Проучване: Едва 15% от компаниите ще върнат екипа си в офисите

Илия Кръстев, председател на АИБЕСТ, пред Bloomberg TV Bulgaria
29 май 2020 03:30, Анисия Иванова
7
Проучване: Едва 15% от компаниите ще върнат екипа си в офисите
Снимка: Pixabay

България бе от държавите, които се позиционираха най-добре при трансформацията в начина на работа заради пандемията. Нашата страна може да стане лидер по отношение на условията за развойна дейност. В този ред на мисли инвестицията във висше образование е ключова, коментира Илия Кръстев, председател на УС на Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (АИБЕСТ), в предаването "В развитие" по Bloomberg TV Bulgaria.

"България продължава да се рекламира като дестинация с добър интернет. Има геополитечески промени, свързани с това, че част от големите компании в Китай, Азия, или държави със рискови здравни системи, търсят възможност да преместят част от дейностите си на други пазари, сред които е и България", уточни гостът.

"В момента се състезаваме с други пазари, където има серия от мерки за излизане от кризата. Много от тях бяха по-сериозни, отколкото тези у нас", обясни той.

Гостът изтъкна важността от промяната в регулациите относно работата от вкъщи. С повече регулации, според него, компаниите от сектора на бизнес услугите ще разширят и обхвата на градовете, в които имат представителство. "Това ще помогне на целия пазар", убеден е той.

Едва 15% от компаниите ще върнат екипа си в офисите, сочи проучване между компании в АИБЕСТ. По думите на Илия Кръстев този резултат се дължи на три причини - семейни ангажименти, здравни рискове и спестяване на време и улесняване на работния процес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
0
 
! Отговори
българин преди 3 години
Тъй като след мен не виждам никой нищо смислено да е написал по темата освен да слага минуси под изброените от мен факти, ще заключа с това, че явно много българи се скатават като имитират, че работят от къщи.Знам го от личен опит - това се отнася основно за държавните и общинските фирми.В частните фирми е обратното - повечето хора работят от къщи наистина.Но познавам и от тях такива, които само се правят на много работливи.
5
4
 
0
 
! Отговори
българин преди 3 години
Ако щете и да ми наплякате хиляда минуса, това не променя истината.Освен цялата техника при мен и моите колеги имаме препълнени шкафове с документация, папки с проекти, по-големи от гардероби - такава ни е офис дейността, кажете според вас как може да се пренесе всичко това в хола, до дивана пред телевизора???Това само доказва колко мързели има в България!После германците и Меркел са ни били виновни, че са ни ниски заплатите, хайде, с****Р!
4
5
 
1
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 3Айде бе!? Далеч не всички са IT специалисти и повечето си стоят в къщи за да спят до късно и да мързелуват, като имитират дейност, вместо да работят наистина.Като не изключвам частния случай в който някои могат действително да работят в къщи, в голямата си част работата в къщи е много трудна и дори невъзможна.Работя в офис с оборудване, което трябва да натоваря на един камион!Отделно дето в офиса ми непрекъснато трябва да влизат и излизат външни лица.Е как да стане иначе???
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен, ..."не всичко е розово както изглежда...
2
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 3Относно " шефовете" няма сериозна фирма без мениджмънт, добър или лош е друг въпрос, относно работа от HO, с едно или две малки деца в къщи, не знам как ще се справиш, и при маломерните жилища без стая-кабинет още по-трудно,не всичко е розово както изглежда...
1
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само най-*** шефове биха върнали хората в офисите си при положение, че видяха нагледно как хоум офисите са работещо решение, та дори и производителността е по-висока! Това са комплексарите мениджъри, които живеят за това да обикалят напред назад и да тровят живота на служителите си, мислейки си, че така всяват респект и контролират всичко. Те за това се събуждат всяка сутрин - да отидат в офисчето, да поизбият малко комплекси правейки се на велики.

Спонсорирани публикации