Българо-руската дружба в туризма - в пълен подем!

Ангелкова съобщи: Ще развиваме заедно различни форми на туризъм
Обновена: 12 сеп 2017 14:25 | 12 сеп 2017 13:37, Веселина Йорданова
68
Българо-руската дружба в туризма - в пълен подем!
Снимка: Министерство на туризма

Българо-руските отношения в туризма се развиват много успешно, а постигнатите през тази година резултати се очертава да надхвърлят рекордните от миналата година. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова на среща с Олег Сафонов -  ръководител на Федералната агенция по туризъм на Руската федерация. Разговорът се състоя в китайския град Чънду в рамките на 22-рата Генерална асамблея на Световната организация по туризъм към ООН, съобщиха от министерството.

Министър Ангелкова подчерта, че Русия е един от стратегическите туристически пазари за България и съобщи, че за периода януари-юли 2017 г. туристите от Руската федерация у нас са близо 365 хил. и това е близо 2% ръст в сравнение със същия период на миналата година. Само през юли Русия заема второ място в класацията за входящ туризъм в страната ни с общо 155 хил. посещения.

През 2016 г. България получи наградата на National Geographic travel-Русия за най-добро направление за семейна почивка на руските туристи. Николина Ангелкова акцентира, че министерството работи много успешно с туристическите администрации не само на Москва, но и на редица руски региони, особено Уралския край. 

Олег Сафонов благодари на българското правителство, лично на премиера Бойко Борисов и на министър Ангелкова за бързата им реакция при настъпилите форсмажорни обстоятелства с руски деца в някои лагери по Черноморието. Става дума за случай от месец юли, когато след внезапна смърт на собственик на лагер "Чавдар" в Обзор се оказа, че банковите му сметки са изпразнени.

Компетентните органи работят ефективно и в резултат децата са изкарали добре почивката си и се прибраха без проблеми в родината, поясни днес Сафонов.

Министър Ангелкова увери, че освен масовите форми на почивка двете страни имат голям потенциал да развиват успешно и балнео- и СПА и религиозния туризъм. Съвместно с руските партньори започваме реализацията на поклоннически маршрути.

Ще задълбочим партньорството си и за развитието на детския и санаторно-курортния туризъм, в който Русия има големи традиции и си партнира с Европейската СПА асоциация. Ангелкова изтъкна значението на увеличаващите се руски инвестиции в България и даде за пример уникалната за района на цялото Черноморието ледена пързалка в Кранево, където чудесно се съчетава летен туризъм със зимни и плувни спортове.

Олег Сафонов изрази задоволство, че морето на България е много чисто и предлага чудесни условия за почивка. За разлика от други страни тук не е имало бум на рота вируси, а страната е известна сред руснаците като сигурен и спокоен маршрут. Това е факт благодарение усилията на правителството да гарантира спокойствието на туристите и изградените пречиствателни станции, обобщи министър Ангелкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
1
 
! Отговори
до 41 преди 6 години
Източния Блок беше 500 милиона ,ами ако не са идвали тук къде?Югославия,България,Румъния,СССР( "Грузия" ,"Сочи").Това бяха всички места където можеше да се почива.А лятото 1/3 си взимаха отпуски.
44
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази "дружба" дано не ни докара до положението в Източна Украйна!
43
2
 
0
 
! Отговори
талибантурист преди 6 години
Идваме !!Много сме и ще останем за дълго.
42
2
 
3
 
! Отговори
чети внимателно преди 6 години
Старият град на Несебър е сред шестте обекта, които са подбрани от Центъра за световно наследство към ЮНЕСКО и Нешънъл Джиографик за участие в проект, чиято цел е чрез създаването на модерна уеб-платформа да привлича туристи в Европа от Китай, Северна и Южна Америка.
41
7
 
8
 
! Отговори
5 преди 6 години
Ако не знаете от много години насам руснаците ходят на почивка предимно в Тайланд, Кипър и Турция, където им излиза на същите цени, но много по-качествено обслужване, храна и чисти плажове и вода !!!
40
11
 
15
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Напред с братска Русия!
39
12
 
7
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
Специално по морските ни курорти, няма да си кривя душата, ще кажа, че жив руснак не съм виждал по времето на комунизма до към 1989 година.Причината? Ами "братушките" идваха у нас организирано, на групи, със специални приглашения.Главно ги водеха да обикалят паметници и да посещават мавзолея на Георги Димитров в София.Затова пък курортите буквално бяха фрашкани със чехи, поляци, унгарци и германци от ГДР. Сега могат да си почиват навсякъде по целия свят и затова сега виждаме главно руснаци!
38
2
 
0
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 6 години
до до от СТАРИЯ НЕСЕБЪРТи, разбираш ли, си бая GOVNIO !!
37
1
 
2
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 6 години
До до СТАРИЯ НЕСЕБЪРТи, разбира се, не си бай ***.Ти си бая *** !!
36
5
 
5
 
! Отговори
Иво преди 6 години
Тази хем е грозна, хем е супер посредствена...типичен кадър на герб!
35
2
 
1
 
! Отговори
ХМ до 32 преди 6 години
Статистиките ти не струват.Едното е само отчета на Балкантурист, без да се броят всичките самоорганизирани,а другото което е в момента са влезлите и преминали през БГ.Повече - възможно е ,но джобовете са им толкова тънки ,че...
34
2
 
7
 
! Отговори
до СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 6 години
Ааааа...а иначе вие местните селяни...може да ритате слепи туристи, щото не пресичали на бегом? Аааааа....сега разбрах! Не сте вие - бай *** е !
33
1
 
3
 
! Отговори
отдавна казано преди 6 години
Интере$а клати феса.
32
8
 
8
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 6 години
Жалко, но тази година дойдоха в градчето бедни неплатежоспособни колхозници.Алчният печалбар бай ***, успя и рускоговорящите купуващи летовници да изгони.Точка.
31
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Без излишни емоции.Да идват тук руснаците и да оставят пари.И не само руснаците.Това е важното за България.
30
11
 
9
 
! Отговори
бг преди 6 години
До бай хстатистика : 1988-1 милион туриста общо -зимен и морски туризъм2016-12,7 милиона туристи общо зимен и морски . И ръстът не е от руския пазар
29
3
 
10
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
До: номер 24Че то винаги си е било грабеж, кога не е било грабеж?Разликата с времето на комунизма преди 1989 г. беше, че сега викаме вече "Вечна Дружба, ГЕРБ, Единая Россия!", докато преди викахме "Вечна Дружба, КПСС, БКП!".Който смята, че Бойко Борисов е станал европеец, жестоко се лъже!И Тодор Живков беше в приятелски отношения с Германия и Япония, изнасяхме електрокари за Япония, но пак си държеше на "Вечната Дружба".Така и сега, другарката Ангелкова нищо не е променила!!!
28
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българо-руска ....Българо-съветска..all the same bullsheat !!!
27
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и ти ли ангелкова и ти ли се продаде на червената мафия
26
4
 
0
 
! Отговори
:( преди 6 години
Snimkata e s mnogo nuli na "-". Iskam da e na "+" s obeshaniq horata ne qdut.

Спонсорирани публикации