Любослав Костов: Планът за възстановяване да бъде внесен в Брюксел до 30 април

Първите средства ще бъдат получени в края на годината
Обновена: 18 апр 2021 18:55 | 18 апр 2021 18:13, Нели Христова
31

"Планът за възстановяване и устойчивост да бъде изпратен в Брюксел в договорения срок - до 30 април, за да може да мине на Съвет през юни и да получим по-бързо първите средства по него", призова експертът на КНСБ Любослав Костов в предаването "Брюксел 1" на телевизия Bulgaria ON AIR.

Ако го внесем в срок, първите средства по него може да получим до края на годината. "Ако забавим, рискуваме да отидем на 2022-ра година," заяви Любослав Костов в разговор с водещата Милена Милотинова. "Имаме дефицит 650 милиона само за месец март, не за тримесечието, представете си ако така го караме всеки месец... Затова смятаме, че средствата трябва да дойдат максимално рано," заяви експертът на КНСБ.

В петък синдикати и работодатели настояха при финализирането на Плана да се отчетат техните искания и поискаха за разговори следващата седмица с парламентарните сили. "В Плана няма стратегии за демографската криза, прекалено малко пари са отделени за дигитални умения - 200 милиона, които ще стигнат за 500 000 заети, което една шеста от цялата заетост. В началото и тези пари ги нямаше, благодарение на нас се появиха, но са недостатъчно. Не е ясно и какво ще стане с мерките, които приключват до края на май. Кризата едва ли ще свърши тогава," казва Костов.

"Всички политически партии обещаха над 2000 лв средна работна заплата. В нашия Меморандум сме заложили 2400 лв средна работна заплата до 2025 година. Смятам, че това е основа за разговор как този План ще помогне това да се постигне," каза експертът на КНСБ във връзка с поисканите срещи с парламентарно представени политически сили в 45-тото НС.

Настояваните допълнения към Плана не са причина обаче той да не се внесе в ЕК в срока до 30 април, казва експертът. "Ако питате ЕК тя винаги е склонна да ни изчака, но това надали е в наш интерес," смята експертът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След няколко мандата, герберастите стигнаха до план за възстановяване на България от управлението им.Марш в затвора, изедници!
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-голям ефект ще има в ЕС, ако кризата се задълбочи и бюрокрацията отложи помощите за нещастниците на територията.Да се види ползата от социализма в ЕС.Без работа, нема паре.
9
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов, не им давай готов план! нека сами си го изработят! Нали са чок експерти?Остави ги! Нищо не им давай. Ти им подаваш ръка - те ще тия отхапят. Като кучета са гладни.
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Парламента да гласува плана и плана тогава да се внесе за да не лъжат после палячовците от новите партии и БСП и ДПс.
7
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Помагат на ГЕРП за къщи за тъщи и Борисов и Цачева ще си вземат още апартаменти.
6
13
 
4
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
В плана най много преобладава стеропор асвалт и бетон.Също чекмеджето е заменено с гардероб
5
1
 
14
 
! Отговори
кво стана преди 2 години
чалгара , мая общата , плажуващият ицко , импексова , нямат ли план , нали искат да управляват държавата , как ше я управляват ? да си съставят план и да го внесат в Брюксел . ама то само с празни приказки , ууууу , ааааа и обещания държава не се управлява бе .
4
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво казва Мика Зайкова! За нея внасянето не е ли обида , а може би е пренебрежение към каузите на сценаристите
3
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До сигурноБоко ще направи всичко възможно да не ни дадат ези парина вас чалгаря ше ви даде, ама не пари, а един...
2
14
 
3
 
! Отговори
сигурно преди 2 години
Боко ще направи всичко възможно да не ни дадат ези пари ,защото ,няма да вляза в шкафа му !!!!
1
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много малко пари и те са за ГЕРП и техния бизнес, и ако не си от ГЕРП, нищо и 0.

Спонсорирани публикации