Цените в зимните курорти тази година с ръст от 10-15%

Има оферти за по 50 лева на вечер, както и за 1500 лева на вечер
23
Цените в зимните курорти тази година с ръст от 10-15%
Снимка: БГНЕС

Цените в туристическия сектор ще са по-високи спрямо миналия зимен сезон, каза Полина Карастоянова, председател на Националния борд по туризъм, пред bTV.

„Цените на всички ресурси тази година бяха повишени – и в битов, и в бизнес план. Известно повишаване на цените на всички услуги е нещо, което вече виждаме и е по-скоро закономерно“, каза Карастоянова.

По думите ѝ планинските категории хотели предлагат оферти за по 50 лева на вечер, както и за 500-1000-1500 лева на вечер.

„Ако имаме търсене и към двата сегмента, това е логична референция за състоянието на пазара“, каза Карастоянова.

Тя допълни, че е логично да се търси напасване на цените между 10 и 15% спрямо миналата година.

„Кризата с коронавируса засегна силно сектор туризъм. Той е сред трите най-тежко ударени“, каза Карастоянова и допълни, че това е довело до отлив на кадри.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: ценипочивкакурорти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре, че хич не ме влече зимата и хич не ме интересуват цените. Има един лаф, кеф цена няма.
16
0
 
1
 
! Отговори
Един Българин преди 2 години
До Борето Братиньо Не ходи на Банско и на Боровец. Там парите отиват у Цеко, който съсипа и Витоша и Банско и Боровец!!! По-добре си дай парите на друга мут-ра , която вреди по-малко на хората, че и на природата ако ще и 86лв да е картата макар да ми се струва че малко си надвишил цените и само пробваш почвата за да снесеш информация на твоя работодател Цеко.
15
0
 
0
 
! Отговори
столичен лихвар преди 2 години
Лъжат я веке цел месец съм у боровец и цените са си кат лани
14
1
 
0
 
! Отговори
местен преди 2 години
Бедняците моля да не идват
13
0
 
1
 
! Отговори
bg преди 2 години
До ДДТне е вярно. Повечето курорти в Алпите откриха сезона този уикенд останалите на 10.12. Сняг има много, условията са перфектни. Дори да трябва да платиш ПСР пак е по-добре
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да им стъпя, колкото искат да вдигат цените.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди два месеца си резервирах почивката, цените на картите са като преди ковид +10%.И това при положение, че в алпите миналата година си беше почти нулева.
10
2
 
9
 
! Отговори
ДДТ преди 2 години
Зимните курорти са обречени.Всички под 2500 м н.в. по целия свят бавно замират. С месец и половина сняг(не навсякъде дори!) си пътник.
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
кожодери и гърците ще изгонят със скъпотията, жслки търгаши
8
0
 
11
 
! Отговори
Борето Братиньо преди 2 години
Картата ще е 85 кинта на Банско и Боровец. Ще покарам няколко пъти. Съветвам ви- не им стъпвайте в заведенията, е там дерат кожи. Има хубави Термо кутии в Декатлон и спокойно може да си носите раница със топла домашна храна отвкъщи. Тъкмо няма да имате и изненадващи чревни инфекции от *** които продават
7
0
 
17
 
! Отговори
Катето преди 2 години
Аз съм готвачка в Банско. Шефа вече зареди за целия сезон. Дойде тура със ,смразено телешко и пилешко внос от Бразилия. Картофено пюре на прах от Китай, половин тон сухо мляко и един тон яйчен меланж на прах. Нацепихме до козирката хладилната камера. Шефа каза, че е зел с 10 процента по евтино от миналата година, щот било брак. Заповядайте при нас. Стари Бански домашни гозбици ша ви готвя
6
0
 
6
 
! Отговори
Нямат проблеми... преди 2 години
...аз си приориентирах приоритетите и на Банско и Боровец вече не ходя. Разходи давам само за море лятото. Все още намирам начин да не ми излиза скъпо.
5
2
 
7
 
! Отговори
Bebok преди 2 години
Не разбирам-къв този "зимен туризъм".Зимата човека седи у къщи и пие винце, щото навънка е мрак, мраз и ужас.
4
0
 
15
 
! Отговори
аз преди 2 години
То хубаво пишете, че няма да отидете. Аз също няма да отида. Ама на тях им стига 200 - 300 хиляди човека да отидат и да си напълнят гушите. Ей го. Държавата им помага като иначе беше много загрижена за вируса и спря децата от училище, а сега ще пускат чужденците буща да си влизат в нас. Нищо,че е скъпо.Един чужденец като види, че тук влиза свободно, а в Австрия или Италия му искат тестове, ваксини и т.н. къде ще отиде?И след 2 месеца 5 вълна до ушите,децата пак затворени,ама хотелиерите доволни.
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 1Наистина е почти двойно, ще се огледам за Италия.
2
2
 
15
 
! Отговори
хм преди 2 години
Не може да бъде. Лъжат. По ТВ казаха, че инфлацията е 4-5%.
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сезона започва, тези още не са обявили цени. При 1500 лева годишна карта логиката казва 100 лева дневна карта. Това не са 10-15%, а си е почти дубъл.

Спонсорирани публикации