Коронавирусът може да забави внедряването на 5G

Технологиите са много засегнати, призна експерт
25 фев 2020 19:21, Красимир Ангелов
16
Коронавирусът може да забави внедряването на 5G

Заради коронавируса могат да бъдат засегнати широк спектър от продукти и услуги в Китай, заяви Юлиян Арнаудов - основател на TechTrends, в предаването "В развитие" по Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му от една страна Китай все още се води като "фабриката на света". "В нея се произвеждат и сглобяват голяма част от продуктите, които ползваме като потребителска електроника и големи индустриални решения, включително соларни панели", посочи той. И уточни, че заради карантината се е наложило затваряне на фабриките за немалък период от време. Самите доставки също са блокирани или редуцирани.

"Вторият производствен елемент е това, че Китай е сред водещите доставчици на редките земни материали, от които определени компоненти на смартфони и телевизори се използват като ключови. При голямо блокиране на Китай това може да "удари" самата суровина", уточни Арнаудов.

"Технологиите са много засегнати, тъй като Китай произвежда, консумира и започва да развива технологиите сама. От друга стара, Япония и Южна Корея са силни в тези области", добави Арнаудов.

Гостът подчерта, че при Apple дори с по-малко продадени устройства печалбата им няма да пострада толкова силно, както при компании, които са силно зависими от обема продадени единици, като Samsung, например.

"Има опасения, че ако ситуацията с коронавируса и затворените фабрики продължи, това ще повлияе не само на доставките на сегашния, но и на следващия модел iPhone", призна експертът.

"Технологичните компании си позволиха да станат толкова зависими от Китай в последните години първо заради производствените разходи, а и те натрупаха знания как да да правят бързо, лесно и евтино прототип на нехардуерен продукт и да започнат в бързи срокове производство при одобрение", отбеляза Юлиян Арнаудов.

"Ако има забавяне на пускането 5G мрежата, може да се усети в следващите етапи заради това, че доста от иновациите в сектора са в Китай. Развойната дейност ще бъде засегната много повече в дългосрочен план, ако вирусът продължи да бъде проблем за цялата търговска верига", каза още основателят на TechTrends.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
бай Стамат преди 4 години
ако стане пандемия, не 5G, ами на 1G ще сте съгласни
14
0
 
1
 
! Отговори
Ех, бай Арнавут! преди 4 години
Това е война!По време на война ти трябва пушка.Нооооо по време на война не ревеш предварително, че ако умреш пушката ще ръждяса!P.S. Това е по повод коментара за забавянето на 5G заради този вирус
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 4. Ако Америка или Русия ни пратят само една ядрена момбичка.Как ще се справим според теб? Я стига глупости бе човек! Срещу неочакваната изненада.Няма противодействие!!!!Колкото и да е важна икономиката и парите за всеки. Здравето е по важно! Този който умишлено пусна вируса в Европа.Е разчитал точно на това! И е бил прав!
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Продължение на коментар 12. Та едва в последствие, Се разбра, Че Китай е основен производител, На основни и специфични компоненти. На производства в Европа! И изведнъж Китай се " скри"! И всичко замря в Европа! Схващате ли! Мислете бе! Тия сиви гънки ,раждат много истини смятайки 2 и 2 колко прави!
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе българино. Много си ***! Извинявай за констатацията ама... Аз помня и " управлението" на Рейгън и 2 мата " Бушовци" Баща и син! Те все нападаха някого с военни офанзиви.и дърпаха икономиката на пред! Мандата на Бай Дончо почти приключва.А Не е нападнал Никого до сега! Ами сметнал е и е променил тактиката. Че вместо да ги оплюва цял свят чрез войни. И един " вирус" Ей така от " природата" Може да свърши работа! И свърши! Едва сега се разбра, Че
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи " корона вируса" Е икономическа война!И как стигна до това умозаключение?
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 8И сега цялата световна икономика, включително и американската бачка. Работата е, че Китай, може да продължи да функционира със същите темпове, дори и значителна част от популацията й да измре, поради меснтите особености на режима и културата. Дори да останат на 20%, пак ше продължат с производството и прочие. За съжаление, малко народи мигат да си позволят дори и 10-15% на населението, без трайни последици, който не са просто демографски
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
5G с цаката му безполезното е една скъпа заигравка...
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Извиняваме се на технологиите че са засегнати, ноо първо е здравето.
6
0
 
4
 
! Отговори
реалист преди 4 години
Прекрасно! Не само да забави но и да спре напълно 5G!!!!
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 3. Лудата крава. Няма нищо общо с икономическата война между континенти и икономики! -:) Не бъркай 2 та щата! Защо точно в Китай а не у нас примерно Не се появи?-:) Мислете бе хора!
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А може ли да чуем защо точно ни е нужно 5Г, цифровизация, изкуствен интелилект и прочие либерални мантри,след като тоя голям супер интелект не може да се справи с един грип?
3
3
 
0
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 4 години
Господин- 1....От, луда- крава, също- умряха- хора,.И, беше- доста, по- лош- вирус.....
2
3
 
0
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 4 години
Новата- чума,.Не може, да- попречи,.От както- светът, заговорй- за- СРС,.Немогат, място- да- сй- намерят,.Полицай, не- йдващи, на- работа,.И, псйхично- болни, медици....
1
1
 
8
 
! Отговори
българин преди 4 години
Значи " корона вируса" Е икономическа война! Интересното е.Че е само в Европа! Аз да попитам. В САЩ има ли " корона вирус"? И отговор не искам!!! Въпросът ми е следния. Коя първа Европрйска държава. Първа ще се осмели.Да повдигне открито Обвинение към истинският вносител на болестта в Европа?!