Nexo дарява общо $350,000 в помощ на украинския народ

Обновена: 11 апр 2022 16:58 | 11 апр 2022 16:52, Красимир Ангелов
Nexo дарява общо $350,000 в помощ на украинския народ

В петъчния ден Nexo направи дарение от $350,000 за хуманитарна помощ – подкрепа на четири български организации, подпомагащи украински бежанци на територията на България.
 
Избрахме да работим с местни организации, активно ангажирани с осигуряването на хуманитарна, медицинска, правна и социална помощ, жизненонеобходими доставки на храна и чиста питейна вода, предоставяне на спешен подслон на нуждаещите се, защита на деца и уязвими групи, както и спомагане за безопасното преминаване на украински граждани през границата, съобщиха от компанията.
 
Осигурената финансова подкрепа ще подпомогне и инициативи за изграждане на центрове за целодневна грижа за деца на украинските бежанци, за подсигуряване на образователни ресурси и подкрепа за майки с деца с увреждания или трудности в развитието.
 
С разпределените средства допълнихме активните кампании за набиране на дарения и по този начин помогнахме на организациите да постигнат публично заложените си цели, отчитат от Nexo.
 
Eто и разпределението на средствата:

· Хуманитарна помощ за Украйна: Първоначално дарение от $100,000  и Последващо дарение от  $35,000 към Сдружение „Мати Украйна”
· Подпомагане на украински бежанци на територията на България: Дарение в размер от $140,000 към BG4UA
· Дълготрайна подкрепа на майки на деца с увреждания или трудности в развитието,  украински бежанци на територията на България: Дарение в размер от $50,000 към Фондация “За Нашите Деца”
· Подкрепа за жени и деца, украински бежанци, на територията на България: Дарение в размер от $25,000 към Български фонд за жените
 
"С този жест вярваме, че ще насърчим бизнеса допълнително да подпомогне нуждаещите се украински бежанци на територията на България – това е наш първи човешки дълг.
 
Да дадем публичност на дейността на всяка едно от организациите е наш приоритет".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още по темата: NEXO
Още от
Спонсорирано съдържание