Какви са най-големите предизвикателства пред аграрния сектор у нас

Европейската комисия предвижда пакет от заеми в размер на 1 млрд. евро
14 май 2019 17:22, Екип на Bloomberg
6
Какви са най-големите предизвикателства пред аграрния сектор у нас
Снимка: Pixabay

Обезлюдяването на селските райони, социалните услуги и рентабилността са три от основните фактори, влияещи негативно на аграрния сектор в България, смята председателят на УС на Националната асоциация на младите фермери в България Петър Петров, коментирайки темата в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Европейската комисия (EК) и Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) обявиха пакет от заеми от 1 млрд. евро за младите фермери, но към момента няма точна информация кога част от тази сума ще бъде насочена и към България", казва Петров.

Към момента 27% от исканията за заем от младите фермери удря на камък, тъй като те не са толкова рентабилни, а и нямат нужната банкова история, според него.

„По-ниски лихвени проценти, по-дълги гратисни периоди до изплащането на първата вноска и по-дълги периоди за изплащане на целия заем – към момента не мисля, че има подходящ банков продукт, който да отговаря на тези условия“, счита Петър Петров.

Цялото интервю можете да видите на страницата на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: земеделиеПетър Петров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Произвеждаме жито и го изнасяме да подпомагаме раждаемостта в Арабия и Африка.
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Най-големият проблемОт 98-а съм в "IT бизнеса" и слуша от 2002-а, как "умирал".
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мутри които пречат, мутри, кито се правят на земеделци, откровенни ***, които си мислят, че защото са от село, някак си им е вродено да гледат по 300 животни, да имат 4000 дка. земя и да ръководят 10 души, следователно ползват специалист, глупави закони, лиспа на кооперация между стопнствата, картели, безхаберие, корупци ... Ами мисля, че това са основните :)
3
1
 
3
 
! Отговори
Цъpвyл преди 4 години
Новият джип е лъскав, ама не може да оре.
2
2
 
7
 
! Отговори
Най-големият проблем преди 4 години
най-големият проблем е ,че и аграрите тръгнаха да стават айти специалист и сега няма кой да кара трактора.много пачки се вадят от айти бизнеса спор няма ,ама ще е до време.
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Удрянето на камък е като в чугуненете главите на хората от колективите и арендаторите. ЕК и ЕС не са виждали такива крадливи колективи. В колектива ИМЕ НЯМА, В колектива, колективна лична карта няма. Силата на колектива е АНОНИМНОСТТА.И затова няма как да ви дадат пари.Другия вариант е по сметката на Премиера. Него го познават и е с доверие.

Спонсорирани публикации