Сянката на плажа в Бургас - без пари, но срещу коктейл

И други концесионери са готови на същата стъпка
33
Сянката на плажа в Бургас - без пари, но срещу коктейл
Снимка: Pixabay

Морският плаж Бургас - Север е един от 25-те, които ще предлагат безплатна сянка това лято, сочат данни на Министерството на туризма. След отварянето му обаче се оказа, че едва 150 – 200 чадъри ще са без пари, а под останалите 250-280 ще плажуваме срещу консумация от близките заведения, пише "Монитор".

Още по темата

Концесионерът на ивицата беше сред първите, които откликнаха на предложението на ресорното ведомство и обявиха нулеви цени за чадъри и шезлонги за лято 2020 г. По-голямата част от чадърите на брега всъщност ще се отдават за управление на заведенията, които сами ще определят политиката за преотдаването им.

Един от наемателите вече е потвърдил, че в договора му с концесионера „Крам Инс” ЕООД има клауза относно стопанисването на плажните принадлежности. Той от своя страна е решил да ги отпуска на летовниците единствено срещу консумация от заведението му, така смятали да постъпят и други негови колеги.

Стоян Германов, който е концесионер на плажа, призна, че този въпрос се обсъжда, но все още няма окончателно решение. „До няколко дни ще имаме повече яснота”, поясни лаконично той, като допълни, че в Бургас активно се подготвят за сезона.

Поставени са 200 чадъра, очакват се да пристигнат още шезлонги. Пет от десетте заведения на ивицата вече са подновили своята работа, но съвсем скоро ще отворят и останалите. Засега спасители има само на 2 от 12 спасителни поста, те ще започват постепенно работа до началото на месец юли.

Концесионерът пое управлението на плажа през миналата година като още тогава наложи нова ценова политика, намалявайки цените на плажи принадлежности на 1.20 лв. за брой. През 2019 г. част от чадърите също са предоставяни на заведенията, които предлагат по –високи цени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
0
 
! Отговори
20 до 25 преди 3 години
*** чети внимателно. Никъде те сравнявам селските Гръцки плажове неохраняеми и депресиращо безлюдни. Просто казвам че там е същия *** като при нас , даже при нас е една идея по добре понеже легловата база поне е нова. Посетил съм 38 страни с цел Почивкааа , точно в гърция не бих стъпал отново
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 20Ти явно на гръцки плаж не си ходил, щом ми говориш за таралежите! Бил си на някоя пътна отбивка. Та, гръцките плажове ако не ставаха и бяха по-зле от българските, тези милиони и милиони туристи, луди ли са, че да ходят там. Но да сръвняваш чистотата на водата с жаборняка и канализацията Черно Море с тяхното, тук си в голяма грешка - много голяма. Туристите, точно това гледат. Иначе там където има плажове, пясък не липсва, дори го карат от България, ако не знаеш, за жълти стотинки. А на обслужване, никога не можем да хванем! Цени, също! Поздрави от един патриот...
24
5
 
4
 
! Отговори
Бургас преди 3 години
Роден съм в Бургас и сега живея там . На пет минути от плажа. До ,, Златна котва,,. Израстнал съм на плажа и в Морскат градина. От години не ходя на плажа. Цяло лято под моста е *** катун със всичките му екстри. По целия плаж има тумби с ***. Водата е отврат. Особено юли и август.Мазна и лъскава. Луд трябва да се потопиш в тая чорба.Лошо, весело лято ви желая.
23
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навсякъде по плажовете ни ще е едно и също. Чадър и шезлонг безплатни - шалтето 20 кинта и без него не може. Или коктейла или пояса да не се удавиш.
22
0
 
2
 
! Отговори
До Предприемач преди 3 години
Видял си сезонни работници болен мозък. Нси отчита 20 000 заминали само за гер сега, и там ли отиват на почивка..
21
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 27 много точно.Марш с лютениците към гърция.като нямате пари за гориво до Албена ходете на 100км по гръцката бягания.
20
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боли ме фара за Бг туризма да фалират ако искат, , но да ми хвалите Гърция и чакълените плажове саламурена вода и плажове без канализация, стара легова база ( масово и климатици нямат) , вода пълна с драконови риби и таралежи . Вие в кой век живеете има райски кътчета но те не са в Гърция. В Гърция е за селяните от пограничните райони и част от Софиянци
19
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбирам да се пените за цените на други места където бяха по 10-20лв чадърите.Ама точно в Бургас където бяха по 1.2лв да ми пишете глупости за спорта няма нужда.Гръцкопоклонниците са едни и същи под всяка статия даже и начина на писане им е сходен.Може и туроператори да са.
18
1
 
4
 
! Отговори
АБВ преди 3 години
Това е стъпка в правилната посока. Така е на много места в Гърция. Но много важни са и цените в заведенията и чистотата на морската вода, която мисля, че не може да се сравнява нито с Турция, нито с Гърция, Хърватска и др. държави от нашия регион. Но както каза един от предните коментиращи, цените и условията в Бургас са едни от най - добрите.
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бургаския плаж е супер , един от най дългите и широки по черноморието . Сянката на плажа Винаги е била срещу консумация, аз поне там ходя от години и не помня да съм плащал за чадър и шезлонг на плажните заведения
16
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 22Аз пък ще си ходя у Гърция :))))))))))))))) Ех да бях само Аз 90% ще предпочетат Гърция а ВИЕ се запитайте защо???????
15
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Туристи ще има с вас и без вас .Туризма формира голяма част от ВБП и от там пари за пенсии и заплати .Като ви е толкова акъла си давайте парите на византийците. Купувайте и чужди стоки и след време за вашите пенсии няма да има пари.В бургас точно цените са по джоба на всички .
14
0
 
9
 
! Отговори
Предприемач преди 3 години
Вчера минах на Кулата. Чаках един час за вход в Гърция. За този час влязох а над 1000 автомобил а с бг регистрация. Там май е започнал сезона.
13
1
 
10
 
! Отговори
! преди 3 години
То за това от сега има опашки за влизане в ГърцияНа мутри неплащам да си стоят на плажа колкото искатТия докото съществуват няма да има туризъмВ България
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ни съ къпя в фикални води
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алооо какво стана. И. това лято ще ревем че няма туристи. Защо ли?.......
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз ще избера Калифорнийските плажове.
9
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакаме Ви в Гърция! Тук, мутренски номера няма! Кеф ти е безплатен плаж с чадърчета - бол. Кеф ти е платен за 5 евро с шезлонг, чадър, фрапенце и водичка или биричка - бол! Няма хотели по плажните ивици, и няма селски мутри на един чувал анаболи които да ти досаждат! Да го духа мутрата Винету и стадото му чакали...
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутро хотелиерчетата ще си пийнат по една студена Солена, гола вода. Леко кафява за вкус на коктейл.
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Снимката ясно показва,че коктейл ще пият чайките!