Русия с рекорд по износ на газ за Турция за 2017 г.

Доставките за страните от региона на "Турски поток" също са с ръст
Обновена: 17 дек 2017 15:21 | 17 дек 2017 15:21, Веселина Йорданова
76
Русия с рекорд по износ на газ за Турция за 2017  г.
Снимка: архив, БулФото

Руският газов гигант "Газпром" е поставил рекорд по износа на газ в Турция за периода от началото на 2017 г.

Обемът на доставките на газ е увеличен с 18,8 процента спрямо същия период на миналата година до 27,6 милиарда кубически метра газ, поставяйки исторически рекорд, предаде ТАСС, позовавайки се на съобщение на пресслужбата на компанията.

В съобщението се уточнява, че е с този обем на доставки е надминат историческият рекорд на износ на руски газ в Турция, постигнат през 2014 г. - 27,3 милиарда кубически метра.

Според информация на компанията доставките на газ за страните от региона на строящия се газопровод "Турски поток" също са се увеличили, в Гърция - с 10,1 процента, в България - с 5,7 процента, в Унгария - с 22 процента, в Сърбия - с 23,5 процента.

На 7 май Газпром започна строителството на морския участък на газопровода "Турски поток" край руското крайбрежие на Черно море.

Проектът "Турски поток" предвижда построяване на газопровод през Черно море до европейската част на Турция и след това - до границата с Гърция. Морската част ще бъде с дължина 910 км, а сухопътната по турска територия - 180 километра.

Първата линия на газопровода ще бъде предназначена за турския пазар, а втората - за страните от Южна и Югоизточна Европа, като всяка ще бъде с капацитет 15,75 млрд. куб метра газ годишно, отбелязва ТАСС. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 50 Няма братска България
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русия не дава България да си ползва собствената газ .
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То и България бележи рекорд в износа си но задунайските патриоти не смятат новината като нещо важно достойно за публикуване.Важното е, да се отчитат успехите на жужeto в международното положение.
46
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е да ама каква е цената за за братска България, каква е за Турция?
45
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И руснаците, и европейците имат изгода да търгуват съвместно в Евро. С Китай риснаците вече търгуват в ЗЛАТНИ Юани. За САЩ руснаците нямат износ и нямат финансово значим внос. При положение, ч си увеличават непрекъснато златните(и други) резерви, проблема им с липса на долари не е голя. А и България им плаща всичко в долари, така че, докато нашия валутен баланс е жив и на тях ще им капе по нещочко. Въпреки, че капе е меко казано слаб израз за ситуацията :)
44
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами че Русия е с рекорд по износ на газ и за Европа, и за Китай, и за някои други региони ;))) И не само на газ, доколкото знам.А за Бойко веч не ми се коментира. уморих се от шматкави гербери с евроатлантическа ценностна система и празни джобове.
43
3
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Да благодарим на сънародниците,избрали за премиер ББ!Вечна слава на незнайния п.р.а.зно.г.л.ав избирател!
42
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Липсата на американски пари ще накара "гордите" руснаци да лижaт 3адниците на всеки който е готов да им купува суровините.
41
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама голям геополитически избор направиха турците. Надолу,надолу и още по надолу. От 1 лира за 1 лев преди десетина години вече са 2 лири за 1 лев и вървят към 3. Забогатяват във цифри. Честита да им е руско-турската дружба!
40
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен "Никога не могат да достигнат стандарта на живот в България."ХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХХАХХААХААААААААААААААА.........................
39
3
 
7
 
! Отговори
КЕФ...АЙДЕЕЕ... преди 6 години
СЛАВА НА СУЛТАН--ЕРДОГАН!ПАК НИ УРЕДИ С ЕВТИНА И СИГУРНА ГАЗ!ВЕЧЕ ДАЖЕ И НАШИ АВТОРИ ...МУ ИГРАЯТ БЪЛГАРСКИ ПИЕСИ ПО ТЕАТРИТЕ!ЗАТОВА , СУЛТАНА ПЛАЩА ...ЯКИ ПАРИ НА СТ.ЦАНЕВ!!!!ТЕ ТАКОВА "РОБСТВО" ..ИСКАМ И АЗ!!!!
38
4
 
4
 
! Отговори
До 40 преди 6 години
Ментетата са евтини
37
11
 
5
 
! Отговори
ПРИ ТУРЦИТЕ Е ЕВТИНО преди 6 години
АБСОЛЮТЕН ФАКТ!!!!ДОБЪР ХОД НА ЕС И БОКО..!ТАКА ---НЕМА ДА ИДВАТ РУСНАЦИ , ДА НИ "ОХРАНЯВАТ" ГАЗОПРОВОДИТЕ ...ХА,ХА,ХААААХА, ХА....ПАК ПРОПАДНА ..."БРАТСКАТА ДРУЖБА"...!!!!ДАНО , ТОЗИ ПЪТ Е ЗАВИНАГИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
36
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
борисов подари на турция което никой неможа, от ЮЖЕН->ТУРСКИ ПОТОК, затова в турция се радват така на БОРИСОВ
35
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото пъти се сетя за Турски Поток и Бургас - Александропулис и ми иде да стрелям по гербери и евроатлантици. Сега трябва на всичките да им се конфискува цялото имущество и да се дава под наем в полза на държавата, за да може да избият поне частично загубите от провалените проекти.
34
2
 
17
 
! Отговори
а преди 6 години
значи турските политици може би и те да бъркат в кацата с мед, обаче гледат и интереса на държавата,затова и на българия не се позволи да има собствен газопровод, и суджук паша и всички които беха на власт ходеха до турция за да продадат националния интерес ,и да си вземат дажбицата мизерна
33
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От турция газта ще ни озлиза по евтино ако е дирекно е по скъпо факт
32
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А бг-то ще внася руски газ от Турция. Браво на тиквата, направи ни съвсем независими, т.е доставката на руски газ вече не зависи от бай ***.
31
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Турската икономика ли ? Ако не се развиват за какво им е този газ да не би да си го таковат в... А когато фактите говорят боговете мълчат.
30
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Неуспешната война в Сирия ги докара дотук.Хахаха, вярно, неуспешна е. Завзеха само 1/3 от сирийската територия.

Спонсорирани публикации