Традицията около производството на "Божоле Нуво"

Стефан Дeлайе и Весела Тодорова-Мозеттиг пред Bloomberg TV Bulgaria
21 ное 2019 18:22, Анисия Иванова
2
Традицията около производството на "Божоле Нуво"
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Традицията около производството на "Божоле Нуво" започва през 50-те години, след Втората световна война. Две неща обуславят "Божоле Нуво" като традиция - реколтата е била твърде обилна, количеството е било много голямо. Това е вино, което съдържа по-малко алкохол, но трябва да се консумира бързо. Това каза Стефан Дeлайе, председател на Френско-българската търговска и индустриална камара, в предаването "В развитие“ по Bloomberg TV Bulgaria.

Гостът разказа за ежегодните фестивали, които се организират, като в отделните страни те се отбелязват по различен начин.

"В България сме избрали да направим бизнес коктейл и да празнуваме с цялата българо-френска бизнес общност", допълни той.

Делайе обясни, че младото "Божоле Нуво" е с кратък процес на ферментация, в него няма много пенин, което го прави леко, като към него се добавя плодов вкус.

Българските потребители оценяват "Божоле Нуво" като едно ексклузивно френско вино, което могат да опитат веднъж в годината. Това сподели Весела Тодорова-Мозеттиг, директор на Френско-българската търговска и индустриална камара.

Двамата гости споделиха, че пазарите, на които най-много се разпространява виното, са в САЩ, Азия и континентална Европа.

Според Стефан Делайе налаганите от САЩ мита на определени продукти, сред които и виното, биха довели до негативен отпечатък върху американската икономика.

Целият разговор вижте тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
лайф из лайф преди 4 години
според някои французи "Божоле нуво" става само за готвене.
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Човекът се притеснил че в Америка нямало да има вино разбираш ли.Изглежда незнае че виното в Америка с много по занижена цена отколкото в Европа,и е със същите качества че и по добро.В Европа виното е скъпо защото е монопол на ,,аристокрацията'' която е и собственик на голяма част от земята,и се опитва да налага монопол и по другите континенти.И този да каже с какво неговият сорт превъзхожда останалите традиционни.