Българо-руската дружба в туризма - в пълен подем!

Ангелкова съобщи: Ще развиваме заедно различни форми на туризъм
Обновена: 12 сеп 2017 14:25 | 12 сеп 2017 13:37, Веселина Йорданова
68
Българо-руската дружба в туризма - в пълен подем!
Снимка: Министерство на туризма

Българо-руските отношения в туризма се развиват много успешно, а постигнатите през тази година резултати се очертава да надхвърлят рекордните от миналата година. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова на среща с Олег Сафонов -  ръководител на Федералната агенция по туризъм на Руската федерация. Разговорът се състоя в китайския град Чънду в рамките на 22-рата Генерална асамблея на Световната организация по туризъм към ООН, съобщиха от министерството.

Министър Ангелкова подчерта, че Русия е един от стратегическите туристически пазари за България и съобщи, че за периода януари-юли 2017 г. туристите от Руската федерация у нас са близо 365 хил. и това е близо 2% ръст в сравнение със същия период на миналата година. Само през юли Русия заема второ място в класацията за входящ туризъм в страната ни с общо 155 хил. посещения.

През 2016 г. България получи наградата на National Geographic travel-Русия за най-добро направление за семейна почивка на руските туристи. Николина Ангелкова акцентира, че министерството работи много успешно с туристическите администрации не само на Москва, но и на редица руски региони, особено Уралския край. 

Олег Сафонов благодари на българското правителство, лично на премиера Бойко Борисов и на министър Ангелкова за бързата им реакция при настъпилите форсмажорни обстоятелства с руски деца в някои лагери по Черноморието. Става дума за случай от месец юли, когато след внезапна смърт на собственик на лагер "Чавдар" в Обзор се оказа, че банковите му сметки са изпразнени.

Компетентните органи работят ефективно и в резултат децата са изкарали добре почивката си и се прибраха без проблеми в родината, поясни днес Сафонов.

Министър Ангелкова увери, че освен масовите форми на почивка двете страни имат голям потенциал да развиват успешно и балнео- и СПА и религиозния туризъм. Съвместно с руските партньори започваме реализацията на поклоннически маршрути.

Ще задълбочим партньорството си и за развитието на детския и санаторно-курортния туризъм, в който Русия има големи традиции и си партнира с Европейската СПА асоциация. Ангелкова изтъкна значението на увеличаващите се руски инвестиции в България и даде за пример уникалната за района на цялото Черноморието ледена пързалка в Кранево, където чудесно се съчетава летен туризъм със зимни и плувни спортове.

Олег Сафонов изрази задоволство, че морето на България е много чисто и предлага чудесни условия за почивка. За разлика от други страни тук не е имало бум на рота вируси, а страната е известна сред руснаците като сигурен и спокоен маршрут. Това е факт благодарение усилията на правителството да гарантира спокойствието на туристите и изградените пречиствателни станции, обобщи министър Ангелкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано руснаците да стават все повече не само като туристи, а и като постоянни жители на България. Като не можем да си решим демографската криза, по добре руснаци отколкото англоезичници или роми!
24
1
 
2
 
! Отговори
ISTINATA E V METALA преди 6 години
Oba4e proizveden v BGR
23
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аааа, значи вече на грабежа му викаме "дружба"сега разбрах какво означават скандиранията "Вечна Дружба, КПСС, БКП!"
22
10
 
11
 
! Отговори
Ангелачко преди 6 години
Гнус, гади ми се!
21
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С Русия трябва да се прави само бизнес, на и тогава да се внимава.
20
16
 
13
 
! Отговори
Аз преди 6 години
Най-проблемните, нахални и бедни туристи са руснаците. Гнусна и пияна *** са всичките.Друго не съм видяла.
19
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
У нас всички политици които обичат Русия имат дс.досиета в сейфовете на Кремъл
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз така правя, наливам 40литра на бензинаджийницата на Лукойл и плащам с конвертируема дружба
17
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пишете за бг-ру дружба, да ама неправителството на русия има декрет от март тази година, чиновниците да не почиват в Българияна това ако му се вика дружба, здраве му кажи
16
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Крали МаркоРуснаците ги "обичате" само вие. Тролски форумни плъхове. То даже и вие не ги обичате. Обичате дребните рублички които ви подхвърлят за троленето. ай започвай с минусите:)) Ама ако мислиш, че някой ти се връзва, лъжеш се.
15
8
 
11
 
! Отговори
Жоре Курортисто преди 6 години
Мдаам, усяхте да изгоните половин милион български туристи в Гърция където харчат огромни пари, за да дойдат 300 и нещо хиляди русо туристо, които да се включат заедно с *** пияници във вакханлията.....Най-голямата *** на северното полукълбо се събира тук, за да пълни гушите на мутро-хотелиерите и поморииските нарко-дилъри...ОЧЕН ХОРОШО ТОВАРИЩИ...
14
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-бедните, злобни, мизерни, профанизирани, алкохолизирани и про3ти руски пачи идват на почивка в Бг- а вие им се радвате....няма по-*** народ от българския.
13
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толкова обичаме Русия и руснаците, че бягаме при западняците и американците
12
10
 
14
 
! Отговори
Крали Марко преди 6 години
Е те са пасмина били , а ние какви сме !? ; Ц..ървули и мъ...рши мразещи всичко и всички.. Пази Боже от такива хора като тебе и вас които злослови те срещу нашите освободители. И слава богу че сте малцинство в нашата родина.Дружбата между нашите два народа ще пребъде напук на всички *** в България. Никой никога няма да ни раздели
11
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
добре ча са руснаците...че иначе глад
10
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само руснак/в случая беше рускиня/ може да си тръгне от плажа, да мине покрай душовете и после да седне на ръба на басейна и............да си измие краката барабар с джапанките от пясъка.
9
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Братушките що не плащат за огромната територия заграбена на устието на Камчия. Поне да бяха платили глобите по Натура2000
8
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гнус ме е
7
3
 
12
 
! Отговори
До 2 преди 6 години
И аз се нагледах това лято на пасмина и от келнери ,почиващи ,обслужващ персонал ...,но не бяха руснаци ,а наше производство .
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българо-руска ....Българо-съветска..all the same bullsheat !!!