Авиационният сектор ще се възстанови към края на годината

Моментът да се купят акции е сега, съветва Николай Стойков
27 май 2020 16:05, Анисия Иванова
3
Авиационният сектор ще се възстанови към края на годината
Снимка: Pixabay

При липса на драматично развитие на пандемията очаквам възстановяване в авиационния сектор в началото на следващата година, като завръщането на пътниците ще започнем да виждаме още от септември. Това каза Николай Стойков, управляващ директор на "Аларик Секюритис", в предаването „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria.

"Авиационният сектор е един от най-трудните сектори, където възможностите за печалби и загуби са големи. Аз гледам на сектора с подозрение и предпочитам да видя, че цикълът се е обърнал, а това все още не е така. Но така или иначе цените на акциите на компаниите от този сектор са атрактивни, има добри възможности, не мисля, че нещата могат да се влошат от само себе си", каза той.

Стойков обясни, че цените на акциите предвиждат доста добре бъдещото представяне на пазара и на икономиката.

„Моментът да се купят акции от авиационния сектор е сега, и в следващите няколко месеца представянето ще е добро“, смята управляващият директор на "Аларик Секюритис".

По думите на госта сега вероятно има хора, които съжаляват, че не са влезли по-рано на дадени позиции заради драматичните разлики в представянето на секторите.

Мнението на госта не е препоръка за взимане на инвестиционно решение.

Целия разговор - във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
от сидниАав$тралия преди 3 години
от въпросните "разбирачи" които пишат тук компетентното си мнение, колко пари са купили акции или ЕТФ-и на стоковата борса че седнаха да коментират материя далеч от техния бит и култура??И сега аз да кажа нещо по въпроса, миналата седмица Върджин Айрлайнс подписа акта за фалит и Канбера го прие. Акциите на Куантас са на дъното и ако говърмента спре количествените облекчения, или QE и тази компания заминава. Питайте тия с акциите на Върджин или Куантас какво мислят, че се търсят едни балъъци
2
0
 
4
 
! Отговори
мак преди 3 години
Нека и земята си почине малко, както и хората!
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Купете си акции от Титаник!- март, 1912 г.

Спонсорирани публикации