Трайно намаление на безработицата в България

Кремена Калчева с коментар пред Bloomberg TV Bulgaria
25 сеп 2017 13:52, Екип на Bloomberg
26
Трайно намаление на безработицата в България
Снимка: Pixabay

През последните години, особено през летните месеци, регистрираната безработица намалява. Спадът се отнася, обаче не само за регистрираната в бюрата по труда безработица. По данни на националната статистика се наблюдава трайно намаление на безработицата. Това каза Кремена Калчева, главен директор на Главна дирекция "Услуги по заетостта" към Агенцията по заетостта, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"В края на май има 218 436 регистрирани безработни в бюрата по труда, което означава 6,7% безработица за страната".

Тази отчетена безработица през август 2017 е приблизително такава, каквато е била през 2008 година, преди финансовата икономическа криза, каза събеседничката. 

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Поредните лъжи #2 преди 6 години
Ако се направи регистрацията в бюрото предварително после трябва всеки месец да се разписвате, а при пропуснат подпис, губите правото си на регистрация за следващите 6 месеца. Лелките от бюрото ще направят всичко възможно да Ви накарат да се отрегистрирате и ще приложат натиск върху Вас, тъй като не е в тяхна полза да висите там и да се вижда, че те нищо направят.Има и позиции, които са обявени само през бюрото, но те са за минималната заплата от 460 лв., понякога дори и за 300 лв. на 4 часа.
20
0
 
1
 
! Отговори
Поредните лъжи преди 6 години
Поредните нагли лъжи. Щом са регисгрирани 218 436 в бюрата по труда, значи реално безработните са поне 2 млн. Никой уващаващ себе си човек не иска да ходи да се регистрира в тези дупки. Регистрацията носи само пасиви и никакви позитиви. Най-добре е да се пускат CV-та директно до работодателя и ако той работи с някаква програма, чак тогава да се направи регистрация в бюрото за точно един ден на принципа здрасти - чао.
19
0
 
2
 
! Отговори
ИВАНЧО преди 6 години
КАКВО ЛИ ЩЕ ПРАВЯТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ НИ , КОГАТО СЕКНАТ ПАРИТЕ ОТ ЕС ?НЯМА ДА ИМА И ЗА КРАДЕНЕ. СЕГА , ЖУРНАЛИСТИТЕ ПИТАТ БОРИСОВ ЗА ЗАПЛАТИ ,ОБЛЕКЛА И ДРУГИ ВСЕКИДНЕВНИ РАЗХОДИ ЗА ПОЖАРНИКАРИТЕ. ДЕМАГОГА ИМ ОТГОВАРЯ КОЛКО СТАРИ СГРАДИ БИЛИ РЕМОНТИРАНИ И КОЛКО ТЪРТЕИ И БУМАЩИНА ЩЕ СЕ НАСТАНЯТ В ТЯХ.
18
1
 
2
 
! Отговори
РОСИ преди 6 години
ОЩЕ ПЪРВОТО ИЗРЕЧЕНИЕ ОПРОВЕРГАВА ЗАГЛАВИЕТО. ВСЯКА ГОДИНА ПРЕЗ ЛЕТНИТЕ МЕСЕЦИ БЕЗРАБОТИЦАТА НАМАЛЯВА. ИНАЧЕ ,ТЯ СИ Е НАД 20% ,ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ НИ ДЕМАГОЗИ.
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То мяза всичко в нашата държава..И мозъка на някои хора намалява!Като е намаляла безработицата нали би трябвало да има повече пари от работещите в икономиката?Защо тогава не изравните доходите като в Европа?Нали нямаме проблеми-нито демографски нито финансови нито със заетостта...
16
0
 
15
 
! Отговори
риторично преди 6 години
До Преводач от боколендТо само младите да бягаха, пак добре щеше да е. Вече и 40-50 годишните бягат заедно с децата си.
15
3
 
18
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 6 години
А, СЕГА КАТО ПРИКЛЮЧИ СЕЗОНА ПО ЧЕРНОМОРИЕТО И ПЕРСОНАЛА Е ОСВОБОДЕН С КОЛКО % БЕЗРАБОТИЦАТА ЩЕ СЕ УВЕЛИЧИ ????
14
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не ми казвайте колко е намаляла безработицата, а колко се е увеличила заетостта, щото май бая разлика има.
13
0
 
23
 
! Отговори
9689 преди 6 години
Манипулация,безсрамно лъжете.
12
0
 
44
 
! Отговори
99000000 преди 6 години
Не останаха хора да работят , за това няма безработица , всичко читаво се изнася навън
11
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е от Евакуацията на Българите от тази Територия Днеска си получих Фиша мес.Възнаграждение 702лв.Около 355? това са джобните на Едно 9г.Словенче.Днес ходих в Болница Усложнения от Грип.А Шефа по тел. Псува в множествено.число и как така Не мога да ходя на работа Изка Обяснения защо съм Болничен.Дадох му *** отговор.-Защото прекарах Грипа на крака в работата докато ти се спасяваше от пожара на Халкидики.Всяко едно изречение е Истина и Изобразява Заличаването ни.Няма Хора няма Безработица.
10
26
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Новината е добра и пак има недоволни. Обяснението е, че те са платени мъркачи.
9
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво. Още една добра новина.
8
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако безработицата намалее това ще доведе до увеличаване на заплатите.На нашите работодатели им се виждат много 1000 евро, а това е минималната заплата в някои страни на ЕС.
7
1
 
23
 
! Отговори
А после преди 6 години
Това е заради летния сезон.....
6
0
 
40
 
! Отговори
а преди 6 години
ахам народът е толкова прегладнял, че вече се хваща и тоалетни и улици да чисти, а средната заплата се е вдигнала защото има хора които взимат 20тина пъти минималната и те продължават да си гласуват увеличения:)) давайте скалъпете и някоя стъкмистика как се е увеличила раждаемостта не само на етиопчета и как тези които са работили в чужбина се връщат на талази:)))))
5
0
 
43
 
! Отговори
ХМ преди 6 години
Има хора- има безработни.Няма хора - няма безработни.Чудя се до кога разни ППО,НПО,държавни структури ,бизнес и ... Ще се държат като щрауси и ще си завират главата в пясъка.Проблема от социален стана демографски ,какво се лъже и маже, хората напускат семейно държавата за да търсят по-добър живот.
4
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази статистика се прави на база регистрираните безработни в бюрото по труда.Има много безработни, които не са регистрирани или са се отписали, като са разрали, че от бюрото немогат да им предложат нещо, но има и такива които са заминали за чужбина.
3
0
 
57
 
! Отговори
риторично преди 6 години
Пак пропаганда.Нямам впечатления безработицата ТРАЙНО да е намаляла. Ако е намаляла, то е в определени региони.Това, че някои емигрират, други се пенсионират, трети "се възнасят", не значи, че сме станали по- добре.
2
1
 
56
 
! Отговори
Преводач от боколенд преди 6 години
"Трайно намаление на безработицата в България"Превод в ефир: "Младите масово напускат потъващия кораб на Капитан Туквоч!"

Спонсорирани публикации