Пазарът BEAM може да донесе големи печалби на инвеститорите

Доц. д-р Маню Моравенов, изпълнителен директор на БФБ
12 ное 2020 17:52, Анисия Иванова
6
Пазарът BEAM може да донесе големи печалби на инвеститорите
Снимка: БГНЕС

Пазарът за растеж на малки и средни предприятия BEAM може да донесе печалби в пъти на инвеститорите, а не в проценти, ако компаниите са подбрани правилно с потенциал за растеж. Това каза доц. д-р Маню Моравенов, изпълнителен директор на Българска фондова борса, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

По думите на д-р Моравенов пазарът BEAM е една добра алтернатива за достъп до капиталовите пазари.

Гостът обясни, че когато една компания се финансира чрез рискови инвеститори, то тя е ангажирана да отговори на техните изисквания, докато пазарът BEAM дава възможност за достъп до пасивни инвеститори, които не искат контрол над компанията, а разчитат на доброто управление на мениджмънта.

"Основното нещо е компанията да бъде атрактивна за инвеститорите като цяло. Този пазар дори е подходящ за компании, които не реализират печалба“, обясни той пред Bloomberg TV Bulgaria.

Доц. д-р Маню Моравенов каза още, че листването на БФБ и на пазара BEAM не изисква кой знае какъв ресурс, като компаниите са облекчени и откъм представянето конспект.

"Борсата се опитва да създаде правилната среда. Голяма част от бизнесите пострадаха и една част от инвеститорите също са внимателни, но въпреки това възможностите за добри“.

Пазарът за растеж на МСП beam осигурява на компаниите редица облекчения в сравнение с административните изисквания спрямо дружествата, допуснати до търговия на регулирания пазар, организиран от БФБ. За набирането на капитал до 3 млн. евро на пазара за МСП beam не е необходим одобрен проспект за първично публично предлагане от Комисията за финансов надзор.

Целият разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може. Да.Ама може и загуби да донесе. Просто лотария.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този тарикат не скопоса с предишната си работа и сега ще ръси акъли за БФБ с готините мажоритари, дето клатят дребните.
4
0
 
1
 
! Отговори
експерт преди 3 години
Глупости на търкалета. И какво като има валутен борд в България ? ХонгКонг имат валутен борд и тяхната борса е световна и не е спирала работа. Просто българите освен завистливи са и злобни и за това не им се получава.
3
0
 
1
 
! Отговори
ФалитИнвестБанк преди 3 години
От 20 години в бг има валутен борд, какви фондови борси, какви инвестиции, какви капитали?Повечето бг "капиталисти" и "бизнесмени", ако им се проследи имотното състояние и произхода на капиталите, от затвора няма да излязат.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще инвестирам 10 лв там.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БФБ - не, благодаря.

Спонсорирани публикации