Черноморието – апетитна хапка, големи вериги искат да строят?

Ангелкова отчита: Неслучайно 5-звездните хотели се запълват
14 окт 2017 22:07,
70
Черноморието – апетитна хапка, големи вериги искат да строят?
Снимка: архив Reuters

България вече почти налага имиджа си на страна, която предлага качествен туризъм. Това каза пред журналисти министърът на туризма Николина Ангелкова, цитирана от Агенция "Фокус".

"Неслучайно 4- и 5-звездните хотели, особено 5-звездните, се запълват. Дори и в момента, за Лято 2018, почти вече няма места на база на ранни резервации в 5-звездните хотели. Това от една страна е много хубаво, от друга страна провокира инвестиционен интерес", каза Ангелкова.

Още по темата

В тази връзка и самите големи туроператори, които са конгломерати със собствени авиолинии и хотели, заявиха инвестиционни намерения за строителство на 5-звездни хотели по нашето Черноморие, обясни министърът

Тя допълни, че темата за туризма ще бъде заложена на важно място в политическите дебати, които ще се проведат по време на Българското председателство на Съвета на ЕС. Министър Ангелкова каза още, че 2018 година е обявена и за година на ЕС и Китай. Т

ова ще даде още една възможност България да се възползва максимално от рекламни активности, организирани на ниво Европейски съюз, както и от възможността за привличане на туристи от този голям пазар.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
5-звезден хотел за 2 мес. сезон? Има ли възвръщаемост такова нещо? Кой ще доведат да работи за смешните заплати? А ако се нормализира положението в Турция и Египет какво ще правят?
61
2
 
7
 
! Отговори
Даола преди 6 години
Политическата конюнктура в региона пълни хотелите ни - иначе кой ще дойде на претъпканите и мръсни плажове.Кратък сезон, затова цените през юли и август са толкова високи. Повечето чужденци идват по веднъж и не повтарят, а в Гърция са абонирани - всяка година.
60
0
 
22
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Тая некадърната да мълчи. България се напълни с туристи, заради проблемите в региона и главно Турция, затова немците се пренасочиха към България. Няма друга причина.
59
0
 
17
 
! Отговори
Голям прос преди 6 години
То не построиха ли вече всичко? Има ли още празно място?
58
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
почти налага имиджа си------------------------------------------Ама кое от двете :D налага го или почти :D Щот и в Шенген сме почти влезли
57
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хотели и всекакви магазини можем и сами да си построим и д си печелим ,въпроса е да има заводи другото и куцо ,кьораво,сакото го може .
56
0
 
4
 
! Отговори
dds преди 6 години
До АнонименДДС-то за туризма е 9 процента.
55
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Апетитна хапка ще е, и как не,за перачите на пари.Първо моловете,сега небостъргачи и "5*"перачници...Скоро и държавата ще се преименува,защото политиканите от 29 години гонят българите от родните им места и правят държавата-престъпна територия.
54
3
 
26
 
! Отговори
АМАН И ОТ ТАЯ преди 6 години
ТАЗИ АНГЕЛКОВА Е МНОГО ПРОТИВНА. ОСВЕН, ЧЕ Е С ГАДНА ВИЗИЯ, КАТО НА ДЖУДЖЕТО ХАЯСКО - ГОЛЯМ НОС, КРИВИ ЗЪБИ, А НЕПРЕКЪСНАТО НАПИРА ДА СЕ ПОКАЗВА "ПО ТЕЛЕВИЗОРО". И ЛЪЖЕ КАТО ДЪРТА ***. МАЛКО НИ Е ПРЕЗАСТРОЕНО ЧЕРНОМОРИЕТО, ТА ОЩЕ ХОТЕЛИ. И ОБЕЩАВА ДА СА ПЕТЗВЕЗДНИ-ХАЙДЕ ДЕ. НА СЛЪНЧАКА ПОЧИВАТ СРАВНИТЕЛНО СЛАБОПЛАТЕЖНИ КЛИЕНТИ. ОТКЪДЕ ЩЕ ДОЙДАТ ТИЯ ЗА ПЕТЗВЕЗДНИТЕ?НЯМА КАК ДА СЕ ВЯРВА НА ПРОТЕЖЕТО НА АНТОНИО ЛОПЕЗ.ТИЯ СА В ШУРОБАДЖАНАШКИ ОТНОШЕНИЯ И КОЙ ЗНАЕ КАКВИ ДАЛАВЕРИ ЩЕ ВЪРТЯТ
53
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А аз искам свестни хотели и ресторанти по морето, както и промяна на системата за оценяване. Не може Kempinski Grand Arena да има същия брой звезди, като половината дупки в СБ. Та те са два различни свята. И искам свестни ресторанти с многокурсово меню и богата винена селекция от местни и вносни вина ....
52
0
 
16
 
! Отговори
~ преди 6 години
Да се строѝ по-бързо, че няма хотели, където човек да вдигне ногѝте. Да направят една стена от хотели като амфитеатър, и дано скоро Слънчев Бряг стигне до Айтос.
51
0
 
30
 
! Отговори
Трол Горянин преди 6 години
Като слушам бътвежите на тези и започва да ми липсва соца, даже от ЦК на БКП не лъжеха толкова безочливо.Направо да каже от къде са му предложили точната сума и да не се занимава да украсява поредната схема.
50
7
 
14
 
! Отговори
Офшорна зона ЧМ преди 6 години
Чужди инвеститори и чужди работници(украинци и молдовци предимно),данъци в офшорки това море вече не е Българско.Валери затваря и единствените Бг обекти по морето-сергиите и клубовете...
49
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
TRQBVA DA SE RAZVALQ NE DA SE STROI TO PREZASTROENO VE GOVEDA NIKOI NQMA DA VI STYPI TAM V TAQ LUDNICA NAKUDE DA SE STROI KYM QMBOL I SCHUMEN LI?
48
1
 
24
 
! Отговори
Водолаз преди 6 години
Пред хотелите морското дъно е мъртво...след 21ч се изливат акитата
47
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАП знае ли, че всичко е запълнено? Ами да им направят отстъпка за предварително плащане на данъците, като е толкова оборотно.
46
0
 
27
 
! Отговори
Реалофил преди 6 години
Ами как няма да е апетитна хапка -заплати като в Африка, а е в ЕС.
45
7
 
3
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
До 47 Въртите сучите, след цялата истина която казвате, най - накрая "бат Бойко" ви виновен! Пришиването не води до нищо хубаво!
44
0
 
33
 
! Отговори
nina преди 6 години
Нека строят! В един момент на Морето ще му писне и...ще ги погълне. Просто, природата ще си отмъсти.
43
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
като ги нацвъкат тези бетони ,после кой ще ги събаря?ще остане грозни руини.

Спонсорирани публикации