Време е за туршия - чушките и доматите поевтиняват

За сметка на това краставиците се продават по-скъпо
20
Време е за туршия - чушките и доматите поевтиняват
Снимка: Булфото, архив

Индексът на тържищните цени /ИТЦ/, който отразява цените на хранителните стоки на едро, се покачи тази седмица с 0,90 процента до 1,449 пункта, сочат данните на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата /ДКСБТ/.

Доматите от открити площи поевтиняха тази седмица със 7,95 на сто и се продават по 0,98 лева за килограм.

Градинските краставици поскъпват с 17,4 процента до 0,95 лева.

Картофите поевтиняват с 8,3 на сто и се търгуват по 0,55 лева за килограм на едро.Цената на зелените чушки се понижава с 1,8 на сто до 1,10 лева.

Червените чушки поевтиняват с 5,4 на сто до 1,23 лева за килограм.

Корнишоните се продават по 1,30 лв. /кг. Тиквичките поевтиняват с 5,3 на сто до 0,90 лева.

Ябълките поевтиняват с 11,8 на сто и се продават по 1,05 лв./кг. Прасковите поскъпват с 5,2 на сто до 1,42 лв./кг. Дините се търгуват по 0,49 лв./ кг, а пъпешите поскъпват с 5,2 на сто и се продават по 1,22 лв./кг. Гроздето поевтинява със 12,9 на сто до 1,22 лева за килограм.

Кравето сирене се търгува по 6,00 лв./кг; кашкавалът, тип "Витоша", се купува по 10,00 лв./кг, а олиото поскъпва с 1,5 на сто до 1,97 лева за литър. Каймата поскъпва с 1,1 на сто и се търгува по 4,62 лева за килограм. Пакетче краве масло от 125 грама поскъпва с 1,7 на сто и се търгува за 2,34 лева. Пилешкото замразено месо поскъпва с 0,8 на сто до 4,00 лева за килограм на едро в края на седмицата. Захарта се търгува по 1,05 лв./кг, а брашното тип "500" поевтинява с 2,4 на сто и се продава по 0,80 лева. Яйцата се продават по 0,20 лева за брой.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: доматичушкикраставици
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Петър Дънов казва, че всеки плод или зеленчук трябва да се ядуе в сезона си.През зимата има пресни зеленчуци, ама са расли без слънце и без пръст (растат върху перлит), а ги поят обилна с искуствени торове. Така доматите и краставиците като растения стават по 3 метра високи.
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДОМАТИТЕ И ЧУШКИТЕ В МАГАЗИНИТЕ СА БОК,ЛУК.САМО КОЙТО Е ОПИТВАЛ ЗЕЛЕНЧУЦИ ОТ ДОМАШНА ГРАДИНА ЗНАЕ КАКЪВ Е ИСТИНСКИЯ ЗЕЛЕНЧУКА ИНАЧЕ ЛЮТЕНИЦАТА СЕ ПРАВИ С КИТАЙСКО ДОМАТЕНО ПЮРЕ И НИКОЙ НЕ ПРОВЕРЯВА С ГМО ЛИ Е ИЛИ С ИЗКУСТВЕН ТОР.
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МИНАЛИЯ ДЕН ПИСАХТЕ, ЧЕ ЧУШКИТЕ И ДОМАТИТЕ ПОСКЪПВАТ И ЛЮТЕНИЦАТА ЩЕ БЪДЕ МНОГО СКЪПА.ДНЕС ПЪК ПОЕВТИНЯВАТ.СТИГА ВЕЧЕ ГЛУПОСТИ.
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако консервирате туршия търсете домашен оцет че този от магазина е всичко друго но не и оцет.
13
1
 
7
 
! Отговори
месара преди 5 години
фалшива новина!!! я да видим дали ще я изтриете отново!
12
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Консервни домати средна хубост, по 1.30 лв/кг видях сутринта в едно от магазинчетата в Дианабад.
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 9Това е така. Но хубавите, узрели на открито есенни домати придават съвсем друг вкус на храната, ако си ги консервирал в буркани. Тези, които купуваме през зимата са оранжерийни и безвкусни. Вкусни пресни чушки могат да се намерят и през зимата, но не винаги.Затова, не правя пикантни туршии, но затварям известно количество буркани с домати за готвене и печени, обелени и почистени от семето чушки, без да добавям оцет или олио.
10
1
 
11
 
! Отговори
До 4 преди 5 години
В магазинчетата около нас доматите за консерва можеш да си ги избираш един по един.Затова се възмущавам, като видя купувачи да стискат плодовете или зеленчуците,дори да забиват в тях нокти, а после да ги хвърлят обратно в касетката. Това на следващия ден ще е развалено и продавачът ще е на загуба.На борсата наистина продават цели чували и касетки.Отгоре доматите са много хубави,но по-надолу насипват изгнили.Купуваш 50 кг, вкъщи отделяш от тях една кофа развалени!Най-нагли са ромите-прекупвачи
9
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това в 21 век да ядеш туршия е върховна глупост при положение че целогодишно по магазините има пресни зеленчуци. Хората в Бг се научиха да ядат консерви по времето на соца. Мизерията беше толкова голяма че ако не се запасиш с консерви може зимата да умреш от глад защото не се знае дали в магазини ще има стока.
8
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да време е туршия. А после е време за проблеми със стомаха, бъбреците, кръвното.....Немотията на социализма научи българина да яде най големите *** и сега се чудим защот хората мрът като мухи.Българина продължава да набива вредни консерви, мазнотии, и метилов алкохол и се чуди защо е болен.
7
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо не е поевтиняло. Цените са високи. Продукцията е некачествена, с отблъскващ вид. Смачкана, полуизгнила, полуузряла, неугледна, без никакъв търговски вид стока я продават на надути цени, опитвайки се да задължат купувача да купи цели чували или касетки без право да избира или поне да види какво има вътре.Стига сте писали за поевтиняване на каквото и да е, защото нищо не поевтинява. Напротив!
6
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поевтиняват,ама за прекупвачите.За купувача ще станат даже по- скъпи,като минат през 1-2 *** прекупвача.
5
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пропаганда за празника хахаххх !
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам как е по тържищата,но във веригите,кварталните магазинчета и пазарите( в София) продават развалени некачествени консервни домати от които хората си приготвят домашната лютеница.Това е недопустимо,на никаква цена.Трябва да се бракуват.
3
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поевтиняват ама друг път.
2
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Розов домат Шумен 5 лв
1
1
 
22
 
! Отговори
Краставици и домати преди 5 години
Да бе,поевтиняват!