Млекари от Полша търсят пазари у нас, готови са да инвестират

БГ млякото е с високи качества, продуктите са екологично чисти
Обновена: 10 дек 2019 16:15 | 10 дек 2019 16:07, Анисия Иванова
30
Млекари от Полша търсят пазари у нас, готови са да инвестират
Архив: Булфото

Българското мляко е с много високо качествено ниво, продуктите са екологично чисти, каза пред журналисти в Сливен Станислав Дух, който е директор на отдел по технологични инвестиции в най-голямата полска млекопреработвателна фирма.

Представители на фирмата са в Сливен, като целта на визитата е да установят партньорски бизнес отношения с фирми от Сливенска област, които работят в сферата на млекопреработката и производството на млечни продукти.

Те споделиха, че в Полша пазарът им е вече "тесен", изпълнили са всички пазарни ниши и затова търсят пазар в други страни. Смятаме, че България ще предостави добри условия за инвестиране и ще ни даде път към останалите страни от Балканския полуостров, посочи Дух.

Сливен е с дългогодишни традиции в този отрасъл, заяви Владимир Русев, председател на Българо-полската търговска камара, който е сред организаторите на срещата, съобщава БТА.

Той допълни, че гостите ще бъдат два дни в Сливенско, като им предстои да посетят местни мандри, където ще обменят специализирана информация, ще се запознаят с технологията, продуктите, капацитета и ще оценят възможностите за инвестиции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не им купувайте вносните ***,купувайте българско,купете си и фризер за българско месо от цели прасета или агнета,разпарчатете ги на порции и във фризера или на буркани,правете си българско кисело зеле,компоти,лютеница и други консерви от българска продукция,не им купувайте ***!
22
0
 
9
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Трябва да възродим прословутите български зеленчуци и плодове,българсото производство на месо и мляко,а не да внасяме бок луци и химия!Който търси намира, стига да има желание!Аз вносно купувам много рядко.
21
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Твърдото европейско зеле е отврат,също и твърдите им гумени домати,отвратителни са също и целия им букет от химии и ГМО-та!Трябва да възродим прословутите български зеленчуци и плодове,българсото производство на месо и мляко,а не да внасяме бок луци и химия!
20
2
 
10
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
Идват защото млекото у нас е по евтино от лимонадата.
19
3
 
4
 
! Отговори
Чудно преди 4 години
Най екологично е млякото от района на Козлодуй.И Зоров ще потвърди.
18
2
 
9
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Какъв пазар може да е за един полски млекар 6 милионна бедна България?
17
0
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
хм!..Значи пазара на въпросните играчи бил "задръстен" вече в Полша....За това,тия искали да нахлуят у нас?!..А "Българските млечни продукти са на високо ниво" си е само АЛАБАЛИСТИКА!!!ИСТИНСКИЯ подтекст гласи:-"ТРЕБЕ ДА ИЗРИТАМЕ МЕСТНИТЕ БЪЛГАРСКИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ И ДА СЕ НАСТАНИМ НА ТЯХНО МЯСТО НИЕ,защото.."В Полша пазара ни е вече тесен"......!!!Да идва Боко и да заповеда:-"На полските "инвеститори"-открит лист!..И преференции!Местните-кучета ги яли!"..АЗ съм Боко !..КАЗАХ!"
16
1
 
13
 
! Отговори
Мнение преди 4 години
Поляците да си продават в Полша. Ние си имаме свои млечни продукти. Наглите поляци искат да печелят на наш гръб като задушат нашите вкусни млечни продукти с евтини и безкусни техни фалшови продукти вместо истинско мляко. Не ни стигат смучещите ни германци и чехи, сега и поляци. Не ни трябват.
15
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
какво толкова има да търсят, идвайте, дайте по добра цена на млякото от нашите бандити (вероятно пием най скъпото мляко в ЕС) и хората ще купуват.
14
1
 
11
 
! Отговори
днес преди 4 години
Българското мляко,зеленчуци,плодове,месо няма кой да ги победи,заради климата и слънцето.ПОНЕЖЕ БГ парламента са все умници унищожиха всичко с внос.ПРИ Живков всички от СИВ купуваха,а да не говорим за руските пазари.ВСИЧКО Е ФАЛИРАЛО сега,само гумени зеленцучи от ЕС ,викайте сега евроПААААААААААА,яжте гумите.
13
4
 
17
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Пилешко със салмонела от Полша,полски яйца със салмонела ,А сега и мляко с хормони.Да си търсят други пазари.Но е ясно,че само в България контролът е силно занижен и институции те най -корумпирани.Аз копувам редовно от Lidl само българско. По - скъпо, но по - качествено - "родна стряха", сужук, луканки, пастърми всичко българско. Плодове тоже, има дори това с което Русия е прАчута, водка "Руский стандарт
12
10
 
9
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Ако търсят екологично чисти продукти да отдат в РусияГледах клип в който рускиня изкара от пакет прясно мляко точещо се като cлyз вещество дълго над 30 Санта.
11
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Махайте се от БГ,нищо полско не си купувам,и няма са си купя. Специално следя за това. Тръгнали на мелкари мляко да продават.
10
2
 
14
 
! Отговори
роб на влаЗта преди 4 години
Инвестиция е когато някой оставя някоя пара .В България няма производството което имаше в калпавата България преди 30г. и 90%стоките са вносни .Няма мляко има празен пазар -заповядайте и направете измислени инвестиции за да не плащате данъци...
9
6
 
10
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Чуждите инвеститори трябва да се поощряват, местните производители да се мачкат! Това е рецептата за добро управление на бате ви Бойко!Условията при които са поставени и нашите и чуждите са едни. Ако кажеш, как по-точно се поощряват повече чуждите инвеститори бих проверил дори и да не дадеш линк!
8
3
 
15
 
! Отговори
Мара ТъпотоФАКТИ преди 4 години
То Лидл пращи от Полски храни!!! Мортадела на 3.60 с ПИЛЕНЦе..., 2 вида! Свински консерви Пикок, салами Пикок и т.н. Изберете българското. Боза "Гушанска" на 0.79 и "сирене краве" Железница на 6.50.
7
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези си търсят място къде да фалират !
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до Само ГЕРБ,всеки производител е по-добре на европейския пазар в съдружие. Като дойдат инвеститорите идват със собствена мрежа от доставчици и клиенти. Освен това работят на проценти в съдружие, никой не скача да изкупува на 100%. Всеки работещ ще ти го каже, *** като тебе няма да го разберат никога.
5
1
 
26
 
! Отговори
А,стига ни преди 4 години
Пилешко със салмонела от Полша,полски яйца със салмонела ,А сега и мляко с хормони.Да си търсят други пазари.Но е ясно,че само в България контролът е силно занижен и институции те най -корумпирани.
4
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УжасТ!