Премахването на добавката за стаж - удар върху работещите бедни

Това не е само прослужено време, а и опит, настоя синдикалист
101
Премахването на добавката за стаж - удар върху работещите бедни
Снимка: архив, БулФото

Нека в България да получаваме минимална заплата като в Люксембург и тогава да говорим дали трябва да се махат надбавките.

Това заяви дългогодишният синдикалист и финансист Мика Зайкова пред БНР по повод дискусията за премахването на класовете.

Още по темата
Това не е прослужено време, а професионален опит и прослужено време. Още прохождащият бизнес в България през 20-те години на миналия век е оценил колко е важен професионалният опит за успеха на една фирма, подчерта тя.

По думите й дългият професионален опит дава възможност за по-бързо постигане на резултати, за които на младите им трябва още време. 

"Работещите бедни в България са 700 хиляди, те получават минимална работна заплата, плащат си данъците, ако махнем и класа, ще им намалим доходите със 100-150 лева", поясни Зайкова.

Производителността на труда не зависи само от работника, изтъкна Зайкова като контрааргумент на тезата на бизнеса за ниската производителност на труда в България. Според нея приносът на работника е по-малък от 20-30% в ръста на производителността.

"Понеже живеем в 21-ви век и не работим с кирки и лопати, а с компютри и високотехнологична апаратура. Това зависи и от инвестициите. Само че България, както се разбра, не е добро място за инвестиции... Ние трябва да се отърсим от много неща, които сме наследили от предишния строй", коментира още Зайкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации