Проблемът на автобусните превозвачи не е тол системата

Аврамова: Те са дългосрочните договори и сивия сектор
16
Проблемът на автобусните превозвачи не е тол системата
Снимка: Булфото, архив

Автобусни превозвачи излизат на протест заради въвеждането на тол системата, но според министъра на регионалното развитие Петя Аврамова това не може да е проблем за тях.

Превозвачите се оплакват, че предлаганата от държавата цена между 4 и 7 стотинки на километър за автобусите ще прекалено висока и е много по-скъпа от винетките, които сега плащат.

Според Аврамова обаче въвеждането на тол системата няма да бъде отлагано.

"Това е справедливият модел и обществото също потвърди с направеното профучаване, че подкрепя тази реформа и този модел на таксуване", коментира тя и припомни, че таксата е намалена след обсъждане, както и обхватът на тол системата.
 
Министърът смята, че проблемите на автобусните превозвачите са свързани с други два въпроса, а не с тол таксата.

Единият са нерегламентираните превози, тема по която трябвало да се работи. Вторият са дългосрочните договори, които имат с общините.

Според Аврамова би трябвало да се даде възможност при форсмажорни обстоятелства, каквото е и въвеждането на тол таксите, те да имат възможност за актуализиране на договорите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сивия сектор - сиреч на хората им писна от рекет и безумни цени.
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Според Аврамова би трябвало да се даде възможност при форсмажорни обстоятелства, каквото е и въвеждането на тол таксите..."Г-жа Аврамова да мине набързо през някоя адвокатска кантора за да и обяснят какво е "форсмажор". Когато народа залее улиците и извеси по фенерите нея и цялата ОПГ - това е форсмажор.
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БДЖ също плаща тол за релсов път, но на НКЖИ и то в пъти по-високи размери от това за което протестират рейсаджиите.
12
0
 
13
 
! Отговори
пояснение преди 4 години
проблема е че трябва да плащат, а така ше им бъдат засичани курсовете които не обявяват! като ги питаш, всички работят на загуба - като хотелите по морето!
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом министърката е казала, че проблем няма - превозвачите да се прибират и да си лягат.
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БДЖ няма тол такса.
9
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз не разбирам къде точно е проблемът и защо и кой ще ми забранява да се кача в чужда кола? И то с цел, тези хрантутници да са на супер печалба. Хайде малко и те да се осъзнаят - не може автобусен билет до Варна да е равен, че и по-скъп от самолетен билет до Атина. Още повече - споделоените пътувания са доста често ползвани и от останалите държави от ЕС.
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Важното е че сме стабилни като коч на лед, а ивкони продължава да се отчита на баш сожука, под друго име, благодарни че им мотаха делата с години и не им взеха лиценза.
7
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проблема на автобусните превозвачи е тяхната лакомия.....
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вярно ли, че конус-фaлус системата е направена така, че именно превозвачите да са доволни, защото така няма да може да дам колата си на колегата да си свърши някаква работа примерно, защото не съм го записал в тъпaта застраховка ГО
5
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дизелът като се вдигне с 2 стотинки не реват ... а като се вдигне плащането за пътищата от половин на 2 стотинки, тогава е голям проблем. Не ми е жал за превозвачите, дори и да фалиратНе може да си изграждат целия бизнес на това, да не плащат за пътища, които са им нужни за да си извършват дейността.
4
1
 
21
 
! Отговори
Дръндер преди 4 години
"Това е справедливият модел и обществото също потвърди с направеното профучаване, че подкрепя тази реформа и този модел на таксуване". Не говорете от името на обществото. Защото да не се окаже, че лъжете. Всъщност направо ви го казвам! Лъжете! Нерегламентираните превози казвате? Значи аз не мога да се кача в колата на приятел и да заминем за някъде, за да не ощетим превозвачите? Вие малоу*мни ли сте?
3
1
 
5
 
! Отговори
.!. преди 4 години
Значи ПОРЕДНИТЕ ЛЪЖИ! Обхвата на така наречената тол система е намален понеже ако трябваше да обхване и третокласните и четвътрокласните пътища както беше в началото то тази така наречена тол система трябваше да се пусне 2147г! После цената и СЛЕД КРАЖБИТЕ КОИТО ЩЯХА ДА СЕ ИЗВЪРШАТ ОТ ТЯКУЩО ОПРАВЯЩИТЕ НИ, щеше да е някъде към милиард милиард и половина лв. И щеше да се твърди, както и сега впрочем, че това е най-най-най-най-най-ниската цена във вселената! Та така! Ако вярвам на ГЕРБ значи ЗЛЕ!!
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е.Мафията е.
1
3
 
9
 
! Отговори
брех преди 4 години
Страшни дзифтари са тези превозвачи!

Спонсорирани публикации