България свети в червено на COVID картата, летният сезон е под въпрос

Целият бранш вече работил на принципа last minute
125
България свети в червено на COVID картата, летният сезон е под въпрос
Снимка: БГНЕС

Летният туристически сезон ще бъде открит още на 1 май, като чуждите туристи ще влизат с PCR тест, сертификат за ваксиниране или свидетелство за наличие на антитела.

Според Димитър Попов, председател на УС на Българската асоциация на туроператорите и туристическите агенти, това съвсем не е достатъчно.

Още по темата

„Звучи много добре – отваряне на сезона, но има още много други неща, които трябва да се вземат предвид. Новината ще трябва да си я вземем с щипка сол“, коментира той пред БНР.

Като положителна новина Попов определи анонса за старт на сезона на 1 май за пазарите, „където имунизирането върви с пълна сила“.

България все още свети червено на COVID картата и това в никакъв случай не е в наша полза, изтъкна Попов.
По думите му това е основният показател, който се гледа за чартърните полети.

Не можем да очакваме успешен сезон, докато не подобрим показателите си, стана ясно от казаното от Димитър Попов.

„Разчитаме на най-близките пазари – на румънците. Разчитаме на пазар Израел. Полша – тези пазари, които бележеха ръст последните години. Големият въпрос остава за Русия. Вероятно може Русия да се отпуши. Западна Европа остава голямата въпросителна“, каза той.

Попов обърна внимание върху реципрочността – същевременно се налагат ограничения за българите, пътуващи до Африка и те се поставят под задължителна карантина.

„За бранша налагаме забрани за българи, пътуващи до дестинации като Занзибар, Египет, Тунис, за които не е доказано, че имат нещо общо с нигерийската мутация. Поставяме българите под задължителна карантина. Само че между тези клиенти има и хора ваксинирани, хора с антитела. Няма логика между двете мерки“, отбеляза Попов.

Според него целият бранш вече работи на принципа last minute.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
1
 
! Отговори
само Интернет преди 3 години
До пак сме същитеспасява положението за връзка и прозорец към външния свят! Не е нужно да пътуваш
100
0
 
3
 
! Отговори
няма вече граници преди 3 години
До имаме си евроХодим чак до Занзибар и гледаме по Интернет природата безопасно от диви зверове.
99
0
 
2
 
! Отговори
имаме си евро преди 3 години
Не търсим вече западна валута както преди! Свободно си ходим на Запад.
98
0
 
5
 
! Отговори
пак сме същите преди 3 години
Не се научихме на обноски с курортистите в Гърция,Турция и средиземноморието.Крадливи сервитьори, малограмажни порции на готвачите, скъпи заведения...капан за пари
97
1
 
3
 
! Отговори
последиците преди 3 години
До СуперСмърт за хотелиерите и ресторантьорите дето търгуват с природата дадена от Бога!Местните жители няма да имат поминак. Рай за медици и гробари, аптекари...
96
0
 
5
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Като един дърт Левскар кадвам: - Станахме хептен ЦСКА-рска държава -
95
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При 135 лв. на вечер в Албена, ясно е ,че почиващи няма да има. По добре на Малдивите.
94
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България(а според мен и навскъде другаде),свети в такъв цвят,какъвто пуска този,който държи бутона на информационния светофар,но по поведението на не само нашето,но и на свтовното стадо,си личи, че още дълго време,ако не,завинаги стадото ще се блещи и блее натам,накъдето му свети "Оня"!И да изревем по оФФчи,едно ентусиазирано и мощно,"бе-е-е!"
93
1
 
14
 
! Отговори
Супер преди 3 години
За летния провален сезон се радвам ! Заслужен си им е ! Браво !
92
9
 
13
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 3 години
"България свети в червено на COVID картата"Нищо не свети на никаква карта - медийна истерия по поръчка на ... с цифри и проценти, подадени от СЗО (= Бил Гейтс и с-ие). Не че няма вирус - има, само че при предишни вируси числата бяха в пъти по-големи, но тогава медиите + Гейтс и с-ие си мълчаха. Ако не са медиите, нямаше да знаем за проблема, макар че реално има заболели. Въпросът е дали истерията съответства на реалния процент болни. ЛЯТОТО ЩЕ ИМА ВАКАНЦИОНЕН ПРОЗОРЕЦ (ЗА БГ!) - СПОКО!
91
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква поредна футболна драма...
90
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя спукан ковид балон нищо вече не може да го надуе.
89
4
 
12
 
! Отговори
съвет преди 3 години
Развъртете крушката и нЕма да свети.
88
14
 
13
 
! Отговори
Striker преди 3 години
Ще свети ми... отвориха ресторанти баш като набъбваше бройката. Трябва ударна ваксинация месец и половина, два. Тогава може и морета, и пътувания.
87
2
 
6
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Нищо, важното е че има ваксини.... а чакайте, забравих, че най-големия здравен експерт в държавата каза, че не стават... еми да, туризма умре, ама кво значение има, следващите да му мислят.
86
2
 
9
 
! Отговори
V преди 3 години
Аве нали трябва да има програмисти ? Няма вече да има туризъм .Сега има матрял за развитие на програмизма обаче няма видеокарти и евтин ток заради герб и ЕС .Ако се махнат герб и ЕС ще се развие програмизма и готово .За кво да бетонираме брега ???
85
2
 
9
 
! Отговори
Гуфу преди 3 години
До Анонимен 90Невидима е за този, който предпочита да не вижда като си зарови главата в пясъка.
84
10
 
12
 
! Отговори
Гуфу преди 3 години
До Анонимен 91Няма нужда да се задава въпрос, на който вече има отговор. Самия министър-председател каза, че са се провалили и са изгубили толкова много животи. Повярвайте най-сетне, че има вирус и от него се умира. Това, че някой не го е усетил или е минал с леки симптоми не значи, че всичко е елементарно и обичайно.
83
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еееее ся пак ще гледам на оня алибегов грозната физиономия и как бранша страдал, как хората фалирали, как държавата да им дава пари... пак ша ореве орталъка тоя тарзан.
82
11
 
17
 
! Отговори
Голата истина преди 3 години
В доковидни времена руснаците правиха 30% от туризма ни и до половината от оборота. Без отваряне на Русия, което едва ли ще стане през тази година, сезона ще е същия като 2020. Путин праща туристи само на Ердоган. И то по 10 милиона. На Бойко ще му дойде реда след Гърция, Унгария и Ч. Гора. Тоест на върба в 2023г