Мъск се сдоби с акции на Tesla за 10 млн. долара на Св. Валентин

Делът на предприемача в компанията вече стигна 18.5%
21 фев 2020 05:00, Ния Христова
20
Мъск се сдоби с акции на Tesla за 10 млн. долара на Св. Валентин
Снимка: БГНЕС

Американският предприемач Илон Мъск закупи малко над 13 хил. акции на Tesla за 10 млн. долара на 14 февруари, сочат данни на Американската комисия по ценните книжа и борсите (SEC), пишат от Bloomberg TV Bulgaria.

Мъск се е сдобил с акции на цена от близо 767 долара всяка. По този начин е увеличил дела си в компанията до 18.5%. Тази година имаше двойно поскъпване на книжата на Tesla, като тази сряда достигнаха рекордната цена от 917.42 долара.

Ралито, подсилено от печалбата на Tesla през третото тримесечие, помогна на компанията да достигне по-висока пазарна оценка от общата на General Motors, Volkswagen и Fiat Chrysler.

В началото на годината Мъск присъства в Шанхай на отварянето на първата производствена фабрика на Tesla извън САЩ.  Коронавирусът прекрати производството на компанията, като миналата седмица дейността беше подновена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 17Голям си мениджър с голямо образование уе?Щом ми пишеш "8к" - ясен си ми!Казвам ти за втори път, ходи да заребяваш малчуганите с 8К - разбираш ли ти български?Или да ти го напиша така като теб - БХНПШМ.
12
1
 
3
 
! Отговори
до 16 преди 4 години
Драги ми смехурко, не е хубаво да нападаш хората без да ги познаваш. Като съм мениджър в технологична компания и аматьор на борсата не мога да пиша коментари в интернет, така ли?! Нито искам да споря, нито нищо- давам просто съвет и какво направих аз като пълен аматьор, защото имам колеги, които правят стотици хиляди годишно на борсата. Занимавах се и с криптовалути, но продадох всичко. И последно- 8к долара на месец ги виждам всеки месец като заплата (е, малко по-малко, но подобна сума).
11
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 14Да, да.. Купил си ти акции, ама в коментарите у днес.бг! 8к не си виждал никога през живота си на едно място. Аре ходи да заребяваш там малчуганите от детската градина - ама и те не са прости, да знаеш...
10
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз си наточих теслата и сега дялка яко.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Тесла си държа акциите все още- скочиха 3.5 пъти, откакто ги купих. Продадох една част и си избих инвестицията, че даже спечелих 8к долара отгоре. Паралелно с това имам акции в 5технологични компании- аматьор съм, не се занимавам с разни пишман финансови консултанти, завършили УНСС, които, видиш ли, много разбират от всичко, ама бачкат за 2000лв. заплатка и на процент. Има и кадърни, разбира се, но не от УНСС. Не виждам място в коментарите на хора, които нямат идея за какво се говори.
8
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На дядо ми теслата колко струва?Мъск върти псевдо далавери с коли камикадзета и Спейс орбитални бъклюци - вдига си акциите сам, ама шеранчетата умряха отдавна. 2020 щеше да ни кара до Луната, а 2025 и до Марс. От къде да си купя билет моля?
7
2
 
3
 
! Отговори
Добре де преди 4 години
Разбрахме че тесли'те са мноого хубави от всички разбирачи , сякаш цял живот са карали само това.Еми хайде купувайте си тесли' какво чакате още ?Нещо ви спира май ? Кажете честно какво ви спира ?
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хаха лузърите разбирачи много обичат да обясняват Тесла колко е зле и Илон Мъск колко бил зле. Говорете си пичове, те много истински разбирачи така вкараха милиарди в залози че Тесла ще се срине, вие поне нямате пари за губене, а Илон Мъск си знае работата. Който е повярвал в него и е купил акции за по 12$ през 2008-9, сега чете на лузърите коментарчетата и се усмихва с акциите вече на 900$.
5
0
 
0
 
! Отговори
Джони преди 4 години
899,41 USD за акция в момента, а той ги купи на 767 USD! И се покачват! Капитализацията надхвърли 150 млрд. и това отключи вторият компенсационен пакет. Когато се отключат всичките 12 бруто Мъск ще има 175 млрд. само от Тесла!
4
0
 
4
 
! Отговори
До 4 преди 4 години
Ти си голяма работа!
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бати новината!
2
0
 
2
 
! Отговори
Джони преди 4 години
Пазарната капитализация в момента е 165,23 млрд.$, ще отвее и wv.
1
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя сам взе да си изкопува акциите вече.Теслата си е ,,тесла'' от всякъде.Особено за екологията.

Спонсорирани публикации