Банките с отсрочка на 15% от раздадените заеми в кризата

Исканията за отсрочване на кредити са за над 9 млрд. лева
1 окт 2020 20:40,
6
Банките с отсрочка на 15% от раздадените заеми в кризата

Почти 125 хил. искания за отсрочка на кредити са подадени за първите седем месеца на годината. Тези задължения са с обща брутна балансова стойност малко над 10 млрд. лв.

Одобрените молби наброяват 108 748, като става въпрос за над 9 млрд. лева. Тази сума представлява 15 % от общия размер на предоставените кредити (около 62 млрд.лв).

Предприятията са заявили над 15 хил. броя за почти над 7 млрд. лв. Одобрените са 14 120 на стойност от почти 7 млрд. лв.

Домакинствата са подали над 109 хил. искания за повече от 2 млрд. лв. Това сочат данни на Българската народна банка (БНБ) към 31 август.

Спрямо 31 юли общият брой на одобрените искания от предприятия и домакинства се увеличил с 1561 броя, а брутният размер на одобрените задължения нараства с 11 млн. лв.

Отсрочките са част от държавните мерки в подкрепа на хората, които не могат да изплащат заемите си по време на кризата с COVID-19.

Какво се крие зад тези цифри и как ще се действа с длъжниците? Разговор по темата с кредитния консултант Тихомир Тошев в предаването ''Директно'' по Bulgaria ON AIR.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: банкикредити
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
2
 
! Отговори
До4 преди 3 години
Ама пич,ти не четеш! Седемте милиарда са фирмени кредити,което е страшно,за останалите Два си прав,всеки да си носи кръста!
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съвсем скоро ще Почне да замирисва на ИЗГОРЯЛО!
2
0
 
4
 
! Отговори
тц преди 3 години
ква отсрочка ква корона дерът си яко
1
1
 
2
 
! Отговори
Централ Фалит Банк преди 3 години
С тези банки, ако приемат бг в еврозоната, ще е истинско чудо.