Търговията с Huawei в САЩ продължава през "задна вратичка"

Ембаргото изглежда има някои необмислени пропуски
26 юни 2019 13:18, Екип на Bloomberg
11
Търговията с Huawei в САЩ продължава през "задна вратичка"
Снимка: Reuters

Американски технологични компании намериха "задна вратичка", за да прескочат "черния списък" на Търговското министерство в страната и да продължат партньорството си с Huawei, пише Bloomberg TV Bulgaria, позовавайки се на източници от The Wall Street Journal.

Оказва се, че производителите на полупроводници Micron Technology, Qualcomm, Intel, On Semiconductor и редица други ще могат да се възползват от законодателната подробност, че 25% от техните компоненти не бива да са произведени на територията на САЩ, за да поддържат работата си с китайския производител на мобилни технологии.

На този етап някои от компаниите отговарят на изискването в малка част от своето портфолио, но не е изключено скоро да започнат да произвеждат и други компоненти зад граница.

Предимството на всички тези компании е, че голяма част от бизнеса им е изнесен в трети страни. Така санкциите на администрацията на американския президент Доналд Тръмп нямат нужния ефект или поне не в пълна сила.

Още по темата вижте на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма да пише "Хуавей" на платката, а "Мухавей".
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоест хуайвей пак ще си вее..... и го тури през задната вратичка на Тръмп.Тоя клоун мисли че като се .....с Европа и с Китай може.Не мамин сладък пробваш ли с Китай да се правиш на интересен ще ти го на.врат и за себе си и за Европа на куп да не говорим че ако си поискат парите от външния дълг и целите САЩ да продадеш няма да стигнат да го погасиш.Дано да стане тогава ще видиш крадливо нищожество какво в да си вечен длъжник на банка и децата ти също де.
5
3
 
6
 
! Отговори
Факт! преди 4 години
Начи самите американци пълнят китайските гуши а после ревът.Ей за тва америка никога няма да стане колониална сила като Франция например.
4
3
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Хуявей, задна вратичка - абе, всичко е еротика и любов в тоя бизнес свят, та чак за изтръмпнеш...
3
4
 
16
 
! Отговори
Сталин Й. В. преди 4 години
Бай Дончо просто сбъдна най-кошмарните сънища на собствениците на Гугъл. Така се изцепи с Huawei, че май ще му дадат медал за заслуги към Русия. Huawei подписа предварителен договор с Ростелеком за използване на Аврора ОС. Тя си е супер добра, по-добра от Андроид, само ще направят малко приложения за година. Към сделката се присламчват ZTE и Lenovo. Честито!
2
2
 
9
 
! Отговори
Ники преди 4 години
даже сега ще има обартен ефект, защото ще започнат да изнасят производството за да имат необходимият процент.
1
3
 
24
 
! Отговори
Мда преди 4 години
Войната с Китай не е майтап работа и краят не е много ясен.