Трудно ще видим шоково поскъпване на основните храни

Експерт: Пазарът ни е висококонкурентен
40
Трудно ще видим шоково поскъпване на основните храни
Снимка: БГНЕС

Няма да има шоково поскъпване, заяви председателят на Държавната комисията по стокови борси и тържища Владимир Иванов.

От началото на декември до средата на месеца имаше напрежение. В момента, покрай празниците, е спокойно на пазара, което е много интересно, защото въпреки че това е момент на засилено търсене, ние наблюдаваме успокояване на пазара, но това е следствие на свърхнатоварването, коментира той.

Само за последния месец е отбелязан доста сериозен темп и ръст, като най-засегнати са стоките, пряко свързани с цената на тока - това е преработвателният сектор, главно месопреработването и млекопреработването, поясни Иванов пред БНТ.

"При кашкавала вече имаме 21-22% разлика спрямо миналата година, при сиренето е 25%. Захарта поскъпна с 20%, което е следствие от поскъпването ѝ на световния пазар", обясни Иванов и добави, че поскъпване има и при сухите и меки колбаси, но не и при месото.

По думите му цената на олиото се е покачила едва с 10 стотинки в номинал в следствие на енергийната криза.

"Основната причина за този темп, който наблюдаваме, е кризата в енергийния пазар - най-вече пазара на ток и неговата нестабилност и непредвидимост. Към момента ние се радваме на една устойчива, постоянна тенденция. Тенденцията към покачване е доста слаба като темп, което се дължи на висококонкурентния пазар - трудно ще видим шоково изменения в цени, даже няма да ги видим", подчерта Владимир Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българският бизнесмен Андрешко иска да вдигне цените, но му пречат германските и австрийските бизнесмени. Българският бизнесмен Андрешко ще се оплаче на Арменския поп - Васил Велев, за да му свалят още дедесето и тока и държавата да му плаща данъци, че българският бизнесмен Андрешко работи при тази криза, в която не може да прави 300 процента печалба и няма смисъл да работи.
33
1
 
5
 
! Отговори
Какво поскъпване бре преди 2 години
Има голямо намаление.За същите пари получаваш по-малко. Ай..шъ.. в..... песимистите.
32
0
 
2
 
! Отговори
Глупости преди 2 години
и лъжи......Целта е ясна, затова хората да се събудят най-накрая от този летаргичен сън...
31
0
 
5
 
! Отговори
123 преди 2 години
Млечните продукти не са млечни отдавна.Дали килото кашкавал е 5 или 105 лв, все тая.Всичко бг е гмо,палмово масло, *** от екарисажи,пестициди и хормони.Фалирайте търгаши,пет пари не дава никой за вас.
30
0
 
8
 
! Отговори
Михайлов преди 2 години
То пък само това да е , всичко поскъпва и продължава да поскъпва и то високо под носовете ни, целта е да останем гладни и бедни!
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Lina-повече е от 30 %
28
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей пишман експерти, знаете ли че по класическа дефиниция ХиперИнфлацията е при увеличаване на цените с 50 или повече процента.Е това вече е факт за много стоки, така че не ми излизайте с манипулации, никой не ви вярва.
27
0
 
24
 
! Отговори
Lina преди 2 години
Поръчкови статии - всички пазарувахме за празниците , наясно сме , че поскъпването вече е факт - с 30 % .
26
12
 
3
 
! Отговори
до 21 преди 2 години
До А бе,посочи ми друга страна дето доходите ще се увеличат 20-30%,или са замразени,или едва пъплят с 1-2%,вие сте намерили,че премерили,как не ви е срам,с най-високите доходи на планетата сте,при нулеви разходи(българина ток и вода не плаща,отпление също,храна си има домашна,наем или ипотека не е чувал какво е) и пак сте недоволни,дано наистина дойде ден да видите какво е поскъпваме,ама не вярвам,винаги излизате сухи от водата,нали господ трепери над вас,а и политиците ви галят с перце
25
1
 
17
 
! Отговори
факт преди 2 години
Всяко поскъпване над 10% за година е шоково!
24
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много смешно.НИЕ ВЕЧЕ ВИЖДАМЕ ШОКОВО ПОСКЪПВНЕ на всичко.
23
1
 
11
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
А така,ама моста на лъжите,е съвсем на близо....
22
1
 
21
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
"По думите му цената на олиото се е покачила едва с 10 стотинки в номинал в следствие на енергийната криза." === АХАХАХАХАХАХАХАХАХА...:)))))) :-D :-D :-D :-D ....No Comment, Senza Parole, Keine Worte...ЧЕСТИТА ПРОМЯНА ДРУГАРЕ БАЛЪЦИ!!! НАЗДРАВЕ !!!! :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
21
1
 
15
 
! Отговори
Бррр преди 2 години
НЕ ВИ ЛИ Е 6РАМ ДА НИ ГЛЕДАТЕ В ОЧИТЕ И ДА НИ ЛЪЖЕТЕ?! СПЕКУЛАТА Е ВАША РАБОТА, НЕ МОЯ!
20
0
 
16
 
! Отговори
а не преди 2 години
До 11ДОКАТО НЕ ПРЕСТАНЕМ ДА СРАВНЯВАМЕ ЕДНО НЕДОРАЗУМЕНИЕ С ДРУГО , НЯМА ДА МРЪДНЕМ! ВРЕМЕ Е ДА МИСЛИМ, ЗАЩОТО Е ЯСНО МАЙ, ЧЕ НИ ГИ СПУСКАТ ПО СПИСЪК! ИЗРАБОТВАТ ИМ БИОГРАФИИ НА ТАКИВА И В НЕОБХОДИМИЯ МОМЕНТ ГИ "АКТИВИРАТ"! НАЛИ БЕШЕ ЯСНО, ЧЕ Е НАРУШИЛ КОНСТИТУЦИЯТА - НЯКОЙ ДА ПРОТЕСТИРА - НАПРОТИВ, ГЛАСУВАХА МАСОВО, ЩОТО БИЛ "СИМПАТИЧЕН"??? А ТОЙ Е ДАЖЕ ОТБЛЪСКВАЩ! ДРУГИЯТ СЪЩО!
19
1
 
24
 
! Отговори
А бе преди 2 години
Откъде ги вадят тия проценти?Ние на очите си ли да вярваме или на тях?За две години хляба стана от левче на 1.60,евтиното сирене от 6-7лв на 8-9,олиото от 2.60 на 4+лв.Само свинското е евтино,щото влиза старо месо от ЕС.Като цяло поскъпването при храните е от 50% нагоре и растежът тепърва предстои докато достигне 100+%.Доходите ще се увеличат с 20-30%.
18
1
 
19
 
! Отговори
user преди 2 години
олиото с колко поскъпна, че не съм купувал скоро :)
17
1
 
14
 
! Отговори
Спекулата преди 2 години
Е В ТОКА ПРЕДИМНО! ОТТАМ НИ ГО НАХАКВАТ НАВСЯКЪДЕ! СПЕКУЛАНТИТЕ НА ЕЛ ЕНЕРГИЯ - В ЗАТВОРАААА! Веднага!!!
16
10
 
1
 
! Отговори
Ужасена преди 2 години
Какво сте недоволни. Нали всяка година и сега ви увеличават заплатите на всички.
15
6
 
2
 
! Отговори
С откраднатите преди 2 години
от ГРОП десетки милиярди, могат да бъдат компенсирани и месопреработвателите и млекарите, да се построи детска болница, да се реновират училища и градини, качествени магистрали и пътища, и да платим на съдии и прокурори от Европа, подобно на футболните мачове, за да бъдат окаушени най-накрая и да служат за назидание на идните поколения, престъпниците довели до геноцид народа на България!

Спонсорирани публикации