Премахването на добавката за стаж - удар върху работещите бедни

Това не е само прослужено време, а и опит, настоя синдикалист
101
Премахването на добавката за стаж - удар върху работещите бедни
Снимка: архив, БулФото

Нека в България да получаваме минимална заплата като в Люксембург и тогава да говорим дали трябва да се махат надбавките.

Това заяви дългогодишният синдикалист и финансист Мика Зайкова пред БНР по повод дискусията за премахването на класовете.

Още по темата
Това не е прослужено време, а професионален опит и прослужено време. Още прохождащият бизнес в България през 20-те години на миналия век е оценил колко е важен професионалният опит за успеха на една фирма, подчерта тя.

По думите й дългият професионален опит дава възможност за по-бързо постигане на резултати, за които на младите им трябва още време. 

"Работещите бедни в България са 700 хиляди, те получават минимална работна заплата, плащат си данъците, ако махнем и класа, ще им намалим доходите със 100-150 лева", поясни Зайкова.

Производителността на труда не зависи само от работника, изтъкна Зайкова като контрааргумент на тезата на бизнеса за ниската производителност на труда в България. Според нея приносът на работника е по-малък от 20-30% в ръста на производителността.

"Понеже живеем в 21-ви век и не работим с кирки и лопати, а с компютри и високотехнологична апаратура. Това зависи и от инвестициите. Само че България, както се разбра, не е добро място за инвестиции... Ние трябва да се отърсим от много неща, които сме наследили от предишния строй", коментира още Зайкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Инвестиции няма по няколко причини. Корупция, много бумащина, висока цена на енергията (ток и горива). Само с ефтина работна ръка няма да стане.
12
3
 
69
 
! Отговори
Ники преди 6 години
Работил съм като капитан на кораб във фареорска, геврманска и холандска фирми. След година служба навсякъде са ми увеличавали заплатата с процент "синьорити". А нашите робовладелци лъжат безогледно! Те са най-долната *** в европейския бизнес. За бога братя не работете за робовладелците - хващайте терминал 2.
11
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чудесно После пак да не се чудим що така работни места има ама няма кой да работи..
10
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Капиталистите едва сега започват реформите. Лека-полека, ще вземат всички придобивки на работниците, няма да плащат никакви данъци като такса смет, клас и други.
9
3
 
53
 
! Отговори
Гробаджийско безумие преди 6 години
Скоро пишман патрЕота ще трябва да строи още 2-3 ката ограда, че много хора ще искат да избягат от това блато. Сиганcka толерантност, нови заеми, продажни управляващи, бедни работещи и работодатели с яхти... Жал ми е за децата !
8
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до онзи с дянковата поправка ще се гърбят до живот ? надали . ще си вземат куфарчетата и на терминал 2и представа си нямаш колко ПО-ХУБАВИ места за живеене има по широкия свят.ОТ ХУБАВО НИКОЙ НЕ БЯГА И НА ХУБАВО ЛЕСНО СЕ СВИКВА .
7
2
 
62
 
! Отговори
Граовец преди 6 години
Крайно време е да спрем да бачкаме,и да преминем към други действия...Крайно е!
6
2
 
35
 
! Отговори
Преквалифициран преди 6 години
Аз искам да попитам едно:Икономиката ли обслужва обществото или и обществото икономиката ?
5
6
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Младите които злорадстват ще ги видя като остареят.Те едва ли ще доживеят и до пенсия с Поправката ДЯНКОВ - ще се гърбят до живот при това за една гола основна заплата без никакви добавки.
4
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поршетата залежават в магазина, трябва да се намалят заплатите по някакъв начин, за да се спести. Българинът е пестелив, ще спести от всичко, за да има ново порше.
3
33
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е няма как да дръпнем напред,ако слушаме баба Мика!НЯМА ДА ИМа намаление на заплатите!Анадънму?
2
43
 
5
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Като си харесаме някоя придобивка от комунизма ,няма пускане.Света живее в 21 век,ние не.С подобни синдикалисти не Люксембург ами Горна Волта ще е мираж.
1
4
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това, ако го премахнат, на майка ми заплата ще стане 400 лв. И верно учителите ще ровят по кофите за ***.

Спонсорирани публикации