Култура, развитие и принципи на работа в СофтУни

Обновена: 7 апр 2022 09:21 | 6 апр 2022 11:18, Александър Попов
5
Култура, развитие и принципи на работа в СофтУни
Николета Владимирова. Снимка: СофтУни

СофтУни е най-голямата българска ИТ образователна институция, която предлага иновативни обучения в някои от най-бурно развиващите се и перспективни сфери днес – програмиране (Software University), дигитален маркетинг (SoftUni Digital), дизайн (SoftUni Creative).

Днес HR експертите от СофтУни са ни на гости, за да ни разкажат за бурното развитие на технологичния свят, ръста в търсенето на дигитални специалисти и ще представят възможностите за развитие в екипа на СофтУни – политика, принципи на работа, култура, отворени позиции.

Запознайте се с тях:

Юлияна Тахова е Директор на HR & VTA екипа в СофтУни. Тя се грижи за HR администрацията, отговаря за всички функции на компанията като център за професионално обучение, ръководи други важни процеси като подбор на персонал, социални активности и активно подпомага employer branding стратегията на компанията.

Николета Владимирова е Експерт подбор на персонала в СофтУни. Основните функции на ролята й са свързани с координация и изпъплнение на рекрутмънт процеса, организация на вътрешни социални събития и изпълнение на employer branding стратегията на компанията.

Икономическата обстановка се нажежава, светът обаче не спира да се дигитализира и да напредва технологично. Какво отражение има това върху разкриването на нови работни позиции?

Юлияна: Вече трета година бизнесите в глобален мащаб са изправени пред предизвикателството да съществуват и да се развиват в изключително динамична и предизвикателна обстановка. Ежедневно сме подложени на стрес от това, че трябва да взимаме решения, да предприемаме действия, породени от форсмажорни обстоятелства, прецедент в историята през последните няколко десетилетия. Естетсвен резултат от това е засилването на темповете, с които се развиват технологиите, които са инструмент за решаване на множество бизнес, управлениски, логистични, адмиснитративни и други проблеми. В тази връзка наблюдаваме устойчиво нарастване в търсенето на хора с дигитални професии, въпреки влошената икономическа обстановка. Вече програмистите, ИТ специалистите, дигиталните експерти и дизайнерите не представляват професии на бъдещето, а на настоящето.

Има ли достатъчно подготвени кадри за сферата?

Николета: Определено готовите кадри стават все повече и повече с всеки изминал ден, но със сигурност напълно осъвършенствалите се не наброяват нужния за индустрията брой. Тук идва и нашата задача, тази на СофтУни като образователна институция, да отговорим максимално бързо и ефикасно на нуждите на индустрията, като постоянно разширяваме нашите курсове и обогатяваме знанията на курсистите си, за да ги превърнем в конкурентоспособни и подготвени за реалната работна среда кадри. В компанията непрекъснато увеличаваме екипа си от професионалисти, за да можем да работим усилено по създаването на обучения, които са изцяло съобразени с нуждите работодателите и служителите, както и с динамичните тенденции на пазара.

СофтУни като работодател. Каква е работната среда, какви са принципите, политиката Ви?

Юлияна: В СофтУни средата е изключително динамична, атмосферата е приятелска и всеки ден наблюдаваме силен екипен дух във всеки отдел. Тук стимулираме свобода на действие, креативност и новаторство, като по този начин мотивираме колегите и се стараем да изграждаме у тях силни лидерски умения. Не се водим от строги корпоративни политики, а градим екипна култура, която се стараем да предаваме по възможно най-добрия и достъпен начин на новите попълнения в компанията.

Какви са работните условия и възможностите за развитие в екипа на СофтУни?

Николета: Стараем се постоянно да подобряваме условията за нашите служители. Най-голям бенефит, с който се открояваме, е това, че нашите обучения са напълно безплатни за служителите, с което насърчаваме развитието и обогатяването на качествата и уменията им. Много членове на екипа взимат активно участие в разнообразни конференции и семинари за повишаване на квалификациите. Освен това, колегите ни имат възможността да се възползват и от други обогатяващи материали и курсове, които нашите ръководители споделят с нас, като силно заложено е менторството като част от културата на компанията.

Работим предимно с гъвкаво работно време, с което даваме възможност на всеки член на екипа да следва своите темпове и да управлява самостоятелно и възможно най-ефективно своето време.

Възможностите за развитие са разнообразни – както вертикално, така и хоризонтално. Имаме не един пример за колеги, които сменят областта си на работа, като се прехвърлят в друг екип в рамките на СофтУни.

На ниво офис среда разполагаме с game bar, свежи плодове всеки ден, постоянно формулираме взаимодействие помежду си с различни активности, било то онлайн или офлайн.

Колегите ни могат да се възползват от различни партньорски отстъпки, карта за спортни дейности и допълнително здравно осигуряване.

От стартъп до глобална организация. Как екипът на СофтУни се развива, какви са новите работни позиции, които разкривате?

Юлияна: Ценното, което СофтУни притежава, е именно характера на стартъп, въпреки че структурата ни вече повече се доближава до корпорация. Извървяхме дълъг път - от 3-ма човека, които поставят основите преди 8 години, до екип, който днес наброява над 100 човека. Ръководството на компанията също е от ключово значение за нейното развитие, а ние имаме късмета да работим с изключителни професионалисти в лицето на нашите управители. Растежът на компанията обаче нямаше да е факт и без курсистите и партньорите ни. Щастливи сме и можем да се похвалим с наистина дългогодишни партньорства не само в лицето на големи компании, а и на нашите мотивирани курсисти.

За да продължим да предоставяме качествено услугите и да подобряваме обслужването си, екипите ни се разширяват с много бързи темпове и сме винаги щастливи да приветстваме новите си попълнения.

В перспектива очакваме да продължим да обогатяваме организацията с много нови разнообразни позиции, а към момента сме в търсене на колеги за нашия Support екип, разполагаме с отворена лидерска позиция в Дизайн звеното, както и преподавател за SoftUni Kids програмите. За повече информация относно отворените позиции можете да се свържете с нас на jobs@softuni.bg и на +359 895508120.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
3
 
! Отговори
oтСиднейАвстралия преди 2 години
Наков няма спирачка, докато не научи и последната баба да програмира няма да се спре. Имаше снимка на курса му как една възрастна жена си плетеше в междучасието. Платила си е жената. Ходи по села и паланки да лъже хората за астрономични доходи, за да си продават животните и да записват курсовете очаквайки че като ги изкарат ще забогатеят. Наков със сигурност забогатява поне
1
0
 
3
 
! Отговори
do 1 преди 2 години
къде ги видя тези снимки . тези са яйчарки - нищо общо с дев нямат . работата им е да примамват

Спонсорирани публикации