Усвояваме ли адекватно евросредствата?

От началото на програмния период са изплатени само 10%
10 авг 2017 14:48, Екип на Bloomberg
4
Усвояваме ли адекватно евросредствата?
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Минаха три години от новия програмен период, а реално са изплатени само 10% от средствата. Твърденията, че това представлява устойчив растеж, са дълбоко неверни. Това заяви юристът Йордан Иванов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

„Ако направим един изолиран прочит за това какво беше при предишния програмен период и сега, има напредък, но в никакъв случай той не е устойчив“, коментира той.

По думите му е важно евросредствата да се усвояват адекватно, така че българската икономика да бъде подпомогната.

Той посочи, че има много изследвания на Международния валутен фонд, показващи, че когато еврофондовете не се усвояват адекватно, те вредят, изкривяват пазара и водят до фалити на фирми“.

„Трябва да се интересуваме какъв продукт извеждаме на пазара с еврофондовете, за да може когато те намалеят или се преобразуват, ние да имаме икономика, основана на добра институционална среда и висок експортен потенциал, а не на ниско заплащане и ниски данъци“.  

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
земеделец преди 6 години
парите се усвояват от определени групи. По стандарти на Европа това са криминални. По българското правосъдие са фирми /ООД,АД,ЕАД/ Пример Топлофикация ЕАД по Европеиски стандарт ще е приватизирана още преди 20г.Но както виждаме , тя е със загуба милиони. Но си съществува дори и дела печели.
2
0
 
16
 
! Отговори
другият преди 6 години
Усвояваме ли? Кой сме тези НИЕ? Към кого е отправен този въпрос въобще? Щото аз като гражданин и данъкоплатец нищо не усвоявам. Аз си работя по 10-12 часа, 6-7 дни в седмицата и нямам сили и време да наспя и напсувам телевизора, камо ли усвоявам каквото и да било.
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абсолютно!Не само ги усвояваме,а направо си ги присвояваме.

Спонсорирани публикации