Помага ли интернет на компаниите да станат монополисти?

Новите технологии променят конкурентността
6 дек 2019 17:37, Ния Христова
2
Помага ли интернет на компаниите да станат монополисти?
Снимка: Ройтерс

Много експерти по темата и политици смятат, че монополът е голям проблем за икономиката, който идва в резултат на правителствена намеса, от ефектите на цифровите мрежи или от естествените тенденции при капиталистическата система, съобщава Bloombergtv Bulgaria.

Някои икономисти обръщат внимание на вероятността големите доминиращи компании да са спечелили пазарен дял заради продуктивността си, а не заради нестабилността на системата. Ако някои компании имат по-голяма печалба, то е защото продуктите, които произвеждат са по-добри или защото са намерили начин да свият разходите си.

Паралелно с това има и друга идея. Повечето икономисти се съсредоточават въру това как технологиите се отразяват на производителността, но вероятността новите технологии да променят начините на конкуренция също не се изключва.

Цялата статия можете да прочетете ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам дали помага Интернет ила пречи, но със сигурност мога да ви кажа че Наредба 18 във варианта на Владислав Горанов ще откаже хиляди малки фирми да ползват компютри и ще ги върне в епохата на тефтерите и кочаните с документи, което пък е сигурна предпоставка за неизбежен фалит.
1
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Една ядрена война ще реши проблема. Просто ще върне човечеството векове назад. За съжаление няма да може да бъдат избити всички хора на Земята.

Спонсорирани публикации