Връщат лиценза на "Емко", когато отстрани нередностите

Държавата не се отказва от опитите да придобие "Дунарит"
20 сеп 2017 20:50, Надежда Бочева
9
Връщат лиценза на "Емко", когато отстрани нередностите
Емил Караниколов. Снимка: БТА

Държавната консолидационна компания (ДКК) ще направи опит на пазарен принцип да придобие акциите на "Дунарит", съобщи на брифинг министърът на икономиката Емил Караниколов.

Дружеството е собственост на “Кемира” ООД, което пък се притежава от “Хедж инвестмънт България”.

Още по темата

Министърът на икономиката съобщи, че миналата седмица синдиците на КТБ са обявили публична продан на активи на вземания от задължените към КТБ страни - "Хедж инвестмънт България" и като солидарни длъжници “Авионамс” и “Кемира“ (собственик на “Дунарит”).

“На изнесената публична продан заявихме интерес за участие, тъй като за част от тези вземания в размер на 42 млн. евро солидарни длъжници бяха освен “Кемира” и “Авионамс“, каза Караниколов.

ДКК е заявила интерес да участва. На търга не се е явил никой и на другия ден ДКК е купила тези задължения чрез пряко договаряне за 38 млн. лева.

Допълнителна проверка установила, че "Хедж инвестмънт България", “Кемира” и “Авионамс” дължат около 50 млн. лева към други дружества.

Караниколов припомни, че през май 2016 година държавата придоби военният завод “Авионамс” и увери, че той в момента работи и изпълнява договорите си. Това дружество също бе собственост на "Хедж инвестмънт България".

Що се отнася до днешния пореден протест на работници от "Емко", министърът за пореден път увери, че лицензът за внос и износ на предприятието ще бъде върнат веднага след отстраняване на нередностите. Проверка е установила, че 100 контейнера с боеприпаси се съхраняват неправилно, каза министърът на икономиката.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: ДунаритЕмко
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
6
 
! Отговори
Гарантирано от ГРОБ преди 6 години
Тиквата и Свинята Пеевски са решили да сложат ръка на Дунарит и ЕМКО. Никакви лицензи няма да бъдат върнати докато не ги прилапат. Банев и той е пътник, Каваци, Русалка, всичко ще му вземат!
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не допусках,че след Лукарски е възможно по-голямо *** да влезе в това Министерство.....
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МНОГО СЕ ИЗПИСА ЗА ТОВА ЕМКО.Но какво произвеждат, кои копуват НИЩО НЕ СЕ ПИШЕ.
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държавата може да се затрие но тия ще оцелеат.. Като ще ли това се търси си.
3
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТИЯ ЕМКО МНОГО СПЕЦИАЛНИ. ЩОМ ЗАПЛАКАХА И ПАК ЗАХАПАХА ДА БОЗАЯТ.Малки бизнес да чака
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще ви дам *** пример ако катаджия ви има зъб или началника го прати за да ви накаже може ли да сте напълно изрядно когато ви спре за проверка?????Почва се документи, аптечка триъгълник , дали колата е измиха дали няма драскотина защото за лош външен вид се наказва , ръжда също се наказва и така докато намери причина а това може да е че сте настъпили непрекъсната осева линия. Така са пожарната и Кос началника иска нарушение и такова се намира винаги.
1
3
 
6
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 6 години
АДСКИ ПРАВИЛНО!!!!!

Спонсорирани публикации