Южна Корея иска да внася наши вина и млечни продукти

През 2018 г. българският износ надхвърли 106 млн. долара
15
Южна Корея иска да внася наши вина и млечни продукти
Снимка: МИ

Наши вина, етерични масла и млечни продукти са с изключителен потенциал да бъдат изнасяни за корейския пазар. Това стана ясно по време на среща на министъра на икономиката Емил Караниколов, който е на работно посещение в Сеул, с председателя на Корейската асоциация на компаниите-вносители /КOIMA/ Хонг Кванг-Хи.

В асоциацията членуват над 8000 южнокорейски бизнес компании-вносители. Тя е създадена през 1970 г. Това е единствената бизнес организация в Република Корея, която има за цел да подпомага вноса от чужбина и играе много важна роля в насърчаването на търговията на страната.

"През 2018 година българският износ за Корея надхвърли 106 млн. щ. д. Разчитаме на прояви като бизнес форуми и на активност от страна на бизнеса от двете страни за увеличаване на търговския обмен и за създаване на контакти с цел реализиране на съвместни проекти“, посочи Караниколов, цитиран от пресцентъра на Министерството на икономиката.

По време на официалната си визита Караниколов се срещна още и със заместник-министъра на търговията, индустрията и енергетиката на Република Корея Ким Йонг-Рае. Пред него икономическият министър подчерта, че Република Корея е приоритетен икономически партньор в Азия и усилията ни са насочени към насърчаване на двустранното сътрудничество и засилване на икономическите връзки между двете страни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази година бях в Сеул ,пребивавахме една седмица в Гангнам най-тузарския квартал ,нещо невероятно е . Пп корейците(мъжете) са много красиви и изключително стилно облечени
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
През 2011 имах късмета да посетя Корея, после и Тайван. Не е много патриотично, но сме много, мнооого петилетки назад във всичко, което се сетя. Най-назад сме с хората (както ни викат "матр 'ала") и с броя небостъргачи може би. БВП го вижте в и-нет.
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Корея е на другия край на света и не виждам как може да предложим нещо на корейците ,което те нямат и е конкурентно на държавите от Далечния изток!Транспортните разходи са огромни,а ние не сме китайци ,за да работим за няколко долара на ден!
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ала бала,Ала бала
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При толкова много корейци и такъв висок стандарт на живот (живеят по-добре от германците и французите), много важно, че сме изнесли стоки за 106 млн. долара. Това е все едно, че сме продали на всеки южнокореец по 1 пакетче семки за 1 година, което е супер смешно!А те си имат всичко, освен храна, т.е. има много потенциал, но ние нямаме какво да предложим. Вече сме нетен вносител, не износител...Ядем полски домати, македонски зелки и карофи от Египет...Поне сте видяли Сеул, блазе ви, красив е!
3
0
 
5
 
! Отговори
Пълни глупости преди 4 години
То една крава няма те сирене и кашкавал ще изнасят .Корейците няма да хапват френски и италиански сирена ще ядат българско с палмово масло сирене.
2
0
 
3
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
отново смях фантазии и празнодумиеа то друго има ли какво да се предложи на напреднала технологична страна?
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо изобщо ни занимавате с това, сякаш за пръв път в историята ще изнасяме продукция за чужбина?

Спонсорирани публикации