Лабораторно добитите диаманти - предпочитани

Това е заради ниската им цена
14 фев 2020 20:28, Ния Христова
10
Лабораторно добитите диаманти - предпочитани

"Нашата компания започна да използва лабораторно добити диаманти за своите продукти", това коментира Николай Пирянков, изпълнителен директор на Taylor & Hart, в предаването "В развитие" по Bloomberg TV Bulgaria. Много потребители вече ги предпочитат не само заради по-ниската цена, но и се доверяват на факта, че диамантите не са намерени по начини, които могат да предизвикат конфликти в Африка. През последните години маркетингът относно тези диаманти се развива много силно.

"Диамантите съществуват от преди 2-3 млрд. години. Когато свършат, няма да има повече. За последните 100 години цената им се покачва, докато при лабораторно добитите диаманти цената само ще се понижава".

Пирянков сподели, че повечето им клиенти не идват специално заради диамантите, заради възможността да си измислят и направят уникален за тях пръстен.

"За нас по-важното са пръстените и бижутата, които произвеждаме, а не камъните".

Пирянков коментира и настроенията на пазара от началото на годината.

"През следващото тримесечие се очакват големи проблеми заради коронавируса, тъй като много от пазарите в азиатските държави са затворени. В Индия има големи проблеми с поръчките и покупките на полирани диаманти, така че очакваме следващите новини да не са толкова позитивни".

Цялото интервю можете да гледате във видеото ТУК
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
5
 
! Отговори
Бижутер преди 4 години
Какво ли не казват хората за да се рекламират.. Синтетичните диаманти нямат емоционалния заряд на натуралните и няма как да го имат. А това с кървавите диаманти е тотален смях. Малките Диаманти за масовата бижутерия, до 1 карат просто няма как да са кървави :) по простата причина, че в конфликтните райони се добиват от наносни слоеве, а не по кимберлитов път чрез дълбоки мини.
8
1
 
6
 
! Отговори
Ами преди 4 години
То всичко е менте .Не искам да ми подаряват и диаманти менте.
7
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От десетилетия вече холивудските звезди заблестяха със смели атрибути от семпли мъниста, като не липсват и сваровски, разбира се.Диамантите все още поддържат, в овехтял стил, блясъка на кралските корони и др кралскиблясъци, будещи възхита у кого ли.
6
0
 
10
 
! Отговори
факт преди 4 години
Добивът на диаманти е в рудници или мини. Този говори нелепици, изкуствените диаманти се синтезират в камери под високо налягане и температура, с помощта на платинени люспи за ядро... В град Крън има завод за промишлени диаманти и твърди пластини. Фирма Суперабразив . За да се ползват като част от бижута трябва задължително да покриват изискванията за прозрачност, цвят, чистота и качествено фасетиране и обработка.
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А сега ми кажете защо да купувам такъв диамант, като му се понижава цена след време.
4
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изкуствените диаманти ни дават добра енергия, а естествените диаманти са енергийни вампири.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Етикет:Съдържание - 100 процента въглерод. Не изгаряй, пази от топлина, не увеличавай въглеродните емисии.
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
абе от естественото по хубаво няма
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предпочитани защото са в пъти по-евтини ...

Спонсорирани публикации