Годината на ритейл парковете у нас

Концепцията ще навлезе в малките градове
18 фев 2020 18:05, Ния Христова
2
Годината на ритейл парковете у нас

2020 ще е годината на ритейл парковете в България. Възможно е тази концепция да навлезе в млаките градове у нас и определено ще движи пазара. По темата споделиха мненията си Иглика Йорданова, управляващ партньор, Colliers International, и Иван Граматиков, мениджър "Търговски площи", C&W Forton, в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

Според експертите пазарът на търговски площи у нас ще остане стабилен през тази година. Инерцията от 2019 г. ще се запази, ще се запази и навлизането на нови марки.

"Предизвикателствата ще са свързани с недостига на квалифицирани кадри", коментира Йорданова.

Тя коментира и темата за магазините на бъдещето, като отбеляза, че главната им едия е клиентът едновременно да пазарува във физически и в дигитален магазин, така че да няма прекъсваемост на процеса.

"Тенденцията формати, които се зараждат дигитално, да се появят физически, вече е тук", допълни Йорданова.

Гостите смятат, че за сега не се очаква залез на моловете, но тези от тях, които нямат доминантна позиция, трябва да се репозиционират и да намерят нов вид употреба.

"Като цяло има огромна промяна във функциите на мола – в неговите социални такива - като средище за повече общуване, повече спорт, много повече забавления".

Цялото интервю можете да гледате във видеото ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
оооууу дис е добре.само такива нюзове да се чуват.трабват ми мъни за котидж на маунтина и сега ще мейкна някъв добър сейл.

Спонсорирани публикации