Най-старият туроператор фалира, спря дейността си

Британската компания "Томас Кук" е създадена през 1841 г.
Обновена: 23 сеп 2019 12:27 | 23 сеп 2019 08:15, Камелия Цветанова
48
Най-старият туроператор фалира, спря дейността си
Снимка: Pixabay

Най-старата туристическа фирма в света "Томас Кук” фалира.

Британската компания е създадена през 1841 г. и една от най-известните в целия свят.

По последни данни 600 000 туристи са на почивка в чужбина, което принуждава правителствата и застрахователните компании да координират огромна спасителна операция.

Само британските туристи са над 150 хиляди.

Всички полети на компанията се анулират, а на клиентите е казано да не пътуват до летищата, докато не им бъде съобщено по какъв начинът, по който трябва да се приберат.

Миналата година беше неблагоприятна за туроператора. Причината е, че акциите се сринаха с над 96% на фона на несигурността от Brexit, както и заради голямата конкуренция в туристическия сектор, съобщи Bulgaria ON AIR.

До прекратяването на дейността се стигна, след като преговорите през уикенда се провалиха и „Томас Кук” не успя да осигури спасителен пакет от кредиторите си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
Хохохо преди 4 години
а може и нарочно да са ги оставили да потънат - нали китайците са им собственици, или поне на по-голямата част от акциите.
41
0
 
1
 
! Отговори
Хохохо преди 4 години
Фалитите почват. Щом Английското правителство отказава да субсидира, гледайте какво става в следващите няколко години. Ангия има 1,5трилиона паунда вътрешен дълг, всеки втори англичанин има под 500 паунда спестявания. Големите пари са в шепа хора - или те трбва да развържат кесиите , или ще стават революции.
40
1
 
0
 
! Отговори
Чо-Чо преди 4 години
До Эврапэйскый СоюзТомас Кук притежава 51% от Интурист-най стария и голям оператор от времето на СССР...
39
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма по-хубави новини от новините за залеза на Великобритания. След година - две тя ще се разпадне и великото ще отпадне.
38
2
 
8
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Слез 178 години - най- после отишъл и Томас Кук на куково лято...
37
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рзбира се че ще фалират, ЕС взима парите от данъците които плащат фирми като тая и ги дават на Бай *** велики да строи къщи за гости
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Гост 28Проблемът е, че натрупаните дългове и повишаващите се разходи сериозно надхвърлят приходите от предплатените почивки на клиентите. Още в началото на лятото бяха обявили, че ще им трябват стотици милиони ново финансиране.
35
1
 
10
 
! Отговори
Q преди 4 години
Еми Като предлагат за 400-500 лв 1 седмична почивка в Сл бряг от Британия,то тъй ще е !
34
0
 
24
 
! Отговори
Слънчарски преди 4 години
До Анонимен 33Мутрохотелиерите се тюхкат и вайкат, но за съжаление няма да фалират. Техния основен бизнес са наркотиците, проститутките и т.н. нелегални дейности. Строят си хотелчета, да си легализират парите. После ги продават на апартаментчета, предимно на руснаци (до преди 2007-*** бяха британци, до няколко години може и да са китайци или най-добре никой). Та така имат едно 60-70% изпиране и пак си карат Кайенчетата и G-класите.
33
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
чакаме още наглобритански фирми да споделят съдбата им. най-якото е, че мутрохотелите и мутропитеците на слънчака също ще пият една студена вода покрай Томас Кук. да фалират и те дано, тюфлеци разплути!
32
0
 
12
 
! Отговори
Евро нюс преди 4 години
"150 хиляди британеца в капан по хотелите и литищата само в Испания..."
31
0
 
22
 
! Отговори
Шопкзид преди 4 години
Най-обичам да фалирам края на сезона, коги треба да се разплащам на хотели,авиолинии и тнт...
30
1
 
21
 
! Отговори
Екскурзовод преди 4 години
Лошо имат и участия в други туристичски фирми доста хотели ,които са работили на зелено ще се опарят...Популизма в Великобритания големи каши забърка разните клуони като Джонсан монсан и други аналози из европа не мислят като трупат кинти с лъжи до какво могат да докарат с бизнеза.Закони трябват и съд за политици,които манипулират и лъжат обществеността...
29
2
 
18
 
! Отговори
Антон преди 4 години
Съобщиха, че са поискали 150 милиона от британското правителство, за да избегнат фалита. Борис Джонсъв отговорил, че данакоплатците не са длъжни да плащат за фалитите на компаниите.Браво на него!
28
2
 
20
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Добре де, 600 000 клиенти в момента имат, къде отиват всичките им пари, които са дали предварително със сигурност ? Как тъй изведнъж фалират, не разбирам ...
27
2
 
20
 
! Отговори
Турист преди 4 години
Сега много е вероятно да ги последва и представителя им в България- Астрал Холидейз...
26
2
 
12
 
! Отговори
Алекс преди 4 години
Малко подвеждаща статия. Кук наистина са обявили фалит, но само за да се оттърват от губещи активи и да спестят данъци (и защото името на бранда им се търкаля в калта). TUI си продължава дейнистта с пълна сила и предлага почивки вече за 2020.
25
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, ефектът от Brexit, преди още да е настъпил де факто, става все по-осезаем. Британските политици си мислят, че всичко ще е наред и страната им ще стане по-силна. Уви, този фалит показва, че ще е тъкмо обратното.
24
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо нее вечно на този свят. Всичко е преходно особено когато някои управници вместо мозък имат ла., на в тиквите си. С този брекзит какво си мислеха че ще постигнат. Щастие и благоденствие ли. Ще фалират и ще се върнат в средновековието както се случи след унищожението на СССР и Соц държавите. Тотален разпад и унищожение
23
7
 
12
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Таман платих една...околосветска еккскурзия до Тагосигалпа,Занзибар,Заир,Тамбукто и един остров на...последния човекоядец и ето на,парите ми...изгоряха,а продадох нивите на тати в Кривунделово и магарето с каручката.Сега ни еккскурзия,ни магаре;апропо магаре има и това съм аз.

Спонсорирани публикации