Търсят археолози за разширението на Околовръстното на София

Над 10 000 лв. струва наблюдението на трасето
8
Търсят археолози за разширението на Околовръстното на София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

АПИ търси археолози, които да наблюдават строителството на Софийския околовръстен път в участъка от п. в. "Цариградско шосе" до п. в. "Младост" (км 35+260 до км 41+340).

Според Закона за културното наследство археологическото наблюдение е теренно проучване за установяване на наличието на археологически структури на дадено място. То се извършва по време на строителните дейности, за да не се допусне да бъдат унищожени или застрашени неизвестни археологически обекти, припомнят от пресцентъра на АПИ.

Срокът за подаване на офертите е до 19 септември, а стойността на обществената поръчка е 10 000 лв. без ДДС.

6-километровата отсечка, чието изграждане предстои да стартира в кратък срок, ще бъде с две платна с по 3 ленти за движение в посока, средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, 2 локални платна и тротоари.

Пресичането на Софийския околовръстен път с по-големите пътни артерии в района ще се осъществява чрез 4 пътни възела - п. в. "Стар Лозенски път", п. в. Патриарх Герман", п. в. "Самоковско шосе", п. в. "Младост".
Ще бъдат изградени 3 пешеходни надлеза и мостове над р. Искър и р. Кална.
Предвидена е реконструкция на водопроводи, канализация и газоразпределителна мрежа, както и изместване на инженерни съоръжения, телекомуникации.

С реализацията на проекта ще се улесни движението на транзитния трафик и връзката между автомагистралите "Струма” и "Тракия”.

Проектът ще се финансира със средства от бюджета.

Инвестицията е за близо 119 млн. лв. без ДДС.

Изпълнител е "ГБС - Инфраструктурно строителство" АД.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
5
 
! Отговори
До 6 преди 4 години
Ти шегуваш ли се? Всеки, който не е от мафията на ГЕРБ бързо ще бъде отказан, ако се опита да се включи в търг на ГЕРБ. Колко струва километър магистрала, а в случая даже не е магистрала, може да намериш в нета и не е нужно да си специалист. Писна ми от специалистите калинки на ГЕРБ. Хайде омитайте се, че съсипахте България.
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Културно ми еЕ те тези 10000лв не са за архиологически проучвания.То въобще не е сигурно дали има нещо за проучване.Това са пари някой да се вясва отвреме на време там и да хвърля едно око дали случайно няма нещо ценно.Не дай си Боже да открият нещо ценно, строежът спира и тепърва ще се дават пари за разкриването му.
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен5Като си толкова отворен, ще има обществена поръчка, подаваш документи за половин-един милион на километър, печелиш търга и строиш.Какъв ти е проблема?Досега поне един метър път построил ли си?Ще подадеш ли документи?
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цената е по 23487 лева на метър или по 23,5 милиона лева на километър. По света цената е обикновено между половин и един милион долара на километър. ГЕРБ отдавна прекалиха са грабежа.
4
1
 
3
 
! Отговори
Пътуващ преди 4 години
Да го почват вече, че не се търпи тапата на измисленото кръгово на Младост. От 4-5 години се говори за този участък и досега трябваше да е готов.
3
2
 
3
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Сългасен, че сумата на км е доста, но не става въпрос само за магистрала както беше с Тракия. Виж колко пътни възела има, локални платна и каква друга инфраструктура ще се м.ести или реконструира. Чудно ми е колко ще струа отчуждаването на терените.
2
1
 
4
 
! Отговори
Културно ми е преди 4 години
при проект за 119 млн. лв. без ДДС се прави обществена поръчка за археологически проучвания на стойност 10 000 лв. без ДДС?!Похвално!
1
3
 
5
 
! Отговори
ss преди 4 години
120 млн. лева за 6 км. ... а преди 7 - 8 години се възмущавахме на 1 млн. на километър магистрала...