Ще има ли изтичане на данъци от страната заради пакет "Мобилност"?

Възможно е регистриране на наши транспортни фирми в страни от ЕС
Обновена: 10 юли 2020 14:21 | 10 юли 2020 14:20, Анисия Иванова
15
Ще има ли изтичане на данъци от страната заради пакет "Мобилност"?
Снимка: БГНЕС

Има сценарий за регистрирането на български транспортни фирми в други страни от Европейския съюз заради приемането на пакет “Мобилност”. Това каза Веселин Стоянов от Съюза на международните превозвачи в предаването “Бизнес старт” по Bloomberg TV Bulgaria.

Стоянов посочи, че това е така заради някои много рестриктивни мерки в закона. Той отбеляза, че изискването за връщане на товарни автомобили може би е най-тежката от тях.

Още по темата

"Част от мерките в пакет "Мобилност" водят до различни правила и недобри условия за конкуренция”, обясни Стоянов.

“Транспортът генерира над 6% от брутния вътрешен продукт на България... С изтеглянето на фирми извън страната тези данъци ще отидат в други държави”, коментира гостът.

По думите на Стоянов превозвачите у нас, както и в осем други европейски страни, са категорично несъгласни с част от правилата.

"Екип на Министерството на транспорта вече пое ангажимет да работи в посока на правната защита”, изтъкна експертът по повод новините, че България ще заведе дело срещу пакета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
2
 
! Отговори
Да фалират всичките преди 3 години
Да фалират всичките ! Да живее БДЖ !
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще има яко изтичане.на данъци. Нашите евродепутати случайно проспаха гласуването и мина с 2 гласа. Потресаваща незаинтересованост!
11
1
 
4
 
! Отговори
Гошо преди 3 години
Веско колкото и да се напъва и да се натиска по телевизиите, куриерската му фирмичка потъва бавно, но сигурно!
10
1
 
2
 
! Отговори
Bg izmet преди 3 години
ПАКЕТА МОБИЛНОСТ Е ЗАКЬСНЯЛ.ДА СИ СЬРБАТ ПОПАРАТА..
9
1
 
0
 
! Отговори
Taliban преди 3 години
EVROPA E ZADRASTENA OT KAMIONI KATO ONIA VIC...DAB DO DAB GASTA GORA NIAMA KADE DA SE ISERA..DEMEK PO GOLIAMA NUJDA .
8
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Унищожиха Българските транспортни фирми. Във една малка държава като България, няма пазар за голям брой логистики и транспортни дружества.
7
1
 
12
 
! Отговори
. преди 3 години
Ами да се регистрират в западните държави,пък ще ги питам как ще си въртят далаверите.Щели да плащат на шофьорите минимална заплата.Това да не им е България,на запад има мощни профсъюзи,няма да позволят един БГ камион да излезе на пътя,ако шофьорите нямат европейски заплати,осигуровки,командировки, застраховки и битови условия.Там профсъюзите са страна по колективните трудови договори и ви е бедна фантазията колко са мощни.Нашите мо шеници ще бъдат смачкани като тахтаби
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Офшорката България с 10 процента данък и минимални осигуровки беше наказана от Богатите.
5
1
 
11
 
! Отговори
Да преди 3 години
Фирмите това ще направят. Това е начина за да има транспорт в Европа. Ще се егистрират в Германия и ще плащат на шофьора немските осигуровки и минималната заплата в Германия.Западна европа няма шофьори. Българиските и Румънскуски шофьори не искат да живеят в чужбина. Искат да работят 3-4-5 месеца и след това да се върнат за същите месеци у дома в селцето или градчето в което живеят. Нещо като моряциПарите които тези хора правят в Германия са малко за в Германия но добри за на село в България.
4
3
 
8
 
! Отговори
Българина преди 3 години
Поредния подарък за нас от Скапания ЕС! Вземат ни бизнеса, работниците със семействата им, данъчните приходи, подземните богатства, финансовата независимост чрез ЕЗ, дефакто всичко!! И всичко това благодарение на ГЕРБ И ЛИЧНО НА БМБ. В замяна получихме една добре обръсната брюкселска слива, ама горчива!
3
0
 
16
 
! Отговори
Пакет дебилност преди 3 години
Могат да си регистрират транспортните фирми в Люксембург примерно, но ще трябва да плащат европейски заплати и осигуровки.
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изтичане на данъци има отдавна и не е заради пакет мобилност, а заради липса на реформи. Никой не иска да дойде в най-коромпираната страна в целия ЕС, със най-ниската свобода на медийте въобще.
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупости ,ще регистрират фирми в чужбита,то като далаверата в България няма.

Спонсорирани публикации