Разван Бланита преди Investor 20: За еМАГ Черният петък е като Коледа

Директорът на eMAG Marketplace България очаква ръст в плащанията с банкови карти
14
Разван Бланита преди Investor 20: За еМАГ Черният петък е като Коледа

Дни преди юбилейната бизнес конференция Investor 20, с която Investor.bg ще отбележи 20-тата си годишнина, в интервю за Bloomberg TV Bulgaria директорът на eMAG Marketplace България г-н Разван Бланита загатна в аванс едни от важните тенденции, за които ще стане дума на събитието на 2 ноември.
 
„Пандемията определено се отрази на онлайн търговията. Засега онлайн секторът се представя добре. В момента имаме над 1 милион активни клиенти, а в сайта на eMAG България отчитаме над 9 милиона посещения ежемесечно и около 600 000 инсталирания на мобилното ни приложение. В eMAG Marketplace има над 4800 търговци, които предлагат над 1 милион продукти, като очакваме броят им да нахвърли 6000. През последната година трафикът в платформата се е увеличил с 40%.“, това заяви той в ефира на предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова. Той ще бъде един от гостите по време на конференцията. Тя ще се проведе на 2 ноември от 13:00 часа в хотел Hyatt Regency Sofia и ще се излъчва на живо на Investor Media PRO и в каналите на Investor.bg. Може да я проследите на място или на живо след предварителна регистрация на https://investormediapro.bg/event/investor-20/.
 
"По време на пандемията започнахме да изпращаме на търговците си в eMAG Marketplace всяка седмица информация и статистика за целия български пазар, както и предложения за дейността, която могат да извършват на нашата платформа", заяви Бланита. От думите му стана ясно, че сред най-добре представящите се сегменти в онлайн търговията, са потребителската електроника, мобилните телефони, малките домакински уреди, както и тези за отопление. Към списъка можем да добавим комплекти от типа "направи си сам", както и мебели.
 
"В момента се фокусираме върху продуктите, които карат клиентите да се връщат към платформата ни – модни продукти, някои храни, кафе, продукти за реновиране на дома".
 
Друга тема от разговора бе свързана с предстоящия Черен петък, който тази година ще се проведе на 19-ти ноември.
 
"За нас Черния петък е нещо като Коледа, тъй като е най-голямото ни събитие. Подготовката започва в началото на лятото, когато стартираме разговори с нашите търговци, за да разработим стратегия за продуктите и да имаме време за необходимото им внедряване. През есента изпращаме на продавачите си „Наръчник за успех по време на Черния петък“. Миналата година имахме около 2.5 милиона посещения на сайта, а тази година очакваме ръст в броя на плащанията с карта", допълни Разван Бланита.
 
Целия разговор вижте на сайта на Bloomberg TV Bulgaria: https://www.bloombergtv.bg/a/17-v-razvitie/99558-po-vreme-na-pandemiyata-klientite-zapochnaha-da-tarsyat-plaformi-v-koito-mogat-da-nameryat-vsichko
 
Основни партньори на Investor 20 на Investor.bg са Bosh и eMAG. Събитието се провежда с подкрепата на А1, Финансов холдинг „Елана“, Proxiad Bulgaria и Aurubis Bulgaria.
 
Медийни партньори на Investor 20 са Bloomberg TV Bulgaria, Dnes.bg, сп. Business BGlobal, Manager.bg и SEE News.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
Асан преди 2 години
От Емаг не купувам само от Olx :)))
8
0
 
0
 
! Отговори
запознат преди 2 години
Емаг бяха силни преди пандемията.Сега обаче не е така.Самите търговци започнаха да ги режат.Давам конкретен пример - на сайта на производителя цена 100 лв същата стока предлагана от същия търговец ама през Емаг цената е 115лв. Разликата е просто комисионната на Емаг.Когато намериш даден продукт на Емаг - бъди сигурен че някъде го има без комисионна.Просто трябва да знаеш как да го търсиш.Сега заради кризата няма качествена стока - затова всички прецакват посредниците в случая емаг
7
1
 
0
 
! Отговори
До9 преди 2 години
Ако скалата е пет от Десет съм съгласен,и от мен имат Пет!
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доволен съм. Всичко е точно. Давам 5 звезди.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а за клиентите?
4
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като цяло съм доволен от Емаг,но трябва да се следят нещата. Има фирми които взимат стока от Джъмбо и се правят,че те са вносители на тази стока.Купуват нещо за 20 лв и му лепват цена 80 лв. Веднага пишат намаление 50% и временна цена 40 лв и баламите бързат да купуват да не изпуснат "промоцията".В този случай по-добре да се следят сайтове като олх за сравнение на цените.Иначе бая неща за кухнята съм си взел от Емаг и съм доволен. Пък за София си ги взимам от шоурумът им и не плащам и за куриери
3
0
 
6
 
! Отговори
Хах преди 2 години
Разване да кажеш нещо защо толкова се опъвате да върнете пари за върната стока?
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямате разходи за персонал и помещения като физическите магазини а в много случай цените на вашите продукти не само не са по евтини от техните ами даже са и значителни по скъпи!
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не може вашите "партньори-търговци"да ми предлагат Китайски стока с над 50% надценки,защо трябва да пазарувам от вас след като мога да си ги закупя от Китай?

Спонсорирани публикации