Как да се защитим от вирусите онлайн и офлайн?

Cisco предоставя лицензи за онлайн платформи за съвместна работа по време на кризата с вируса
25 мар 2020 08:58, Александър Попов
2
Как да се защитим от вирусите онлайн и офлайн?
Глобалната криза и наложените извънредни мерки предизвикани от разпространението на Covid-19 поставят сериозен въпрос пред бизнеса без значение на размера – от заетите на свободна практика, предприемачите, през малките фирми до големите корпорации. 
 
Колко сме зависими все още от познатите форми на заетост? 
 
Появата на вируса поставя пред огромен риск служители и клиенти – и дори застрашава самото оцеляване на бизнеса в тези несигурни времена. След грижата за здравето на служителите, компаниите се тревожат за устойчивостта и продължаването на своята дейност. Поради това в света на бизнеса „да си останеш вкъщи“ значи „да работиш от вкъщи“.
 
Работата от вкъщи (или по-точно „телеработа), която в момента поради разпространението на вируса се е увеличила неимоверно (трафикът към платформата Cisco Webex се е увеличил 22 пъти), противно на всеобщото мнение, е много повече от провеждането на видеоконференции. Дистанционната работа включва достъп до мрежата на компанията, до бази данни и специфични приложения, споделяне на файлове, съвместна работа, провеждане на презентации, малки (1:1) и големи видео срещи – телеработата се е превърнала в пълен еквивалент на тази в споделено физическо пространство. Платформата Cisco Webex е решение, което помага безпроблемното и гладко протичане на дейността на компанията при работа от разстояние.
 
Във времето на Cisco вируса, ние даряваме, както вярваме също толкова важен, източник на незабавна защита – решение за съвместна работа и видеоконфериране. Видео разговори с HD качество, неограничени по брой и време срещи, споделяне на документи, кореспонденция и записи, са достъпни безплатно за индивидуални потребители, малки и големи компании.
 
Ето как битката с онлайн и офлайн вирусите се води на един фронт. Колкото опасен е Covid-19 за живота и здравето на хората, толкова са и онлайн вирусите и безбройните видове злонамерен софтуер - опасни за живота и здравето на вашия бизнес. Ако вече работите отдалечено - тогава се грижете за сигурността на вашите данни и мрежи.
 
Ето защо разширяваме офертата за Cisco Webex с три технологии, които защитават работещите дистанционно по всяко време, на всяка платформа и на всяко устройство. 
 
Cisco Umbrella - пази вашата система от зловредни сайтове, лесно и бързо инсталира защитен „чадър“. Cisco увеличава не само безплатния лимит на ползване на настоящите си клиенти, но добавя и безплатен лиценз за нови клиенти.
 
Duo Security – позволява на компаниите да идентифицират потребителите и надеждността на устройствата преди да се осигури достъп до приложенията. Платформата Zero-trust Duo Security минимизира възможността за проникване в системата. Както и в предишния случай, на съществуващите потребители е увеличен лимитът за ползване и новите потребители получават безплатен лиценз.
 
Cisco AnyConnect Secure Mobility Client – позволява свързаност и работа със служебни лаптопи и мобилни телефони като същевременно контролирате напълно достъпа. С промените продиктувани от разпространението на вирус в световен мащаб – Cisco дава възможност на съществуващите клиенти да увеличат броя на служителите, които могат да се свържат с мрежата, както и безплатен лиценз за нови потребители.
 
В тази връзка, колкото и да е нараснало търсенето на съответните продукти на Cisco поради разпространението на Covid-19, е жалко, че бързото възприемане на тези прости и практични инструменти за онлайн сътрудничество и дистанционна работа е продиктувано от здравна криза. Всички тези инструменти и принципи за оптимизиране, намаляване и ускоряване на работата съществуват от няколко години и не беше необходима здравна криза, за да се признаят техните ползи - а простата логика за подобряване на бизнеса. Ето защо като превенция на всички бъдещи атаки срещу вашия бизнес, винаги препоръчваме да гледате към бъдещето и да търсите подходящите инструменти и ресурси за вашия екип.
 
Цялата информация е достъпна на webex.com и cisco.bg (при избор на държава, можете да изберете всяка от изброените).

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Имиджова публикация

2
Още по темата: Cisco Webex
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 4 години
Мисля,че комоютърните вируси са се поувеличили! Антивирусната ми праща съобщения за вируси от сайтове за онлайн обучение на ученици, така че писах още преди ,да наблегнат на защитата ИТ соециалистите им!

Спонсорирани публикации