Скачат продажбите на електромобили догодина с 36%

Това показва проучване, фокусирано върху пазара на сектора
31 май 2020 13:48, Петя Славова
35
Скачат продажбите на електромобили догодина с 36%
Снимка: БГНЕС

Продажбите на електромобили в света може да се увеличат с 36% през 2021 г. Така броят на закупените автомобили за една година ще е рекорден – над 3 млн. електрически коли. Това сочат данни от проучване на изследователска фирма, фокусирана върху пазара на електромобили и батерии, цитирано от CNBC.

"Търсенето на електрически автомобили вече кипи – редица фактори ще превърнат 2021 г. в пресечна точка за продажбите на тези коли", смята управляващият директор във фирмата Сам Джаф. По думите му двата най-големи фактора ще са пазарите в Европа и Китай.

Според анализаторите причина за ръста ще са и програмите на правителствата да насърчат шофьорите да купуват коли на ток. Такива програми вече има в редица европейски страни, като Германия, Австрия, Франция, Великобритания, Испания, Швеция и други.

Очакванията са производството на колите да се покачи с поне 1.3 млн. броя, като може да достигне и 1.5 млн. в зависимост от пазарните условия, предаде "Монитор".

Това не е първият път, в който изследователска фирма прави твърде оптимистична прогноза за продажбата на електромобили, пишат от CNBC. През октомври 2018 г. "J.P. Morgan" прогнозира, че продадените електрически автомобили ще държат 4% дял от всички продадени коли в света през 2020 г. В зависимост от това какво ще стане през втората половина на годината, е по-възможно това число да се доближи до 3%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя Мъск не изписа вежди, извади очи. Всички големи автомобилни гиганти, за да не останат назад тръгнаха да правят електромобили и така колите станаха поне с още една трета повече. И не е въпросът само в електричеството и в тъпотата на зареждането на голямата батерия. Въпросът е при това положение с какво помагаме на земята и нейния климат. То е като с дрехите секънд хенд.Продължаваме да се задръстваме с тях но и не спираме да произвеждаме нови дрехи. Абсолютна простотия
32
0
 
2
 
! Отговори
Инж преди 3 години
Енергетик, голямото замърсяване не е само за тока. Акумулаторите се правят от РЕДКИ елементи, т.е. огромно количество руда се добива, транспортира и преработва, за да се направи един акумулатор. Новата ел кола вече е замърсила много заради това, отделно тока после. Но - колата на ток е евтина за производство и елементарна за поддръжка, затова ще се наложи. С много малко хора ще се произвеждат и поддържат ел колите. ЕколЪгията не се брои.
31
1
 
4
 
! Отговори
Енергетик преди 3 години
Минавам само да кажа, че при сегашния енергиен микс на Бълария, една Тесла за да я заредиш, някой ТЕЦ изгаря около 30кг въглища и още толкова от "мирния атом". Подобно е и положението в Европа. Сметката е проста необходим е Гугъл и 5 клас математика. Изобщо не говорим какъв въглероден отпечатък има производството ѝ. Толкова за "Екологичността" *** електромобилите.
30
3
 
2
 
! Отговори
Путин преди 3 години
Недейте така бе хора, какво ще правим ние с нефта? Къде ще го денем?
29
1
 
3
 
! Отговори
Глупости преди 3 години
Тя , батерията , струва повече от колата ,бе...ха,ха,хааааааааааааа
28
0
 
5
 
! Отговори
Електрокар , ли..??! преди 3 години
Мерси !Немам нужда !
27
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При 1.70 за дизел има да чакат продажби на електрически коли.
26
3
 
11
 
! Отговори
Най-накрая преди 3 години
До КрайДоживях да се появи някакво голобрадо пате, което да ми обясни как аз и 90% от населението сме излишни хора и нямаме бъдеще. Невъзможно е да ти компенсирам дефицитите от детството. Но ще ти кажа само, че има много хора, ама истински, които ежедневно правят нещо смислено, нещо, което им изпълва живота със съдържание, както и този на заобикалящите ги и на които идеалите им не са парични и няма да си купят ел. кола. За тях съм спокоен. А за промитите мозъци като теб ми е жал.
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И откъде имате информация за бъдещето?Електромобила не е толкова чист, акомулатор при производството си не замърсява ли?
24
18
 
3
 
! Отговори
Край преди 3 години
Ел колите са задължителното бъдеще - изкарвайте повече пари за да ги имате и не жалете за двг колите.Ел колите правят невъзможно Асан от Шекер маала да има 250 к.с. "дзвер" с изрезан катализатор на 30г. Излишните хора с техните излишни коли нямат бъдеще.
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Авторката, можеш ли поне веднъж да напишеш нещо без объркан словоред? Текстовете ти просто не се четат.
22
3
 
8
 
! Отговори
aa преди 3 години
ама пичуве бее, абе нема толкова много материали за тези батериии бее. Нема сурована за производство беее. *** нема ка а стане оти кризата дойде беее.
21
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 19Да не си болен от рак, или нещо?
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 15Говориш като човек, който не е бил никога в университет.
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може и бъдещето да е на ел.колите, но това няма да стане докатобсъм жив. При това има и други видове енергия и е много възможно бъдещето да е друго, още неизвестно за нас сега.
18
13
 
3
 
! Отговори
seira преди 3 години
ЕЛЕКТРОМОБИЛИТЕ СА БЪДЕЩЕТО!СВИКВАЙТЕ!НАРОДЕ!!!!!
17
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Реален бум на продажбите ще има, когато Мъск пусне колите с ново поколение батерии, за които усилено се говори напоследък. Обещава цената им да е колкото на кола с ДВГ и батерията да има живот около 1,6 милиона километра т.е 4-6 хиляди зареждания. Това на практика ги прави вечни. А ако вкара и проекта Тесла да използва батерията на колата за склад на енергия към мрежата и да плаща на хората пари за това - играта коренно ше се промени. Прехвалените германци ще угаснат като свещи на вятъра.
16
1
 
13
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
На Край коментара директно ще го пропусна.Няколко факти:Доказно ел.каляската е по-замърсяваща от един ДВГ.Проблема не е в ел или двг,проблема е в населението.Перник остана без вода не заради едно от двете,а заради човешката глупост.Край напимер,заради жалкото си съществуване ще изяде сумати и крави прасета като месо.А това ще замърси много планетата и ще спомогне за поне квадратен метър пустиня,да се увеличи.Това е проблема нали така Край??Или съм вгрешка,я кажи?
15
8
 
2
 
! Отговори
Край преди 3 години
До 12 ми напъни се и ще разбереш.Ел колите няма да са по изгодни - те ще са по скъпи и за това по-малко и за това по-екологични от двг колите. двг колите ще бъдат забранени.Ако не можеш да го разбереш - пак ще ти го обясня.
14
4
 
0
 
! Отговори
Чудесна преди 3 години
Новина

Спонсорирани публикации