Вечерята за Бъдни вечер до 85 лева, за Коледа до 390 лв.

Заведения готови да доставят храна за празниците
2
Вечерята за Бъдни вечер до 85 лева, за Коледа до 390 лв.
Снимка: Pixabay

Доставка до дома в деня на Бъдни вечер или за празничния обяд на Коледа предлагат десетки столични ресторанти, установи проверка на “Труд”. Постната трапеза излиза от 55 до 85 лева за 4 души, а тази с печена пуйка или прасенце за Коледа - варира от 75 до 390 лева.

Кухните на заведенията са сложили краен срок за поръчките с 48 часа разлика до доставката у дома.

За Бъдни вечер може да поръчате пълно меню с питка с късмети на цена от 75 лева. Доставката включва около килограм боб, зелеви сармички с гъби и ориз, пълнени сушени чушки с боб и дори бутилка вино.

Месните гозби са по-скъпи. За зелеви сарми с джолан и гъби, общо 3,2 кг, ще платим около 27 лева. Печена пуйка, пълнена със зеле и ориз излиза близо 69 лв. Печено свинско с кисело зеле и ориз ще ви струва 65 лева. А цяло печено прасенце се предлага за 350 лева, но с плънка е малко по-скъпо - около 390 лева.

Някои от по-скъпите ресторанти са направили гурме менюта и в тях се набляга на ръчно изработените сладки. Коледна къщичка е с цена около 100 лева, а коледните шейни - 80 лева. Вкусотиите се доставят с още дребни сладки. Имате опция дори да поръчате и домашен течен шоколад, както и коледни мъфини.

Сладкарските брандове предлагат цял набор от коледни бастунчета, елхички, еленчета, гевречета и дори няколко вида чай. Доставката във всички менюта е включена в цената.

Повечето от заведенията в София са и с оферти за авторски менюта и могат да предложат ястия по избор на клиента извън празничните оферти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Светла преди 3 години
Аз си поръчах меню за вкъщи за Бъдни вечер от Хотел Метрополитън в София. Много е добра цената - 70лв. за четирима. Ако напазарувам и сготвя, с парите и времето, ще излезе поне толкова.
9
0
 
3
 
! Отговори
Ganjo преди 3 години
Друго беше като събираха по един чувал с мангизи всяка вечер,но пандемията промени ценностите и направи хората по рационални и разумни.Никой не хвърля вече пари на вятъра.Мина времето на безмислените купони и пробутването на претоплените манджи.Пазара сега предлага хубави продукти за нашия стандарт,както и вина хубави. Семейният празник в хубава домашна обстановка е най доброто.Хем евтино хем смислено.
8
0
 
2
 
! Отговори
До Loyko преди 3 години
Напулно те подкрепям. Не може да отидеш на ресторант, да си поръчаш фреш и да ти го раредят с вода. Колко е един фреш - 4 плода. И на всичко отгоре ти сипват вода. Няма думи. Направете си експеримент - оставете фреш от ресторант за 15-20 мин. да постои. Разделя се на пластове. Напаравете си вкъщи - остава плътен до сутринта.
7
0
 
7
 
! Отговори
Loyko преди 3 години
Хората вече се научиха да живеят рационално,така ,че напъните на кръчмарите са излишни.Безмисленото хвърляне на пари вече е минало.Всеки може да си приготви хубава и прясна качествена храна и да си купи хубаво вино и всичко друго. Ресторантите нито предлагат кой знае какво качество и да не говорим за съмнителната хигиена.Кръчмарите трябва да свикнат да приемат действителноста.
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я да не ми казвате кое колко варира, а. Аз си определям какво, колко и кога да го ям.
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 4Моята храна е между 250-300 лв за месец. Тия не са наред с главата. 390 лв за 4 човека коледна вечеря ;))))
4
0
 
10
 
! Отговори
Киро Рамбото преди 3 години
Да, и сервитьорите ще плюят в прасето, защото не могат да си го позволят вкъщи. Не искам да ходя в ресторанти и да виждам алибабегов.
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С 390 лв изкарвам ми е храната за месец, благодаря, мога да си хапна пилешка пържола с гъбен сос и у дома.
2
0
 
2
 
! Отговори
Св преди 3 години
Ден като ден. Ако гледаме само датите като числа от календара, а не като на някакви грандиозни събития, че точно сега трябва да се плюска да се забавляваш, да организираш ... Човека е животно, като всички други, не се нуждае от организиран живот по дати и събития, а просто да живее регулярно и еднообразно всеки ден. Иначе се получават тези стресове в организма (безпаричие, организиране, преяждане) свързани с тези ненужни празници. а знаем какво води това
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За 390 лева ще трябва и знойна сервитьорка да ми върти монджуга, инапе това е пладнешки обир, да фалират алчните ресторантьори.

Спонсорирани публикации