България с много добри условия за бизнес и инвестиции

Икономистът Стамен Янев пред Bloomberg TV Bulgaria
25 сеп 2017 14:23, Екип на Bloomberg
22
България с много добри условия за бизнес и инвестиции
Снимка: Pixabay

България предоставя много добри условия за правене на бизнес и инвестиции. Това каза Стамен Янев, Българска агенция за инвестиции, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"България може да играе сериозна роля в отношенията с ЕС, със САЩ и тези отношения могат да бъдат базирани на стабилни икономически показатели", посочи той.

Факт е, че през последните няколко години България има стабилен ръст на икономиката - над 3%, а ще се работи и за ръст от 4%, каза гостът.

"Това, съчетано с доброто стратегическо разположение на страната, съчетано с най-ниската данъчна ставка в Европа, същевременно сме част от Европа, даваме достъп до пазари. Считам, че има и доста талантливи хора в България, а това е предпоставка да привлечем високотехнологичните компании. Всичко това е пакетирано с едни насърчителни мерки, които предоставя Министерството на икономиката чрез Агенцията за инвестиции", каза Янев.

Какви са шансовете на България да се превърне в технологичен център на Югоизточна Европа? Ще премине ли България от сферата на "плахите иноватори" към "средните и утвърдените държави, които ще стимулират иновациите"? 

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хубаво е за офшорка и за това, че за 1000-2000 лева, чичо Стоян от данъчното ми оправя всички гафове.
15
0
 
0
 
! Отговори
истинта преди 6 години
Затова повечето чужди инвеститори продават и бягат/ Пример продадоха се трите най - оборотни МОЛА и тона "африканци" Данъците реално са много високи защото не ги признават и те мачкат. Сумати такси и рекет и т.н .
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
DOBAR BIZNES KLIMAT V BG--NAI-NOVIAT VIZ.
13
0
 
4
 
! Отговори
Хихихи, преди 6 години
Затова никой не инвестира в България.Тия се надпреварват в лъжите.
12
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Друг мач е гледал !
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
М-даааа!!!Разчитащите на бизнес в България...........първо пригответе най-важната инвестиция-достатъчно суджук!!!!!Ако нямате такъв в наличност....и парите в плик ще свършат работа,но не е въпреки това сигурно,че ще ви стане работата!!
10
0
 
9
 
! Отговори
риторично преди 6 години
Думи, думи, думи... защо ли инвеститорите не "кълват"...
9
0
 
10
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
И аз като Бойко Борисов всяка сутрин пускам CNN и гледам там реклами, например:1) Инвестирайте в Азияили 2) Инвестирайте в АфрикаЦели рекламни филми показват за Африка, как хората правят чудеса там и се изсипват капитали в милиарди долари, както и много западни фирми строят, пълно е с инженери от Англия, Германия, САЩ.И не само в Африка, имаше дори реклама:3) Инвестирайте в... Македония!!!Само за България - като за yмpeлитe - НИ-ЩО!
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много хора са на хапчета и халюциногени
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ко? -Не!
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И затова нвкои се покриват като дадт кабинети за изпит на други господа не хапем не сме срамни
5
0
 
32
 
! Отговори
Aнонимен преди 6 години
Понеже са много добри условията за инвестиции в България,затова в сравнениуе с миналата година са намалели с един милиард,а в Румъния с толкова са се увеличили.
4
0
 
26
 
! Отговори
Filth преди 6 години
Ахам!!!Като изключим корупцията, тромавата администрация, това, че държавата не я еня за дребния и средния бизнес, това, че само поставени фирми печелят поръчки, това, че за една нощ могат да ти откраднат бизнеса, да те фалират, да ти пуснат проверяващи, които си искат почерпка, да дойде Х и да каже, че той ще те охранява иначе бизнесът ти ще загине, или пък да ти иска мърва за премиера.....Ахам, България е едно ПРЕКРАСНО МЯСТО ЗА БИЗНЕС. Да ако раздаваш бързи кредити или си ги вземаш с бой.
3
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добра е за инвестиции за управляващите от ГРОБ, които прибарат комисионните от така наречените инвеститори, а всъщност перачи на пари.Имаме два пресни примера от миналата седмица - покупката на двата най-големи мола в София от южноафрикански капитали с незвестен произход и без тръжна процедура.Което говори само едно - че отново е платено под масата.Свинюрана ще носи нови чанти, а Суджукът ще й купава вили в Барселона,докато овцете чинно блеят.
2
0
 
31
 
! Отговори
nkavrakov преди 6 години
Добра е за инвестиции ама само на думи.Чуждите инвестиции бележат спад и това са официални данни.Чужденците не са балами и не инвестират дългосрочно в България -малка,бедна страна с неплатежоспособно население .Това е истинита.
1
0
 
23
 
! Отговори
отдек надек преди 6 години
Къдя ги видя бря...

Спонсорирани публикации