Премиерът назначи проверка за такса "свободен стол"

Ще се прави цялостна инспекция на заведението в Созопол
Обновена: 9 авг 2017 21:53 | 9 авг 2017 21:10, Анисия Иванова
107
Премиерът назначи проверка за такса "свободен стол"
Снимка: БТА

По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов министърът на туризма Николина Ангелкова назначи незабавна проверка за категоризацията на заведението Miloz Fish & Grill в Созопол, което според сигнал е начислявало на гостите му да заплащат по 20 лв. за празен стол, съобщиха от Министерството на туризма.

Още по темата


За наглия рекет сигнализираха потърпевши във Facebook. В сигнала си посетителите посочват, че в касовата бележка заведението е таксувало оставени незаети столове на заетата маса. Така за четири празни стола клиентите трябвало да заплатят 80 лв.

На място експерти от Министерството на туризма ще направят цялостна инспекция за работата на заведението. Днес Министерството на туризма сигнализира Комисията за защита на потребителите (КЗП) да вземе мерки срещу подобна нелоялна практика, която вреди на имиджа на българския туризъм.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
2
 
6
 
! Отговори
Стига лъга бе преди 6 години
Афузе, газ у нас се ползва много малко!Изобщо не е проблем колко е газта.Освен това договори за газ си имаме и ги плащаме много скъпо заради БСП, които сключиха скъпите договори!
70
2
 
2
 
! Отговори
Чифут Кольо преди 6 години
Али, забравил си Чирен, който е празен.
69
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименВ оборотните заведения в Ню Йорк, ако седнаш на бара(където са най-търсените места) си длъжен да поръчваш минимум по една бира на всеки 20 минути. Като не ти изнася - прав ти път. За стола ти чака опашка от желаещи.==============E да де, ама в Ню Йорк, както сам каза ....да обяснявам ли още....Също така с нищо не съм ти длъжен, защото имаш ресторант.Така че това не е Ню Йорк а България и тия от Ню Йорк и срещу нас да тичат, няма да ни стигнат скоро.
68
3
 
9
 
! Отговори
Афуз Али преди 6 години
След 7 седмици настъпва зимата.Нямаме ХЪБ, Нямаме ,,Южен поток,, Румъпската тръба под Дунава не работи ,в селата са добре-събират слънчогледови корени-тезек няма щото изклаха кравите--тръгнали да зонимават Премиера с дреболии.Ами утре като термометъра удари минус 20-- 25 градуса? Пак руснаците и Путин виновни,защото нямаме актуализирани договори за газ?
67
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Местните служби не се задействат щото все са приятели и роднини с тия от заведенията!Жалко е, че трябва премиер да нарежда проверки за такива гаддни кражби от джоба на почиващите!Но ако зависи от местните институции Нищо няма да се случи!
66
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЮЖНОТО ЧЕРНОМОРИЕ Е ЕДНА КЛОАКА.АКО ДЪРЖИТЕ ДА ПОЧИВАТЕ В БЪЛГАРИЯ - САМО НА СЕВЕР ОТ БАЛЧИК. ТИХО, СПОКОЙНО, ЧИСТО, НЕ МНОГО СКЪПО И НАЙ ВАЖНОТО НЯМА ГИ ТЕЗИ ОГРОМНИ ТЪЛПИ ОТ ПОТОМСТВЕНИ О ЛИ ГО ФРЕ НИ
65
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
общо взето опашати лъжи! За пълнеж!
64
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А така, а аз се обаждам и ги питам за трима души имат тройна стая, те ми казват, че ще ни настанят в двойна и ще ми донеста разтегателен фотьойл и за него ще платя допълнително.А викам, значи в двойна стоя,ама цената като за тройна...отделен е въпросът как ще се побера на тоя разтегателен стол като съм висок 1.80Е не отидохме.
63
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баси държавата, баси хората работещи на Кафявото море. Обаждам се в Синеморец, за Септември, в частен хотел. Договаряне се и ми се казва, изпратете ни една част от сумата за престоя???? Казвам, ОК, но ако нещо се случи, губя ли парите?Мълчание, което значи, че ги губя. Къде го има, обаждаш се на хотел, резервираш и ти искат част от парите предварително.Докато това се позволява, все по-малко ще се посещава това /морие.Да си се сърдят на себе си Пейзаните. Простотията и лакомията убиват всичко
62
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
D Освен това, всички, които не са ходили на море, дължат по 20 лв за сянка, по 30лв за кубик морски бриз, 50лв за дзен-релакс с песента на чайки.И това за поне 7 дни, в силен сезон.Марш към гишетата...
61
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
4 стола по 20 лева са добра сделка - хората просто е трябвало да си ги натоварят в колата и да си ходят.
60
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всъщност всички плащаме такса ПРАЗЕН ПРЕМИЕРСКИ СТОЛ.Там няма ГЛАВА, там има тиква, затова няма да се учудя, ако от следващото лято се наложи тези, които ходат на море в Гърция или на друго място, да бъдат задължени да плащат данък "ПРОПУСНАТИ ПОЛЗИ" НА МУТРОМОРИЕТО
59
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Става ми мъчно за премиера, с какви дребнавости само го занимават и насвсякъде трябва да се намеси, иначе нищо не става в тая държава. Притеснявам се, че ще вземе да се преработи и да вдигне кръвно, и после кой ще ни оправя, кой!
58
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не разбирате ли, че цялата мутро-простащина идва от горе. Ако има сериозна държава, къде и кога може да стане това, да искаш пари за празен стол? У нас, Бай *** създаде една огромна група наглеци, които лъжат и мамят както им е удобно, защото с краденото захранват общинари, полиция, прокурори, все местни величия. И тази група е сигурна, че каквото и да стане, всичко ще се покрие доволни. Слънчака отдавна е подвластен на Очите,Кравата, които уж имат дела, а заработват за властта. Плащат на всички
57
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво се прави *** улав Суджука, за да са толкова нагли от това заведение, зад тях стои някой местен фактор. И този фактор е овластен достатъчно. Първо е кмета Панайот Рейзи. За да стане кмет даде на сди джука 1 МИЛИОН и беше "избран". Краде много и нагло, но дава на Суджука. Този *** стои зад много местни заведение от които получава кинти.Созопол е корупционна клоака на Кафявото море. И да не мислите, че нещо ще стане? Сезона свършва, всичко ще потъне. До следващия сезон. Това е България днес
56
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Румъния затова ни дръпна с много за десет години , нямат си горките такъв суджук Бойко !
55
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пази Боже другите народи от такъв премиер !
54
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя събра данъците на Лукойл, Черепа, Ковачки, Стайков и пр. и тръгна по селссите кръчми да прави излишък...
53
2
 
60
 
! Отговори
Мутрокръчмарск сметк преди 6 години
Много ми е чудно как "ресторантьора" Божу Компира иска 4? на шишче, а едва успява да плати заплата 350? на готвача.. а кръчмаря Йоргос продава сувлаки по 5? а готвача му взема 1200?..Аха, Йоргос още си кара старата корола....а Компира идва с AMG дето Немците са го виждали само в Аутобилд...и до него още една S-класа с телета гардове с черни тениски и слушалки в ушитеОставянето на пари в мутренски хотели и ресторанти вреди на бъдещето на децата ви!
52
20
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За всичко ви е виновен Борисов

Спонсорирани публикации