвите ще започнат да ги вдигат поетапно до 6 месеца !Банките сега зарибяват хората да им набутат дългосрочни задължения!
13
1
 
15
 
! Отговори
дядо Пенс преди 6 години
При тебе може и да няма криза,отломка нищожна от винаги храбър народ -мъченик, но аз с 80 ? пенсия ,все съм в криза ,чедо!
12
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Финансова криза? Няма такова нещо. Почивката на карибите е на същата цена, трюфелите не са мръднали, а френското шампанско дори поевтиня. Цената на поршетата и ламборджинитата е същата. За каква криза дрънкат у нас- не мога да разбера.
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що за проблем в кеш,с карта или чрез превод навсякъде се изисква и се издават фактури,а те са фиксирани според законодателни задължения независимо на какви нива са вписани,регистрирани и на какво социално ниво са представителите им ползващи правото и задължението да боравят с тях при желание за качествена услуга и гаранция с определен срок за годност и с поети годишни обслужвания като бонуси за конкретни допълнителни предложения по замяна за сметка на предлагащия услуги с определени клаузи от-до
10
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ясноНапротив! Глупави са! Щом се възпроизвежда постоянно модела на управление от нагли и неспособни хора, но за сметка на това ужасно крадливи и услужливи... на чужди господари
9
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Очаквайте да си сложат твърди такси за превод, ако лимитите за плащане в брой бъдат утвърдени. Така, както плащаш като поп на Сибанк, ако трябва да превеждаш нещо на държавата (я за паспорт, я за лична карта, я за шофьорска книжка и т.н.)
8
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПРЪЦПЪРЦУМЯН ВИ ЛЪЖЕ!
7
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На този пожизнено монтиран некадърник ще има да му слушаме общите приказки поколения напред
6
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те далаверите няма да спрат. Ще се разделя покупката на няколко фактури, ще се занижава цената, ще се работи без документи - както и до сега. Съмнявам се банките да свалят таксите.Както винаги ще има затруднение за физическите лица - но неможе нормално да си купиш телевизор или диван !!!
5
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
NYAMA LI BALGARI .ZASHTO ARMENEZ--NEKADAREN E SLOGEN DA UPRAVLYAVA BANKA V BALGARIA?
4
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом този го казва, значи, че е точно обратното.
3
2
 
54
 
! Отговори
Стефанов преди 6 години
Защо приемате въпросния господин за експерт, банкер или специалист? Инжинер, а не банкер. Той "получи" настоящата си длъжност като награда за предишната му работа - в Агенцията за приватизация. Същият защитаваше със зъби и нокти продажбата на "Балкан" на Гаад Зееви. Хампарцумян е учебникарски пример за корумпиран продажник, един от тези нискоморални тарикати, които продадоха България
2
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес 1000 лева ,утре чипове на челото . Явно не е било ,,конспирацията ,,а истина . Както и ,,Протоколите на си.он..ите мъдреци ,,
1
1
 
53
 
! Отговори
ясно преди 6 години
До кога ще ни налагате да гледаме и слушаме крадци и бандити?спрете вече хората не са глупави....

Спонсорирани публикации