Спящите акции от масовата приватизация - за 2 млрд.

Те са в ръцете на 2.5 млн българи основно между 55 и 70 г.
21
Спящите акции от масовата приватизация - за 2 млрд.
Снимка: Булфото, архив

Централният депозитар планира да раздвижи спящите акции от масовата приватизация с информационна кампания, която включва справки и облекчени тарифи на процедурите, необходими за управление на този вид собственост.

Още по темата

Тя ще стартира от есента, тъй като се оказва, че стотици хиляди дребни акционери не се възползват от правата си като акционери.

Това са 2.5 млн души, предимно на възраст между 55 и 70 години, които притежават общо номинален обем от 2 млрд. лева акции.

Голяма част от сметките към тях не са движени от 20 години насам, някои дори не знаят къде са им боновите книжки, обясни пред Радио София Васил Големански - изпълнителен директор на Централния депозитар.

Той отбеляза, че част от дружествата, които се представят добре икономически, раздават дивидент, но много малка част от него достига до собствениците на акции от масовата приватизация, поради това, че те не се интересуват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: приватизацияакции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди три години отидох във Винекс Славянци да попитам плащат ли нещо защото имам десет акции Отговорът беше тези акции от масовата приватизация вече не вървят Как така няма да вървят като уж държавата им е гарант че са истински? Такива трябва държавата да ги задължи да изплатят акциите с лихвите ако има държава разбира се
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БФП _ "акции за ХИЛЯДИ левове". ХИЛЯДИ. Намали екстаза малко, че ще ти стане нещо. Ако акциите бяха на цени от десетки ХИЛЯДИ, то тогава да. Но това, че някъде пише, че акциите ти струват 1000 лева, изобщо не означава, че някой е готов да плати толкова за тях. А като си пораснеш и брокерските такси, направо си брой 1000та лева за 200. Ако не си от София, няма да има смисъл.
16
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунизъм = народна власт + електрификация
15
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От пребоядисани комунисти и агенти на ДС пари не очаквайте-КК "Албена" АД.
14
3
 
16
 
! Отговори
IMAM преди 6 години
Аз лично имам участие , наследник съм на Инвестицията на Майка ми и Баща ми .Но се получава Парадокс - Държавата Прикрива Мафията . Няма как да се проследи пътя на Парите в Частните Фирми . Писах Имейли за Информация и никой не ми отговори .Мафията разчита че ще Измрем и ще има Давност .Някой хора ще ми дадат отговор да търся в Интернет - няма как да стане .Трябва да доказвам че имам пари , вместо ДАНС да издири пътя на парите и да ни информират .
13
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, да, всички знаем за масовата пре-***-ти-за-ци-я!Нещо като масовата цифровизация.
12
0
 
19
 
! Отговори
:):) преди 6 години
това пък каква грандиозна мушингия беше , че и узаконена.
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В този материал, който можете да намерите в Гугъл - казва се "Приватизационни фондове, преобразувани в холдинги", са дадени актуалните адреси и телефони на всички тези бивши фондове, които днес вече са холдинги. Можете да позвъните и да поискате справка.Чрез същия този материал можете да получите информация относно това колко струва днес една акция от всеки един от тези фондове. И ако искате, можете да си продадете акциите.
10
1
 
19
 
! Отговори
Какво ли ни готвят? преди 6 години
Зачестиха публикации като тази.Затова влязох в сайта "Моите пари", намерих статията "Приватизационни фондове, преобразувани в холдинги".Като се кликне върху името на всеки един от тези приватизационни фондове, се отваря информация за него. Прегледах ги всички.Ами че те не са давали дивиденти през последните години, само някои от тях от време на време дават по нещо, но то е нищожно - например 6 стотинки на акция!За какво ще облекчават някакви тарифи? За да получим справки, че не печелим нищо!
9
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Веднъж си потърсих дивидента. Оказа се 2 лева, а за транспорт до там дадох двойно повече.
8
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези пак са намислили някоя врътка.Ако бяха честни към хората,щяха да изкарат публичен списък на имената и всеки да си потърси акциите и правата,както и наследниците им.Истината е,че умишлено преименуваха доста фирми,за да не си ги търсят хората или тъй като не получиха нищо,хората си изхвърлиха разплащателните бележки или боновете.
7
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз лично съм ощетен от Костов защото промени закона така че се вляха мръсни пари в РМД-тата... тъкмо бяхме почнали да изкупуваме и се появиха мутрите добре че си взехме парите поне.
6
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глупусти на търкалета.... какви права имам аз с 15 акции ...... евентуално да ме поканят на общо събрание , което са правили само първия път след приватизацията , пък за дивиденти да не говорим то ще се изгубят по банките с тези банкови такси.
5
14
 
25
 
! Отговори
Влади преди 6 години
Браво на светеца Ж.Виденов - неговата масова приватизация позволи на комсекретарчета като Н.Банев да направят приватизационни фондове, които да гушнат работещи предприятия, а после да ги източат, да изгонят ра ботниците и да си купят самолети и Майбахи!В сравнение с този грабеж, РМД-тата на Костов, наложени от МВФ, заради валутния борд, изглеждат сиромашка работа, аматьорска бих казал. Ама кой помни? Зелените комтикви хабер нямат, а дъртите са вече изкуфели...
4
2
 
28
 
! Отговори
sofeto преди 6 години
Какво да търсят хората когато вече болшинството от приватизационните фондове вече просто ги е хванало липсата от години... обяснител някакъв си!
3
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
поради това, че те не се интересуват-- не се интересуват ли,няма къде да се интересуват,дали може бай Петко да иде на другия край на страната да види галиба какво става с неговите 50-60 лв акции по номинал,дали няма да му кихнат 10-20лв дивидент ,че да си плати пътуването дотам
2
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Откъдето дошло - там и отишло!
1
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Т.е. чакаме ново предложение, в което да им отнемат акциите.

Спонсорирани публикации