63% от българите искат да знаят за успехите в бизнеса

Лидия Шулева: Нужна е по-широка публичност за успехите
19 сеп 2019 15:24, Александър Попов
20
63% от българите искат да знаят за успехите в бизнеса
Кадър: Bloomberg TV Bulgaria

63% от българите биха искали да научават повече за успешните български предприятия и предприемачи. От друга страна, 59% изразяват неодобрение, че в медиите не се споменават имената на успешните компании. Необходима е по-широка публичност за успехите на бизнеса у нас, каза в ефира на Bloomberg TV Bulgaria бившият вицепремиер Лидия Шулева.

Лидия Шулева напомни какво гласи член 41-ви на Конституцията, а именно - че всеки български гражданин има право на информация.

"Нека се замислим дали електронните медии спазват правото на българските граждани по отношение на информация, когато трябва да се съобщят новини за успешни примери. Не се прави разлика между информационна и рекламна цел, но когато става дума за негативни събития, тогава всички имена са на първо място", допълни Шулева.

Днес ще бъдат представени участниците в инициативата "Да успеем в България", предстоящите дейности и резултатите от представително социологическо проучване за нагласите на българското общество към процесите в икономиката и стопанските субекти, както и към начина на медийното им отразяване.

Шулева разкри, че "Да успеем в България" е инициатива и дългосрочен проект, който успя да обедини много бизнес организации - Българската стопанска камара, Асоциацията на индустриалния капитал, Търговско-промишлената палата и т.н.

"Тази инициатива стартира с едно социологическо проучване на агенция "Тренд", което да изследва нагласите може ли да се прави бизнес в България", подчерта още тя.

От думите на бившия вицепремиер стана ясно, че се цели създаване на законодателна инициатива, с която медиите да бъдат задължени да не лишават българските граждани от нужната информация, включително да се направи разлика между рекламната и информационната цел.

"74% от хората у нас смятат, че новините са само негативни", допълни бившият вицепремиер.

Видеото с целия разговор вижте тук
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: бизнесЛидия Шулева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Донякъде е права. Поне младите хора трябва да имат достатъчно информация къде, какво и при какви условия могат да работят, преди да се насочат към Терминала. Никой обаче не пречи на фирмите да се рекламират, но това струва пари! А икономията е майка на мизерията!
11
0
 
1
 
! Отговори
Краси преди 4 години
Някой знае ли държава в Европа/не ЕС/ в която доходите/пенсии и заплати/ са по-ниски от тези в РБ??
10
2
 
6
 
! Отговори
чифутка! преди 4 години
До хахаоткъде изпълзя тази калинка - сталинка - кристалинка?
9
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак четат закона, както дяволът евангелието. Сега искат безплатна реклама от българските медии. Да ни затрупват с реклама на перачниците си на пари.Човек има право да не го облъчват с реклама.Кога намират време за "бизнес" между постоянните мрънкания за всичко пред държавата?
8
1
 
12
 
! Отговори
Антон преди 4 години
Аман от евреи. Навсякъде си врат големите носове!
7
0
 
12
 
! Отговори
kirasirrav преди 4 години
искаме да знаем своевременно защото за нашите ,,успешни бизнесмени" научаваме само от криминалните хроники по света и у нас, така преди да им се е случила случка или да са ги погнали полиции, съд и прокуратура, ще разберем за успехите им на трудовия фронт
6
2
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
няма бизнес който си праща % на който трябва му върви който иска честност загива
5
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тaя не беше ли мехaнджийкa в еднa кръчмa и тaм мaмеше клиентите си и дaнъчните кaтo им нaливше водa във винoто и точеше ДДС, aмaн oт успешници и ***.
4
0
 
29
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Стрина малко се е пообъркала поне 90% от българите се интересуват кога най-после "успелите бизнесмени" ще отидат на заслужена почивка в затвора.
3
1
 
19
 
! Отговори
хаха преди 4 години
От къде изпълзя тая кукумявка бе...
2
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, как да споменаваш нещо, което го няма???
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой е тоз чичкo ?

Спонсорирани публикации