Шефът на Ryanair към пътниците: Спрете да мрънкате!

Ако искате да седите заедно, платете 2 евро, призовават те
24 юли 2017 15:30, Екип на Dnes.bg
49
Шефът на Ryanair към пътниците: Спрете да мрънкате!
Снимка: архив, Reuters

От нискотарифния авиопревозвач Ryanair призоваха пътниците си да не "мрънкат", ако не са настанени един до друг.

"Честно, ако не искате да платите 2 евро за избор на място, недейте да мрънкате", заяви шефът на компанията, Майкъл О`Лиъри, пред ирландско радио.

"Ако сте избрали случайно място, получавате случайно място, затова не мрънкайте", допълни той.

По думите му 50% от пътниците на компанията все пак избират да доплатят 2 евро за настаняване до близък.

Причината голям процент от хората, които пътуват заедно, да са разделени, е, че компанията пази много от местата за евентуална продажба.

О‘Лиъри подчерта, че никой не е задължен да си плати запазено място, но и Ryanair не са задължени да настаняват хората един до друг.

От авиокомпанията подчертават, че не са променили алгоритъма си за настаняване на пътници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: Ryanair
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бих препоръчал, на всеки, който не е социално слаб, да избягва подобни компании. Храната на борада е ужасяваща, а забавленията за пътници просто липсват. Да не споменавам, че е пълно с всякакви монголоиди.
36
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами и при WIZZAIR е същото.Ако искаш място си плащаш 10лв.,до прозорец 12лв.Не може да пътуваш до Рим и обратно за 120-130 лв. и да искаш шампанско.Т'ва е,ако искаш.Самолетите са пълни.
35
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уоу, Ryanair ... Лошото е, че първата финансова криза ще ги събори :(
34
2
 
5
 
! Отговори
Сп???нс преди 6 години
Няма оправия от мрънкачи още преди няколко години приеха правила против скрити допълнения в услугите и от тогава съвсем ясно си пише за какво колко ти взимат, дори ти изчисляват цената според това как ще платиш. Аз лично пътувам с българската, защото нямаш добавка за плащане с карта - за разлика от други, а и с тази тарифа за пътуване само с ръчен багаж, са изравнили много от нискобюджетните.
33
5
 
23
 
! Отговори
дон преди 6 години
Ами този шеф е прав.За 30 евро прекосяват цяла Европа,че и мърморят-ВЪШЛЬОВЦИ.
32
1
 
14
 
! Отговори
ПРАВ е 29 преди 6 години
Тези компании икономисват от гориво като спират всичките 20 двигателя след като достигнат Стратосферата и оставят само един над кабината да работи , спускат се плавно и ползват парашути .
31
2
 
10
 
! Отговори
До Анонимен 29 преди 6 години
До тоя, дето разправя за "високо-ниско-високо" - ти чуваш ли се? :)Ти някога летял ли си със самолет? Това да не ти е самолетното симулаторче на лаптопа, дето си разцъкваш...
30
5
 
18
 
! Отговори
Az преди 6 години
Летя с Райънеър редовно, може би 20+ пъти съм летял вече. Нямам оплаквания. Летял съм и с високобюджетни компании и мога да кажа, че обслужването на нискотарифните е по-добро (като изключим дразнещите лотарии).И стига с това "опасни са" - знаете ли колко сериозни са критериите за лиценз на авиокомпаниите в Европейския Съюз? Ако бяха по-опасни от другите, щяха да видят лиценз през кpив мaкарон.
29
29
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Как пестят от гориво.Да не го пускат по инерция като кацат."Ще ти го разясня - полети тип "високо-ниско-високо". Качват се на 9-10 хил.м., гасят всички двигатели освен един, който работи на минимум, колкото да е управляем самолета и плааавно се спускат до 2-3 хил.м. После пак включват всички и се качват нагоре. Точно по тази схема паднаха 3 руски пътнически самолета за 10 години с много жертви и го забраниха на руските авиокомпании... или поне го бяха забранили... така се пести от гориво...
28
17
 
9
 
! Отговори
Лора преди 6 години
Не са само 2те евро. Нискотарифните авиокомпании са капани от които дебнат проблеми. Като си платиш всичко и то излиза по скъпо от редовните полети. Да не говорим колко безобразно е обслужването на борда. Аз отдавна не ползвам такива полети.
27
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе не е 2 евро, а 4 ама айде. Прав е в случая.
26
8
 
7
 
! Отговори
БАХ МАМА МУ преди 6 години
Прави са хората - за толкоз пари нашенеца ще иска и вана .Преди години пътувах до Украйна и си взех билет в последния момент от Официалния Превозвач на Германия - платих 2300 лева отиване и връщане - ама в Бизнес Класа , голям кеф .
25
6
 
14
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 11Как пестят от гориво.Да не го пускат по инерция като кацат.Използват баира
24
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
оня ден слушам две кифли как се обясняват къде щели да ходят и как си взимали евтини билети по 100 и кусур ерво в посока от райан и уиз ... такива сигурно после ще ревнат колко гадно било. Хора, евтините билети са до 20-30 евро, по нагоре няма смисъл, за 100 евро ще си взема редовен самолет. Тва все едно да отидете на финална разпродажба и да мрънкате защо нямало от вашите номера.
23
4
 
4
 
! Отговори
До Велизар или лизал преди 6 години
Ти не се обаждай, нали с микробус пътОваш
22
4
 
16
 
! Отговори
Georgiev преди 6 години
Няма да мрънкам, разбира се. Просто ще избера конкуренцията:)
21
5
 
15
 
! Отговори
Велизар преди 6 години
До БулгартуристНаучи се да пишеш на български и след това си "копувай" билети
20
21
 
11
 
! Отговори
Булгартурист преди 6 години
За багажа разбирам, за предните седалки и храната също, но като копувам 3 билета това означава че сме заедно
19
5
 
16
 
! Отговори
Ot London преди 6 години
Ryanair, easyjet and wizzair sa nai protivnite kompanii. Patuval s parvite ot London do Plovdiv 2-3 pati. Nikoga veche. Za 20-30 pounda poveche si letish s Britishairways v udobni chasove i ot Heathrow kadeto stigash s metroto. Za drugite triabva da patuvash 50-60 mili v tamni zori ili posred nosht.
18
5
 
14
 
! Отговори
Любо преди 6 години
Ще мрънкам колкото си искаме , хайде де.