Ще успее ли по-ниското ДДС да спаси заведенията?

Секторът е най-ощетен от кризата с COVID-19, изтъкна Атанас Димитров
29 май 2020 17:22, Ния Христова
27
Ще успее ли по-ниското ДДС да спаси заведенията?
Снимка: БГНЕС
Секторът е силно засегнат, трябва да се протегне ръка към един бизнес, който има 70% срив на световно ниво, заяви Атанас Димитров от Българска хотелиерска и ресторантьорска организация в ефира на bTV по повод намаляването на ДДС за хотели и ресторанти. 
 
Той е на мнение, че тази мярка дава надежда за бъдеще. "Това е мярка, която подкрепя бизнеса и ще помогне той да бъде бързо възстановен", допълни Димитров.  
Още по темата
 
Межде 40% и 45% от собствениците на заведения не виждат смисъл да отварят, други отварят със силно намален капацитет. "Тази мярка ще помоне отново да заработят", каза още Димитров. Той изтъкна, че в ЕС се отделя специално внимание на туризма. 
 
"Международните анализи показват, че секторът е наистина най-ощетен от кризата с COVID-19 и той трябва да получи адекватна помощ", коментира Атанас Димитров. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Баи преди 3 години
За лекарства , храна , ток , рекета е -20 процента за крьчми - 9 да ти и дьржавата то бива подигравка сьс хората ама чак толкова
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От всичко това ще спечелят само търговците на едро.
23
0
 
4
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 3 години
Никакви заведения тая година!С жената си къркаме ....и ни е гот у луглото ....!
22
0
 
2
 
! Отговори
Бизнес преди 3 години
.... МЕДИИТЕ!!!
21
1
 
6
 
! Отговори
Бизнес преди 3 години
КАКВОТО НЕ Е УДОБНО ЗА ЧЕТЕНЕ И ХОП-ИЗТРИВАТЕ ГО! ЗА КАКВА СВОБОДА НА СЛОВОТО МИ ГОВОРИТЕ БЕ МЕДИЙТЕ!!!!????
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А за другите сфери в бизнеса защо няма намаляване на ДДС,нима те са по-малко засегнати от кризата? Вече едно ризото на бул. Витоша струва 20 лв,а те им намаляват ДДС-то...!!!!
19
1
 
4
 
! Отговори
Бизнес преди 3 години
ЩО МИ ТРИЕТЕ КОМЕНТАРА БЕ DNES.BG????
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не.аз не бих стъпила в заведение още 6 месеца
17
1
 
13
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Собствениците ще крият и крадът повече ддс,а работниците пак ще мизерстват с 620 лв. Нищо ново...в страната на живите мъртви.
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само силните ще оцелеят....закона на джунглата властва в момента
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голяма чистка станаА може и за добро да еТо кво е това чудо на всеки ъгъл бар кафе ресторант бързо хранене семки фъстъци... то не остана място за разходки и природа от превземане на всичко за бизнес
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кви заведения, кви 5 лева? Спасение няма. Вие не разбрахте ли че това което БЕШЕ приключи и няма да се върне никога повече в рамките на нашият живот.Икономическо възстановяване може да има най скоро 2025г. но то ще дойде не от възстановяване на старите сектори а от нови сектори. Вероятно растежа ще дойде от бъдещите зелени технологии и преминаването към възобновяема енергия. Ще има много работа за кадърните специалисти. Ще има и много работа в строителството на инфраструктура. Но след 5 години
13
0
 
10
 
! Отговори
www преди 3 години
Проблемите в много браншове тепърва започват и ще са много по-тежки от техните а също така ще продължат и много по-дълго време. Трябва да се помогне на когото може но със сигурност намаляването на ДДС е чисто популистка мярка. Просто са много напористи и шумни и затова им се подмазаха. Същия този твърдеше преди време, че едва ли не без пушене ще изчезнат всички. Сега ДДС им е проблема... абе... *** разбери. Ама са попаднали на страхливец и им се слага
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БОЙКОт !!! това е Идиотия - "горките " ресторанти най-пострадали ? Бойко , Е,Те това че ти срине рейтинга !Малкия бизнес Измре бе , а плаща осигуровки и данъци .Що не намалихте лекарства,данъци,Храна,ток,вода ?
11
0
 
9
 
! Отговори
АНТИ преди 3 години
По-малко ДДС => по-голяма посещаемост от сектата Мангъровци !И да стане зараза, ще я изкарат летен грип !!
10
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
има ефект, но сектора иска още малко да се намали, нека стане 2% ддс поне временно а също и осигуровките нека отпаднат поне за 2 години докато се възстановим.Иначе хората ще излезем на протести!
9
0
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Ще помогне свалянето на ДДС, ама друг път. Кой ще дойде да харчи пари по кръчми? Свикнаха вече по домовете да си пият гражданите :))))))))))))))))))))))))И как ще помогне ДДС-9% като осигуровките ще са почти двойни? Значи ще съберат по разчет 160 мил. по-малко ДДС, ама от осигуровките ще ги избият двойно. Ай сиктир!
8
0
 
13
 
! Отговори
Ауу.. преди 3 години
Горките. Само те били ощетени? Всички останали, кучетата ни яли !Аре стига са ревали. По цял ден показват ония не къпаният по телевизията дето непрекъснато се оплаква колко бил зле ?! А зад гърба му заведението е препълнено. За една седмица е изкарал за наема 4000 евро.
7
4
 
16
 
! Отговори
ОПГ ГРОБ преди 3 години
Когато имаше 3-*** заразени затвориха цялата Държава и съсипаха икономиката й.Сега, когато има поне 3 000 заразени бързо свалиха всички мерки.Пълни неадекватници.
6
5
 
9
 
! Отговори
Т.Шак преди 3 години
И 9%, и 20% от нищо са си пак нищо.Мутафчийски и Ананиев заслужават да бъдат публично линчувани, че таковаха *** на държавата.

Спонсорирани публикации