Как се промениха пазаруването и онлайн кредитите заради Ковид-19?

Пандемията беше изненада за всички
27 май 2020 14:23, Александър Попов
1
Как се промениха пазаруването и онлайн кредитите заради Ковид-19?
Пандемията беше изненада за всички. Определено никой не мислеше, че последствията ще бъдат толкова сериозни и толкова животоопределящи. Обаче е факт, че животът се променя, а с него и начинът, по който се грижим за финансите си, кандидатстваме за кредити, пазаруваме и др. Не можем да кажем, че хората са спрели да пазаруват или не им трябват допълнително пари, основните нужди си остават същите, начинът, по който си ги набавяме обаче вече е различен.
 
Веднага след началото на извънредното положение, хората изпитаха желанието да пазаруват стоки, с които да се запасят, ако правителствата решат да затворят магазините. Това доведе до харчене на финанси, които повечето хора не бяха пресметнали като разход от месечния си бюджет. Малко след това, започнаха да се усещат негативните икономически последствия от затворените бизнеси, магазини и услуги и много хора си загубиха работата. Това естествено имаше две измерения:
 
· Хората започнаха да пестят, да намаляват разходите си и да не пазаруват излишно;
 
· Хората, които нямаха спестявания, усетиха нуждата от допълнителни финанси, за да си покрият разходите.
 
Всичко това се комбинира със стоенето вкъщи и желанието всяко нещо да се случи без да се налага да се посети офис, магазин или друга обществена сграда. Това постави на първи план използването на интернет и онлайн услугите, като приоритет. Какво точно обаче се промени, нека да разгледаме по-долу.
 
Едни отложиха пътуването си, а други се възползваха от цените
 
Определено цените, които авиолиниите предлагаха в началото на пандемията за пътувания бяха доста примамливи. Не бяха малко милениалите, които решиха се възползват от ниските цени и да направят някоя градска екскурзия.
 
Авиокомпаниите свалиха цените и предложиха гъвкави политики за билети до някои места. Колкото и страшна да е пандемията, според проучване, младите, които са решили да пътуват по това време са дали следните основни причини:
 
· да проучат нови дестинации;
 
· да се насладят на почивка;
 
· да видят семейството си.
 
Повечето хора намалиха разходите си
 
Не само милениалите, ами и останалите поколения бързо успяха да намалят разходите си, подготвяйки се за възможна рецесия. Пестенето на средства и максимизирането на спестяванията се превърнаха в цел номер едно на голяма част от хората. Започнаха да се търсят повече допълнителни почасови работи, както и допълнителни източници на доход. Естествено, това се случва предимно онлайн.
 
Пазаруването вече е предимно онлайн
 
Данните сочат, че 30% от милениалите са посочили, че избягват да пазаруват във физически магазини, а предпочитат да го правят онлайн. Това е ясен сигнал, че магазините, които нямат уеб сайтове, през които да продават и кредитните компании, които още не са започнали да предлагат кандидатстване за кредити онлайн, е необходимо да се адаптират и то бързо.
 
Предвид пандемията, вече не само младите пазаруват онлайн и се грижат за финансите си от разстояние,  а практически хората от всички възрасти. И ако пазаруването на дрехи и престижни стоки може да се отложи, то пазаруването на храна и нуждата от пари, кредит не могат да бъдат оставени за по-късен етап.
 
Мобилните приложения и услугите за доставки
 
Коронавирусът предизвика поскъпването на доставките на храна. Доставчиците оставят ястията на прага и разплащанията се правят предимно онлайн или с карта. Мобилните приложения са нещо, което осигурява достъп до дадена услуга бързо и лесно. Много и от финансовите институции съумяха да внедрят мобилни приложения и да ги предлагат на клиентите си, за по-голямо удобство.

Посещения в клонове на финансови институции
 
Когато човек изпита недостиг на средства, той неминуемо се обръща към банка или фирма за бързи кредити. Банките дори и въвеждайки техни приложения, все още изискват кандидатстване на място, когато става въпрос за кредит. За разлика от фирмите за бързи кредити, като Minizaem, които са предоставили възможност за онлайн кредит и не се налага клиентът да посещава офис на компанията. Това е огромно преимущество в условия на пандемия.
 
Когато кандидатствате за онлайн кредит и бъдете одобрен, Вие можете да получите пари по банковата си сметка и след това да ги изтеглите през банкомат или да пазарувате безконтактно направо с картата. Макар банкоматите също да са за обществено ползване, ако изчистите бутоните му с мокра кърпа преди да го използвате, тогава ще се предпазите от евентуално заразяване.
 
Възможността всичко да се прави онлайн е улеснение и за млади и за стари. За добро, животът ни се променя и когато ни потрябват пари да можем да си ги набавим онлайн.
 
Теглене на кредит онлайн
 
Самата процедура не е никак сложна. Естествено, попълват се формуляри и е необходимо кандидатстващият да има навършени 18 години и да притежава лична карта. След това от фирмата кредитор му правят бърза проверка и той получава отговор в съвсем кратък срок. Общо взето това е един от най-лесните кредити, които може да получите, а каква е процедурата може да видите на: https://www.minizaem.bg/page/how-we-work
 
В никакъв случай, не си мислете, че получаването на кредит онлайн е несериозно или не носи финансова отговорност. Точно както и на живо, така и в интернет, е необходимо кандидатстващият да прочете и да се съгласи с всички условия по кредита. Освен това, трябва да има и ясна представа как ще върне средствата, които е получил, достатъчно ниски ли са вноските, за да не са му прекалено голяма финансова тежест следващите години и за колко месеци ще планира кредита. Заемите онлайн са точно толкова сериозни, колкото и тези, за които се кандидатства на живо. Единствените разлики са липсата на човешки контакт, отпадналата необходимост да се използва градски транспорт, както и самото посещение на офиса.
 
Плащане на сметки онлайн
 
Плащането на сметки обикновено е свързано с опашки, чакане, много хора на едно място и тн. Всички тези неща обаче са непрепоръчителни в условия на пандемия. Това е и основната причина, хората да търсят все повече възможности да плащат сметките си дистанционно, през интернет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България винаги трябва да се заделя някой лев за черни дни, то така и така всичките будни са черни.

Спонсорирани публикации