Европа иска отрано да скърши гръбнака на киберзвяра

Георги Димитров с коментар пред Bloomberg TV Bulgaria
3 окт 2017 22:15, Екип на Bloomberg
19
Европа иска отрано да скърши гръбнака на киберзвяра
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Киберсигурността определено не е била фокус на държавния интерес в Европейския съюз, ако изключим репресивния апарат, който цели да въдвори ред и справедливост тогава, когато по някаква причина се извършват престъпления, свързани с информационната сигурност - да се гонят извършителите и да се наказват. Това каза Георги Димитров от Фондация "Право и интернет" в ефира на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Иван Нончев.

"Исторически държавата се намесва в някакви обществени отношения тогава, когато съзре необходимост със силата на държавния апарат да започне да се бори не само постфактум, но и превантивно".

Европейските институции са преценили, че следва да се създадат държавно организирани механизми и такава нормативна уредба, която да създаде предпоставки, за да не се допуснат кибератаки и за нарушаване на сигурността на информацията, каза гостът.

"Само за миналата година докладваните атаки, само от т.нар. криптовируси за изнудване, са над 4 000. А това са само докладваните! Можете да си представите в икономическо измерение какво представлява това за пазарните агенти. Твърди се, че недокладваните са поне 1000 пъти ( не 100, а 1000). И това са само директни загуби, а има още много други загуби в следствие на разкриване на данни - различни троянски коне, ки-логъри, различни системи за отдалечен контрол на машини и т.н.".

Как това може да стане с държавни усилия? Как Европейският съюз възнамерява да се бори с престъпленията в Интернет? Какви са конкретните мерки? 

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти знаеш ли какво е това първо преждеговорящия или така ти отърва да пишеш и наистина е така това колкото дали е спам интернет специалист е така сигорно хапчетата си по запознат от другите пии сиги да не намериш прокурора
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От коя лудница го изтърваха тоя с коментари 6,7,9? Цяла вечер спами навсякъде. Явно много е облъчен...с алкохол и хапчета!
15
0
 
6
 
! Отговори
Циник преди 6 години
До сканиращия...Брато, зимай мерки, излез от филма докато не е станало късно!Междувременно - опитай със сигурен шлем от алуминиево фолио!:-)
14
9
 
1
 
! Отговори
убиват милиони преди 6 години
Кибер терора чрез лични документи и сваляне на биометрични данни бе испробват срещу народите на много страни вкл УКрайна/зомби пиво ,нано импланти и накро контролнад депутати /Сирия,Либия,Ирак,Йемен ,Турция..МОнтирани в електромери тежко терористични черни холограми за около два часа декодират и озверяват хиляди в радиус до 1500 метра от тежко терористичното съоръжения
13
1
 
3
 
! Отговори
Warning преди 6 години
Нагли пресъпници командващи кибер терора срещу милиарди живи и умрели прокарват ударно все по жестоко в редни анти природни и антич овешки НАГЛО ПР|ЕСТЪПНИ ЗАКОНОПРОЕК|Ти през парламенти,министерства и ведомства.Пример за жесток кибер терор е облъчването на земята с милиарди скенери вкл монтирани вместо доказано безвредни фарове на стотици милиони автомобили.Уврежданията са нелечими ..Целта е разрешение з а ликвидация на хората като ОПАСНИ ВРЕДИТЕЛИ недопустими за нашия общ дом..
12
3
 
1
 
! Отговори
AIDS ot лични карти преди 6 години
ПОлицейскат а мафия внедрява все по нагли съоръжения в лични документи.Събират огромна информация която се источва чрез обемно сканиране от нагли престъпници..НОвост са лични карти розови подържащи вируса на СПИН с обемно следене и прецакване на имунитета на жертвите.НАпомняме че AIDS,СПИН,СПИД е диверсия на полицейската мафия която разпространява вс е по нагло престъпни съоръжения ,наркотици,пси активни спец добавки и СПИН вкл AIDS 2012,AIDS 2014 i AIDS 2016
11
5
 
1
 
! Отговори
манипулират избори преди 6 години
СЛед 1989 година наглеците ползват обемно пси манипулиране на милиони с цел подставене на власт на нагло престъпни групировки маскирани като партии.За отравяне с пси активни спец добавки на милиони ползват отрови подавани към хляба,кисело мляко,бира,безалкохолни ..Следват пси активни клипове по телевизии а след 1997 година внедриха тежко терористични съоръжения в лични карти позволаващи тотално следене и обемно проникващ ДМК /дистанционен мозъчен контрол
10
5
 
2
 
! Отговори
Арести за престъпниц преди 6 години
МАнипулирани обемно като Бойко Борисов водят БЪлгария до разорение на народа..ПОхарчиха милиарди за ненужни водни цикли и отровиха показно с хлор токсични канцерогенни разтвори подавани вместо питейна вода над 7 000 000 граждани и милиони туристи.Само шведите с а по отровени от нас в Европа с хлор токсични оръжия за масово поразяване..
9
6
 
0
 
! Отговори
Спрете кибер терора преди 6 години
НОвост са микро чипове и нано импланти засечени от нас от 2011 година подавани с напитки и храни..За да ограбват БЪлгария поят Борисов и други с спец наркотици и им подават микрочипове и нано скенери ..Контролираните чрез кибер терор подставени на власт с е ползват за НАГЛИ ГРАБЕЖИ НА ДЕСЕТКИ МИЛИАРДИ ГОДИШНО.ПОлзват видео клипове по телевизии за обемно проникващо пси блокиране ан всякакви протести вижте Цветанов,Цачева,Алекси СТратиев и други ..
8
6
 
0
 
! Отговори
JJIvanov Страшно преди 6 години
МАсови убиици ползват нагло престъпни служби за внедряване на все по жестоков редни съоръжения вграждани влични документи,банкови карти ,телефони,елевизори,винетки и в камери..На практика терористите ползват обемно проникващо пси препрограмиране за прокарване на все по жестоко вредни изисквания през доказано престъпни парламенти и нагли престъпници менкани на власт с кибер измами по време на изборите.Педофили внедряват вс епо мощни камери за ттотален кибер терор срещу децата вкл в ясли..
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То и един интернет музика и филми то едни филми и една телвизия а игри ми ко набиват да гледат романтика хихи
6
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То има и прокурор тъи че отвреме на време мога да го проверя тогава да му мисли оня или оная де пипа склонен съм за женска част злобата и зависта краи няма на това вижте ме голямата бизнес дама е чия си ничия хванала две връзки и се възгордяла простотия и село ми работи как да работи и що.*** нее луда тя а е луд оня де им дава баницата аман от селяни възгордели се аиде кзп в деиствие да видим дали.ще има това пък те ко не искат прокура може да изкара бая пари пък нека ровят
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този нет ще умре заради ЦРУ ,служби и нагли хора като Цвъ но за сметка на това ще се появят много други мрежи може би хиляди избора ще е голям това е гарантирано.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Смех ония в операторите знаят имена пароли и дати един обикновен потребител отде да знае аз собственото си ип не знам та за какво говорим смех докато не им отрежем крилата така ще те си имат и програми и каквото се сетиш ние го ползваме за нормални неща ония за неормални тъи като кзп им свие сърмите няма да се чудя що нета ми прекъсва и кои влиза
3
0
 
8
 
! Отговори
Урко преди 6 години
Европа може да направи една бибитка на киберзвяра....
2
0
 
8
 
! Отговори
Бандит преди 6 години
От статистиката ми се доспива...нямам обяснение защо обаче
1
1
 
18
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Интернет...ще стане жертва на държавна цензура!

Спонсорирани публикации