Доверието - проблемът на българската електронна търговия

Сава Ахмаков, член на IAB Bulgaria, пред Bloomberg TV Bulgaria
Обновена: 25 сеп 2020 22:42 | 25 сеп 2020 22:40, Анисия Иванова
5
Доверието - проблемът на българската електронна търговия
Снимка: Pixabay

Проблемът на българската електронна търговия се казва доверие, заяви Сава Ахмаков, мениджър в proof., член на IAB Bulgaria, в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.

Според него ключът към успеха е свързан с това бизнесът да покаже, че държи на своя бранд и качество.

"Електронната търговия спечели от пандемията, като в същото време все повече бизнеси поискаха да се дигитализират", каза той пред Bloomberg TV Bulgaria.

По думите на Сава Ахмаков, 17% от потребителите са започнали да пазаруват електронно заради пандемията, но въпреки това страната ни изостава от тенденциите в световен мащаб.

"Измени се поведението на потребителите и потребителската кошница в електронна среда. Все повече се правят онлайн поръчки на готова храна, хранителни продукти, потребителска електроника и стоки за прекарване на свободното време".

Сава Ахмаков подчерта, че при изграждането на електронен бизнес трябва да се мисли всеки един процес да бъде автоматизиран.

Целият разговор - във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1Извинявай, но това е просто дефинициата на проблем с доверието. А и другото - банката няма защо, да краде данните ти. Банката ВЕЧЕ има данните ти.
3
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 2Така е, но за мнгоо от нещата не е нужно да бързаш. Най-често се купуват аксесоари за телефони, книги, сувенири, разни накити, козметика и дребна техника.
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може всичко да се продава само по Интернет. Понякога имаш спешна нужда от дадено нещо, например електрическа възглавница. Предишната е изгоряла, а теб те болят бъбреците. Ако си поръчаш по Интернет ще чакаш 2-3 дни най-малко докато я получиш. Ако си на село 5 дни, защото там доставките са само 2 пъти в седмицата. Закриха се всякакви магазини за такива уреди. В аптеките би трябвало тогава да ги има, както се продават грейки.
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не доверието е проблема *** драскач, а проблема е че търговеца гледа да те прецака, и банката и тя, и после ти открадват данните и теглят креди на твое име. Не аз проблем с доверие нямам. Имам проблем че е законно да има АТМ машини с такса 100лв за теглене на сума и нашите да блеят като пуйки и да не знаят какво става.Проблем нямам с доверието, а с това че сме Сомалия в Европа.

Спонсорирани публикации